Pages

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Λικέρ μήλο και μανταρίνι


Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Αυτό το λικεράκι σας το ψιλοάργησα λιγάκι αλλά λόγω Πάσχα έμεινε πίσω.

Οσο υπάρχουν ακόμα μανταρίνια μπορείτε να το φτιάξετε, το έκανε η Βάσω και είναι πάρα πολύ ωραίο!


Διαλέγουμε μόνο ακέρωτα καθαρά φρούτα και το φτιάχνουμε.

Υλικά

1000 ml κονιάκ
750 γρ. ζάχαρη
5 μανταρίνια
1 μήλο πράσινο
2 φιρίκια
1 πορτοκάλι


Εκτέλεση

Σε όλα μπήγουμε από 2 γαρύφαλλα και τα τρυπάμε και λιγάκι με μία οδοντογλυφίδα σε διάφορα μέρη.


Τα τοποθετούμε μαζί με το κονιάκ και τη ζάχαρη σε μία αποστειρωμένη γυάλα για ένα (1) μήνα.


Αναδεύουμε ελαφρά μερικές φορές, πιο πολύ για να λιώσει η ζάχαρη.

Οταν γίνει, σουρώνουμε με φίλτρο ή γάζα και διατηρούμε σε μπουκάλια στο ψυγείο για 2-3 χρόνια.


Καλή σας απόλαυση!

7 σχόλια:

  1. Ποιό είναι το δικό μου?? Πολύ αρωματικό ακούγεται Εφουλίνι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να το διατηρήσεις και εκτός ψυγείου Εφούλι! Μπράβο! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να είναι καταπληκτικό, μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσιν τσιν και καλή βδομάδα!
    Φαίνεται και εύκολο, εκτός από νόστιμο και αρωματικό!
    Φιλιά Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ αυτή η Βάσω αγγέλους φτιάχνει!!!Θα πρέπει να είναι πολύ μυρωδάτο,τέλειοοοο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήλο & μανταρίνι μαζί?
    Πρωτη φορά το βλέπω.. ωραιος συνδυασμός. Πρεπει να έγινε πολύ καλό.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσες μέρες περίπου αφήνουμε τα φρούτα μέσα στο βάζο ; Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!