Καλή εβδομάδα!!! Φανουρόπιτα φτιάξατε, έτσι?
Πάμε τώρα και στο φαγάκι μας για σήμερα. Αρωμα ιταλικό με κεφτεδάκια διαφορετικά, με αβγό μόνο! Ουτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ποτέ! Το αβγουλάκι το "ακούς" βέβαια, αλλά είναι νόστιμα. Τα δικά μου στη φωτογραφία βγήκαν λίγο "μελαχροινά" γιατί κάτι έγινε και μου ψιλοάρπαξαν, εσείς θα τα προσέξετε γιατί περιέχουν τυράκι και είναι ευαίσθητα.
Πάμε τώρα και στο φαγάκι μας για σήμερα. Αρωμα ιταλικό με κεφτεδάκια διαφορετικά, με αβγό μόνο! Ουτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ποτέ! Το αβγουλάκι το "ακούς" βέβαια, αλλά είναι νόστιμα. Τα δικά μου στη φωτογραφία βγήκαν λίγο "μελαχροινά" γιατί κάτι έγινε και μου ψιλοάρπαξαν, εσείς θα τα προσέξετε γιατί περιέχουν τυράκι και είναι ευαίσθητα.
1 αβγό βγάζει περίπου 3 κεφτεδάκια οπότε αναπροσαρμόζουμε ανάλογα.
Υλικά
5 αβγά
200 γρ. πεκορίνο
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. σόδα μαγειρική
αλάτι και πιπέρι
*Αν θέλουμε μπερδεύουμε και άλλα τυράκια μέσα, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέσα στο μείγμα αλλά με προσοχή να μη νερώσει το μείγμα μας. Θέλουμε ένα σφιχτό αποτέλεσμα που να μπορεί να πλάθεται σε μπαλάκια.
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κονκασέ και φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, πλάθουμε κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μη μας αρπάξουν γιατί έχουν τυράκι.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκορδάκι και μετά προσθέτουμε το κονκασέ, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατατούλες.
Καλή όρεξη!
πολύ ωραία ιδέα!!!!καλή εβδομάδα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ! Καλή εβδομάδα και σε σένα!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα και φάντάζομαι και νόστιμη!!!!!καλή εβδομάδα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη και γρήγορη και οικονομική! Καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΠρωτότυπα κεφτεδάκια!!! Χωρίς κιμά, όπως συνηθίζουμε να τα φτιάχνουμε. Βολικά, αν ξεμείνουμε χωρίς κιμά και θέλουμε οπωσδήποτε κεφτεδάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Εγώ απορώ πως δεν τα φτιάχνουμε! Σκαρώνονται αμέσως! Καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΚαλά θα μας τρελάνεις;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Κι έλεγα πότε θα αρχίσετε να με κράζετε...χχααχαχαχαχαχα! Κουράγιο...έχω κι άλλα στα σκαριά... μέχρι τις 12 του μήνα σας θέλω όλες στο πλευρό μου....χιχιιχιχιχ!
ΔιαγραφήΣου απάντησα ενώ γελούσα και ξέχασα να σου πω καλή εβδομάδα! Φιλιά!
ΔιαγραφήΚαταπληκτικά κεφτεδάκια...κρατάω τη συνταγή για αργότερα που έχουμε πολλά αυγά γιατί τώρα λόγω ζέστης οι κότες αρνούνται να γεννήσουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλύτερη δουλειά θα κάνεις, νομιζω ότι θέλει καλό αβγό για να μη μυρίζει σαν του ΣΜ...γιατί αν σκεφτείς ότι είναι το κύριο συστατικό καταλαβαίνεις ότι το ακους το αβγουλάκι...μη σου πω και την κότα μαζί ...χαχχαχχ!
ΔιαγραφήΑπίθανη ιδέα ... σημειώνεται για "προσεχώς".
