Αυτή τη σαλατούλα την λες και εναλλακτικό τζατζίκι! Κατά...προσέγγιση δηλαδή....ας πούμε....περίπου.....τεσπά...θυμίζει στη γεύση ελληνικότατο γιαουρτοσκόρδιον....αλλά η πάπρικα (καπνιστή παρακαλώ που την έχω πάρει από το Μπαχάρ από το χειμώνα και τώρα αξιώθηκα να τη χρησιμοποιήσω...γιατί την είχα χάσει στο βάθος του ντουλαπιού....) την κάνει κάπως πιο πικάντικη, πιο νόστιμη..πιο κάπως!!!!
Είναι υπέροχη και να σας πω την αλήθεια δεν βρήκα καθόλου έντονο το σκόρδο μέσα στη σαλάτα. Δεν ήταν καθόλου ενοχλητικό. Και πάλι όμως μπορείτε να το μειώσετε ανάλογα με τα γούστα σας.
Επίσης να τονίσουμε ότι εκτός του ότι τρώγεται ωραιότατα μόλις φτιαχθεί, μπορείτε να την φάτε και έχοντας μείνει στο ψυγείο ώρες με τη διαφορά ότι θα έχει κατεβάσει και άλλα νεράκια το αγγούρι αλλά είναι μια χαρά κι έτσι!
Υλικά
Υλικά
2 αγγούρια σε φέτες πολύ λεπτές
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
πιπέρι
1/4 φλ. λευκό ξύδι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. sour cream ή γιαούρτι (η άλλη λύση γιατί κανονικά θέλει sour cream)
1/2 ή 1 κ. γλ. πάπρικα (έβαλα καπνιστή γιατί είχα και ήταν τέλεια)
Εκτέλεση
Περνάμε τα αγγούρια στο μαντολίνο σε λεπτότατες φέτες ή αν δεν έχουμε μαντολίνο με το μεγάλο peeler για τις πατάτες. Αλατίζουμε καλά το αγγούρι και το αφήνουμε να κατεβάσει τα νερά του σε ένα μπωλ για μία ώρα.
Μετά στύβουμε τις φέτες αρκετά αλλά με προσοχή να μη τις λιώσουμε να βγάλουν όσα νερά ακόμα κρατάνε και μεταφέρουμε σε μία σαλατιέρα.
Πασπαλίζουμε με πιπεράκι, σκορπίζουμε το λιωμένο σκόρδο, το λευκό ξύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Από πάνω απλώνουμε την sour cream ή το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Voila!!!!!!!!!!!
Παραδοσιακά θέλει sour cream, είναι δύσκολο όμως να την βρούμε γιατί δεν την έχουν όλα τα Σ/Μ.
H Βίκυ όμως έχει μεριμνήσει για εμάς και μπορείτε να βρείτε εδώ κατατοπιστικότατες (όπως πάντα) πληροφορίες για τις διαφορές των κρεμών και οδηγίες για το πως να φτιάξετε τη δική σας sour cream. Να' σαι καλά Βίκυ μου γιατί για να βρω εδώ...κομματάκι δύσκολο....χαχαχχαχα!
Καλή όρεξη!
Blounuz auch sehr schön. 'S Most beautiful Rezepten
ΑπάντησηΔιαγραφήIch bekomme eine schöne Liste, dass Sie Rezepte folgen
ΑπάντησηΔιαγραφήNazik sözleriniz için teşekkür ederiz!
ΔιαγραφήHoşgeldiniz! Eğer var Güzel ve ilginç bir blog, ben ziyaret edeceğiz!
Günaydın!
Πολύ καλή η αγγουροσαλάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο τελευταίο ταξίδι στην Πολωνία μας την σέρβιραν κατά κόρων.
Να είσαι καλά!
Xristin χαίρομαι που σου άρεσε! Καλό απόγευμα!
Διαγραφήδίκιο είχα που μου έκανε κλικ...
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ μ' αρέσει..
