Πάλι κουλουράκια σήμερα αλλά αυτά είναι κάτι ενδιάμεσα σε μπισκότο και κουλουράκι. Η Βάσω έχει αναλάβει τα κουλούρια για φέτος, έκανε μπόλικα γιατί θα πέσει η σχετική διανομή σε φίλους και γνωστούς! Σας έχουμε δύο - τρία είδη ακόμα... κουράγιο!
Υπέροχα, απλά δεν νομίζω ότι μπορούν να πλαστούν εύκολα, κάντε τα καλύτερα σαν μπισκοτάκια.
Υλικά
1 κιλό φυτίνη
1 κιλό ζάχαρη
8 αβγά
25 γρ. αμμωνία σε 1/2 φλ. χλιαρό γάλα
1 κ. σ. μέλι σε 1/2 φλ. χλιαρό νερό
3 βανίλιες
3 1/2 κ. γλ. baking powder (κοφτά)
2 κιλά και λίγο ακόμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Με το χέρι σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη, να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, τις βανίλιες, την αμμωνία με το γάλα και το μέλι με το χλιαρό νερό και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder.
Η τελική μας ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή, προσοχή στο επιπλέον αλεύρι που θα μπει πέρα από τα 2 κιλά. Φαίνεται και στη φωτογραφία.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σαν μπισκοτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Τα βλέπουμε με το μάτι, ίσα-ίσα να ροδίσουν, δεν θέλουν πολύ τα συγκεκριμένα.
Καλή επιτυχία!
Έφη μου πολύ ωραία φαίνονται, αφράτα αφράτα μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Έφη και αυτά τα μπισκοτοκουλουρα φαίνονται τέλεια.Εγω πάντως εχθές έφτιαξα τα κουλουράκια της Βάσως και ήταν πάρα πολύ ωραία,να είσαι καλά φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπωπω.. τι αφράτα κουλούρια είναι τούτα;;;; Έτσι όπως τα είδα, σαν να ένοιωσα την γεύση στο στόμα μου, χωρίς πλάκα!!!! Τέλειαααα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
κοίτα μη ξεχάσεις να με συμπεριλάβεις στη διανομή κακομοίρα μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήθα κλαίω στα σκαλοπάτια σου...
φιλί Σ/Κυριακάτικο σε όλο το λόχο...-:))
Άρχισαν τα όργανα για την τελική ευθεία! Καλό μπισκοτοκουλουρένιο Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφή