Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε πολύ η προσθήκη του ούζου στις χοιρινές, οπότε δεν κάναμε τα κλασσικά αλλά έφτιαξα τις μπριζολίτσες έτσι!
Μοιάζουν λίγο και με αυτές που είχα κάνει παλιότερα, η λογική είναι ίδια περίπου...
Υλικά
6 χοιρινές μπριζόλες
2 κρεμμύδια κομμένα στα 8
4 ντομάτες σε τέταρτα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 φλ. του καφέ ούζο
4 κ. σ. μουστάρδα
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη, δενδρολίβανο, ματζουράνα, θυμάρι (ότι έχουμε από αυτά)
3 πρόκες γαρίφαλο
4 κόκκοι μπαχάρι
χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί ή κατά προτίμηση σε γάστρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε κάτω τις πατάτες, από πάνω τις μπριζολίτσες και πάνω στο κρέας σκορπίζουμε τις ντομάτες- και αν θέλουμε και λίγα κρεμμύδια αλλιώς τα ρίχνουμε και αυτά με τις πατάτες χύμα.
Αν δεν θέλουμε κάποιο μυρωδικό ή δεν το έχουμε, απλά το παραλείπουμε, βασική είναι η ρίγανη.
Τα αφήνουμε όλα μαζί περίπου μισή ωρίτσα να τραβήξουν αρώματα και γεύσεις και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, αν ψήσουμε σε ταψι το σκεπάζουμε με άλλο παρόμοιο, σαν καπάκι.
Καλή σας όρεξη και καλή εβδομάδα!
Καταπληκτικες πρεπει να εγιναν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου!
Τέλειες και μυρωδάτες! Κρατώ την ιδέα με το ουζάκι για άμεση εφαρμογή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα στα αρώματα οι μπριζολίτσες σου Εφάκι, τέλειες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα ετοιμάσει κι εγώ μπριζολίτσες μουσταρδάτες να ποστάρω, αλλά πολύ ... φτωχικές σε σχέση με τις λαχταριστές δικές σου!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Οπως λεει και ο γιος μου αν δεν ειναι μπριζολες δεν ειναι φαι ειναι επιδορπιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα, μανα-μητερα-μαμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο μου φαινεται!!!!
πωπω τέλειο πρέπει να είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔέχεστε στο λόχο σας?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααααααααααααα
Θα πρέπει να είναι τέλειες με τόσα υλικά και μυρωδικά που έχουν θα είναι στα υπ΄όψην,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΦΗ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!