Καλή χρονιά μπλογκοπαρεούλα!
Μακάρι να έχει λιγότερες σκοτούρες, περισσότερα χαμόγελα, περισσότερη υγεία και χαρά, ευτυχία στα σπιτικά μας, ευημερία για όλους μας και περισσότερη τύχη βεβαίως-βεβαίως...γιατί δεν το λες ότι μας πήγε και πολύ πρίμα αυτή η χρονιά που πέρασε....
Λέω να ξεκινήσουμε γλυκά την πρώτη ανάρτηση του χρόνου και να σας δείξω τις βασιλόπιτες που έκανα για το σπίτι μας και της κουνιάδας μου. Τις έντυσα με ζαχαρόπαστα και έγιναν όμορφες. Η πρώτη είναι λίγο πιο λεπτή από ότι έπρεπε γιατί μετά κατάλαβα ότι χρειαζόμουν κι άλλη, οπότε ξανάνοιξα άλλη μία δόση, και για αυτό το λόγο "φεγγίζει" το κέηκ μας από μέσα, απαιτούσε περισσότερη ζαχαρόπαστα για να είναι πιο όμορφη. Το στόλισμα είναι απλό για πρώτη φορά, δεν με έπαιρνε και η ώρα με τόσες δουλειές που είχα, οπότε περιορίστηκα.
Η δική μας
Αυτή πήγε στην κουνιάδα μου.
Πάμε για την συνταγούλα
Για μία βασιλόπιτα (30 εκατοστών ταψί)
500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
2 βανίλιες
1 φλ. γάλα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
χυμός 2 πορτοκαλιών
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα φουντούκια
1 χούφτα αμύγδαλα
7 δαμάσκηνα αποξηραμένα
7 βερύκοκα αποξηραμένα
7 σύκα αποξηραμένα
1/2 χούφτα σταφίδες
1 1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
1 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα μας και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Κάνουμε πούδρα τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, το γάλα και τέλος τα φρούτα με το κονιάκ και το χυμό, τους ξηρούς καρπούς και το φαρινάπ.
Γυρίζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο. 30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα να μην είναι υγρό μέσα αλλιώς αφήνουμε λίγο παραπάνω, προσέχοντας (εξαρτάται από το φούρνο μας).
Και εμείς και στο σπίτι της κουνιάδας μου, προτιμάμε τα κέηκ μας με "σχετική" υγρασία. Το συγκεκριμένο λόγω των φρούτων κράταγε όσο έπρεπε και ήταν απολαυστικότατο. Αν το θέλετε πιο στεγνό θα πρέπει να βάλετε λιγότερο φρούτο και υγρό (κονιάκ) και να το τσεκάρετε στο ψήσιμο.
Οταν βγει αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει. Οταν κρυώσει στολίζουμε αναλόγως. Είτε με ζαχαρόπαστα, είτε με κανέλα και άχνη, και κάνουμε τα σχετικά μας σχέδια.
Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχουμε!
Καλή και γλυκιά Χρονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονια με υγεία, αγάπη και ευτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά Έφη μου, πολύ όμορφες είναι οι βασιλόπιτές σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ..τέλεια η Βασιλόπιτα σου Έφη μου!!!Και του χρόνου!Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι με πολλές επιτυχίες και ωραίες λιχουδιές!!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά Έφη μου! Εύχομαι ότι καλύτερο για το 2012! Υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά Εφάκι, οι πίτες σου είναι άπαιχτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Καλή χρονιά! ευτυχισμένο το 2012!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλούσια σε υλικά η βασιλόπιτά σου. Και του χρόνου να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραίες οι βασιλόπιτες Έφη μου να είσαι καλά και του χρόνου καλή χρονιά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου,φιλιά καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Χρονιά Έφη μου! Κόλλησες και εσυ με την ζαχαρόπαστα ε? Ειναι φανταστική η Βασιλόπιτά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!Τέλεια η βασιλόπιτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Χρονια! Πολύ πολυ ομορφη φαινεται η βασιλοπιτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά κι από εδώ Εφάκι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ η βασιλόπιτα, Και του χρόνου!!!
Καλή χρονιά! Υπέροχη η βασιλόπιτα! Η ζαχαρόπαστα επαγγελματικού επιπέδου!Βλέπω πράσινα φύλλα! Τα χεράκια σου σε τι κατάσταση είναι? :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αρωματικά και οι ξηροί καρποί που έχεις βάλει θα έχουν ξεχωριστή νοστιμάδα! Και του χρόνου!
Καλή και όμορφη χρονιά σου εύχομαι, γλυκιά και χαριτωμένη σαν την πίτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές ευχές για μια δημιουργική χρονιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά με υγεία και πολλά χαμόγελα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρνα από το μπλογκοσπιτάκι μου...σε περιμένει δωράκι!
:D
Πολύ όμορφη! Συγχαρητήρια! Έχεις γίνει φαν της ζαχαρόπαστας και εσύ, άντε θα με κάνεις να δοκιμάσω:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά και πάλι Εφάκι, σου εύχομαι τα καλύτερα!
Καλή Χρονιά Εφη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγεία και ευτυχία εύχομαι για τον καινούριο χρόνο.
Οι βασιλόπιτες τέλειες.!
Καλή χρονιά σε όλους! Ωραίες έγιναν και άρεσαν! Του χρόνου θα τις κάνω καλύτερες, φέτος η βιασύνη δεν μου άφησε περιθώρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικούλα, την πάτησα δύο φορές ήδη ...οπότε αυτή τη φορά έβαλα γαντάκια και βρήκα την υγειά μου! Δεν έπαθαν τίποτα τα χεράκια μου...χιχιχιχι!!!