Pages

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μπισκοτάκια παγωτού

Καλή εβδομάδα!



Μπισκοτάκια σήμερα και όχι μόνο παγωτού!



 


Πεντανόστιμα που αν θέλουμε τα αφήνουμε σκέτα βανιλένια, αν δεν θέλουμε τα αρωματίζουμε
ανάλογα με το παγωτάκι μας ή τα κέφια μας.


Υλικά για περίπου 26 μπισκοτάκια σε σχήμα μαντλέν

Αν τα θέλετε στρογγυλά επειδή η ζύμη είναι αρκετά ρευστή θα πρέπει να βάλετε το μείγμα σε μαφινοθηκούλες, αλλά ελάχιστο σε κάθε μία, μη σας βγουν χονδρά και μέσα μείνουν άψητα. Υπολογίστε να είναι το πάχος τους σαν αυτά που μας σερβίρουν πάνω στα παγωτά, μη το αμελήσετε.

100 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια αβγού
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κ. γλ. βανίλια ή εσάνς πορτοκάλι (έβαλα πορτοκάλι)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ενώνουμε με τα ασπράδια και στο τέλος το αλεύρι και την εσάνς.

Αυτό ήταν!

Αδειάζουμε το μείγμα σε μαφινοταψάκια ή σε φορμίτσες μαντλέν που δείχνουν τα μπισκοτάκια μας ακόμα πιο ωραία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά.

Προσέχουμε να μην μας αρπάξουν, είναι ευαίσθητα. Δεν τα αφήνουμε παραπάνω, μόλις τα βγάλουμε και αρχίσουν να κρυώνουν σφίγγουν και είναι μια χαρά!

Στολίζουμε τα παγωτάκια μας και δεν ξαναγοράζουμε ποτέ μπισκοτάκια παγωτού!

Τη συνταγή την βρήκα στο Radicio.




Καλή απόλαυση!

25 σχόλια:

  1. τέλεια...τέλεια...τέλεια....!!!
    επί τόπου τα φτιάχνω,όσο παγώνει το παγωτάκι μου...
    thanks τα μάλα,στο τσακ γλύτωσες τη μουρμούρα...
    φιλιά,καλή εβδομάδαααααααααα....-:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε καφέ δεν έκανα...πρώτα ήρθα και πόσταρα για να μη λυσσάξεις...χααχχχαα!Φιλιά! Καλή εβδομάδα Βιβίκα μου!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Good and...past...χαχαχαχαχ! Ευτυχώς που τα φωτογράφισα το βράδυ γιατί το πρωί .είχαμε ακρίδες στην κουζίνα...χαχααχαα! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Γεια σου λοχομάνα με τα ωραία σου,καλά τέλεια είναι θα καταπλήξω πάλι άμα τα φτιάξω τρομάρα μου!!!Να είσαι καλά καλή εβδομάδα φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έφη συγχαρητήρια!!!! Απλά, γρήγορα,και τα δικά σου τέλεια φορμαρισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το πιο απλό μπισκότο αυτές οι θηκούλες το δείχνουν κουκλί! Σε ευχαριστώ πολύ Marimar! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Eφη μου,κατέγραψα την συνταγή και θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέρμα τα ετοιματζίδικα παγωτο-μπισκοτάκια λοιπόν!
    Πανεύκολα και λαχταριστά τα δικά σου!
    Και τόσο όμορφα δείχνουν!
    Καλό απόγευμα Εφάκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προσωπικά δεν ξαναπαίρνω! Θα τα φτιάχνω μόνη μου! Φιλιά Ελενα! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  7. μπισκοτάκια έτοιμα...
    λαχταριστά και...κλειδωμένα με αμπάρες...
    απίθανα έγιναν...μπράβο μάνα μου...!!!
    σιχαίνομαι ως γνωστόν τα ετοιματζίδικα,οπότε μου έλυσες τα χέρια...
    περιμένω να είναι έτοιμο και το παγωτό μου να τα φωτογραφήσω όπως τους αρμόζει...
    ( μπας και κατορθώσω και τελειώσω τη λίστα τη ρημαδιακή με τα τραγούδια για απόψε...)
    φιλί,θα τα πούμε και On Air φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρύφτααα!! χααχχααχαχαχ!

      Φιλιά Βιβίκα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Τι λες τώρα! Μπισκοτάκια παγωτού! Θα τα φάω σκέτα γιατί για παγωτό δεν πολυτρελλαίνομαι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Εφούλα,πολύ αφράτα φαίνονται τα μπισκοτάκια!Μάλλον κι εγώ θα τα εξαφάνιζα πριν καν κρυώσουν..χιχι..Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μεσημέρι ,πολύ ωραία φαίνονται ,και πολύ τραγανά πρέπει να είναι και χωρίς παγωτάκι μια χαρά θα φαγωθουν ,φιλια και χρόνια λόγω της αυριανής μέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και χωρίς παγωτάκι είναι μια νοστιμιά! Χρόνια πολλά με υγεία για την αυριανή μέρα!

      Διαγραφή
  11. Καταπληκτικά... τέλεια και πανεύκολα!!! Ό,τι καλύτερο!
    Γεια στα χέρια σου Εφάκι!!!
    Φιλιά και καλό Δεκαπενταύγουστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κική! Καλό Δεκαπενταύγουστο και σε εσένα καλή μου!

      Διαγραφή
  12. Έφη, άψογα τα μπισκοτάκια. Η καλύτερη συνοδεία για τα σπιτικά και μη παγωτά μας, τα σπιτικά μαντελέν. Η εσάνς πορτοκαλιού, σίγουρα τους δίνει υπέροχο άρωμα. Εύκολη η συνταγή, με ωραίο αποτέλεσμα. Καλοφάγωτα.
    Χρόνια πολλά για την σημερινή ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!