Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!! Η τιμητική του βασιλικού σήμερα!!
Γίνεται πανεύκολα και τρώγεται ταχύτατα!
Βράζουμε τα λαζάνια μας ή όποιο άλλο ζυμαρικούλι μας αρέσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγίζουμε.
Πέστο βασιλικού
Ιδανικά θέλει μουρτάρι (γουδί) για να γίνει με τον αυθεντικό τρόπο...τώρα τι να λέμε...τα σκασμένα έχουν μία πενηντάρα ευρουδάκια τουλάχιστον όπου έχω δει εγώ μέχρι τώρα οπότε μένουμε στο ψάξιμο...
Στο μούλτι λοιπόν ρίχνουμε :
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα χονδρό αλάτι
2 φλ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (50 γρ.)
70 γρ. παρμεζάνα
30 γρ. πεκορίνο
15 γρ. κουκουνάρι
100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά στο μούλτι με τη σειρά που τα δίνω, αλλά σταδιακά. Κανονικά θέλει γουδί αλλά δεν έχω ...οπότε η πιο προσιτή λύση για μένα είναι το μούλτι.
Πρώτα λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι και μόλις κρεμώσει προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού λίγα-λίγα να γίνουν πάστα. Κατόπιν ρίχνουμε το τυράκι, το κουκουνάρι και λίγο-λίγο εναλλάξ με τα τυράκια το ελαιόλαδο.
Αυτό ήταν!
Διατηρείται στο ψυγείο κλεισμένο σωστά και με ένα λεπτό φιλμ ελαιολάδου (συμβουλή του Σπιρτόκουτου αυτό) για αρκετές μέρες. Η ποσότητα αυτή βέβαια δεν είναι μεγάλη, απλά το αναφέρουμε.
Καλή όρεξη!
Από τις πλέον αγαπημένες μου σάλτσες ζυμαρικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό και φίνο πιάτο. Σίγουρα τα παιδιά δεν είναι συμφιλιωμένα με τέτοιου είδους σάλτσες αλλά θα τις εκτιμήσουν αργότερα.
Ωραίο πιάτο σήμερα Έφη!!
Έφη, ο βασιλικός έχει κάπως έντονη μυρωδιά και μπορεί να μην αρέσει σε όλους, ειδικα στα παιδιά που είναι και οι πιο δύσκολοι "πελάτες" της κουζίνας μας. Παρόλα αυτά, εμείς αγαπάμε το πέστο βασιλικού και θα το τιμήσουμε δεόντως επάνω στα ζυμαρικά μας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Καλημέρα "Μάνα", αγαπημένος βασιλικός και λατρεμένη η πέστο του. Υπάρχει σχεδόν πάντα στο ψυγείο βαζάκι ,με πέστο βασιλικού και την βάζω παντού (σε ψητό, σε σαλάτα, σε βραστή πατάτα). Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχοβόλησε... ως εδώ!!!! Καλή μέρα να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πέστο που λατρεύω, ειδικά το καλοκαίρι! Πάντα έχω έτοιμο στο ψυγείο! Μου αρέσει το ίδιο και σε σαλάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Έφη και προσωπικά το βρίσκω φυσιολογικό που δεν άρεσε στα μικρά γιατί ούτε και στις δικές μας αρέσει το έντονο άρωμα του βασιλικού!
Καλό βράδυ!
Υπέροχος συνδυασμός και γω το λατρεύω και πολλές φορές το μοιράζω σε ίση ποσότητα με ρόκα δηλαδή όση ρόκα και άλλο τόσο βασιλικό για να είναι πιο ήπια η γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και καλό ΣΚ
Κ εγώ τρελαίνομαι Εφούλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το ξαναφτιάξεις γιατί είναι πολύ νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου πω πάντως, ότι ο μικρός μου γιος που είναι φοβερά καλόβολο παιδί στο φαγητό και τρώει τα πάντα, στο πέστο βασιλικού στραβώνει τα μούτρα.
Μπορείς να αντικαταστήσεις τον βασιλικό με δυόσμο ή μαϊντανό, ή να κάνεις ένα συνδυασμό τους.
Φιλάκια!
Μου αρέσει πολύ δυστυχώς μόνο εμένα η οικογένεια δεν πλησιάζει αλλά δεν με νοιάζει το φτιάχνω και το απολαμβάνω μόνη μου!!!!!καλοφάγωτοοοοοοοοο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμείς μισοί μισοί είμαστε σ' αυτά :-), όμως αυτό το πιάτο είναι τόσο νόστιμο που αξίζει να φτιάχνεται και για λίγους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Εφούλα!Πεντανόστιμο το πέστο του βασιλικού και πολύ ευωδιαστό!!! Ευτυχώς τα σαρκοφάγα μου είναι και λάτρεις των ζυμαρικών χωρίς διακρίσεις στις σάλτσες και είμαι σίγουρη ότι θα το καταβροχθίσουν..Φιλάκια, καλό Σ/Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το πέστο βασιλικού Εφη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ούτε κι ο δικός μου γιος το θέλει Έφη, προτιμά τα σκέτα σκορδομακάρονα, μου φαίνεται οτι όλα τα παιδιά είναι συννενοημένα!! Ωραίο το νεο λουκ...καλό Φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα παιδιά είναι λίγο δύσκολα σε τετοιες γεύσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πέστο Εφη και της εποχής.