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή εβδομάδα
Κάντο Conna μου αλλά πάρε βιολογικούλια, οχι τα συμβατικά... δες τι γράφω στη Λιλού! Φιλιά και καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΠολύ καλό Εφούλα και για τον γιο μου που δεν τρώει εύκολα αυγό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνε μια δοκιμή έτσι μπας και τον ξεγελάσεις! Μόνο βρες καλό αβγό, οκ? Φιλιά! Καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΤέλεια Έφη!!! Ελπίζω οι μικρές μας να φάνε αυγά έτσι γιατί μόνον σε αυγόφετες τα τρώνε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα!
Είναι πολύ ωραία και τα συνοδεύεις εύκολα, καλό αβγουλάκι μόνο Κική μου, οκ?
ΔιαγραφήΠρωτότυπα τα κεφτεδάκια. Πολύ ωραία ιδέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτυπώθηκε και θα εκτελεστεί προσεχώς.
Καλό Απόγευμα!
Ελπίζω να σου αρέσουν, καλό αβγουλάκι χρειάζεσαι μονο! Καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΕνδιαφέρον πραγματικά Εφη, αν και έχω έναν μικρό ενδοιασμό για το πόσο "έντονα" θα φαίνεται το αυγό στην γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζει πάντως ο κόπος της δοκιμής τους :-))
Το αβγό θα φαίνεται γιατί είναι το κύριο συστατικό Πηνελόπη μου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις καλό αβγό για να μην μυρίζει...ξέρεις τι εννοώ! Καλή εβδομάδα!
Διαγραφήκοπελιά έχεις τρελαθεί τελείως έτσι??? Ενδιαφέρον αν και φοβάμαι πως θα μυρίζουν λιγάααακι αυγουλίλα ε??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Η απάντηση που ήδη έδωσα στην Ξανθή μας ισχύει και για σένα..χ.ααχαχαχ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού είναι το μόνο συστατικό στη γεύση το καταλαβαίνεις αρκετά, το θέμα είναι να το καταλαβαίνεις ευχάριστα και για αυτό το λόγο παίρνουμε καλής ποιότητας πρώτη ύλη, δηλαδή βιολογικό αβγουλάκι. Κάνε μια δοκιμή μια μέρα που θα έχεις φαγάκι με σάλτσα κόκκινη και φτιάξε δύο αβγουλάκια. Με το μάτι τα υλικά για να δεις πως είναι. Φιλια!! Καλή εβδομάδα Μαράκι!
Ενδιαφερουσα συνταγη, ομολογω δεν ειχα ξαναδει ουτε δοκιμασει φυσικα κατι τετοιο... το κραταω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!!
Ούτε εγώ Ελπινίκη! Πρώτη φορά το ειδα! Καλημέρα!
ΔιαγραφήΗ σόδα δε μυρίζει αν δεν τη σβήσουμε με ξίδι ή λεμόνι;;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤατιάνα είναι αρκετά έντονη η γεύση του αβγού καθώς είναι το κύριο υλικό που δεν πρόσεξα να με ενοχλεί κάτι με τη σόδα, ούτε καν σαν σκέψη δεν πέρασε οπότε θεωρώ ότι είναι μια χαρά. Είναι υποκειμενικό βέβαια αυτό, εξαρτάται από το πόσο μας αρέσουν τα αβγά γιατί κυριαρχούν, η αλήθεια να λέγεται! Καλή σου μέρα!
Διαγραφήτα αυγα καθόλου δε με ενοχλούν! η σόδα όμως ναι :)
ΔιαγραφήΚάνε τότε μια δοκιμή με ένα αβγό κάποια μέρα που θα έχεις φαγάκι με σαλτσούλα κοκκινη για να το δεις, δεν μπορώ να σου πω κάτι, αλλά δεν θυμάμαι να με ενοχλησε καθόλου, λογικά θα με ενοχλούσε. Καλή σου μέρα! :)))
Διαγραφή