όσο για τη πάπρικα τη καπνιστή,είμαι σίγουρη οτι θα της πάει τρελά...
την έχω ανακαλύψει από πέρυσι και της έχω αλλάξει τα φώτα...
ζζμουτς ολομουτρίως...!!!
Κι εγω ενθουσιάστηκα και έχω πολύ κακούς σκοπούς! Φιλιά!
Διαγραφήκαπνιστή πάπρικα; ουάου! εμένα αυτό μου μένει από την συνταγή σου και πρέπει να εμπλουτίσω το "οπλοστάσιό" μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά, όπου τη βάλεις θα απογειώσει το φαγάκι!
ΔιαγραφήΠολύ καλή φαίνεται,μου αρέσει το αγγούρι θα τη φτιάξω,καλή συνέχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήNeli, να την φτιάξεις! Καλό απόγευμα!
ΔιαγραφήΩραία εναλλακτική σαλάτα. Νομίζω ότι η πάπρικα (που την έχω δοκιμάσει στο τζαζίκι) κάνει την διαφορά, πόσο μάλλον η καπνιστή που έχεις. Για την sour cream, η Βίκυ στη συνταγή της για muffins με πιπεριές και τυρί - πολύχρωμες μπουκίτσες για πάρτυ, γράφει ότι 1 κούπα sour cream την αντικαθιστούμε με 1 κούπα γιαούρτι + 1 κουταλια σούπας λεμόνι. Δεν ξέρω αν αυτό δουλεύει για την παρουσίαση που έχεις εσύ, ή μόνο για να μπει στη ζύμη για τα muffins.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛογικά θα δουλεύει παντού αυτό και θα το έχω υπόψη! Η πάπρικα είναι τέλεια με το γιαουρτάκι! Σε ευχαριστώ Marimar !
ΔιαγραφήΠολύ ωραία η σαλάτα σου Έφη μου και με την πάπρικα, φαντάζομαι, τη γεύση της και πρέπει να είναι φανταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιάξω αύριο και μάλιστα με γιαούρτι!
Φιλιά και καλό βράδυ!
Οποιος τα πηγαίνει καλά με το τζατζικάκι πιστεύω ότι θα την ευχαριστηθεί αυτή τη σαλατούλα! Φιλιά! Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία η σαλάτα σου Έφη μου, δροσερή και καλοκαιρινή:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι, δροσερή πολύ! Φιλιά!
ΔιαγραφήΔεν ξέρω αν έχει ούγγρικη καταγωγή η σαλατούλα σου Έφη μας, αλλά έχει ενδιαφέρουσα εμφάνιση και φαντάζομαι και ενδιαφέρουσα γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες τι κάνει λίγη πάπρικα από πάνω? Ομορφιά! Και σε γεύση είναι πάρα πολύ καλή. Τελευταία το αγγουράκι με έχει ξαφνιάσει ευχάριστα σε ότι έχω κάνει, δεν του το'χα και πολύ αλλά ???
ΔιαγραφήΠαίρνω το σουβλάκι μου και έρχομαι να με κεράσεις !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Σε περιμένω!!! Φιλιά!
ΔιαγραφήΟυγγρική...τζατζικοσαλάτα να το πούμε;;; Αν είχε και σκορδάκι!! Ενδιαφέρουσα η προσθήκη της πάπρικας, δίνει χρώμα και σίγουρα ταιριάζει μια χαρά. Σαλάτα που πάει με ψητά κρέατα οπωσδήποτε, ωραία, διαφορετική πρόταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ.
Το λες και έτσι, σκορδάκι έχει εκτός αν εννοείς περισσότερο. Παίζεις με το σκόρδο, για αυτούς που δεν το αντέχουν οι 2 σκελίδες είναι οκ, αν θέλεις το τσιμπάς κι άλλο. Ταιριάζει με τα ψητά πολύ, λειτουργεί όπως το τζατζικάκι μας. Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή