Πριν φύγουν τα σύκα θέλησα να δοκιμάσω αυτό το υπέροχο τσάτνεϋ και να το μοιραστώ μαζί σας.
Συνοδεύει υπέροχα λευκό κρέας και τυριά.
Υλικά
500 γρ. σύκα
2 μεγάλα μήλα
150 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. ξύδι λευκό
1/2 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα μπούκοβο γλυκό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σύκα και τα καθαρίζουμε μόνο στον πάτο και την κορφούλα τους.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά αφού βέβαια τσεκάρουμε ότι δεν έχουν μείνει υγρά από τα φρούτα.
Περνάμε το μείγμα ελαφρά με τη ράβδο ή με το εργαλείο για τον πουρέ, ανάλογα πόσο λιωμένο το θέλουμε. Εγώ θέλω να βρίσκω κομματάκια μικρά, δεν τα κάνω τελείως πουρέ.
Δοκιμάστε το, ο συνδυασμός είναι τέτοιος που νομίζω ότι θα πηγαίνει ιδανικά με χοιρινό.
Καλή σας μέρα!
Τα τσάτνεϋ τα έμαθα στην Αγγλία και μ'αρέσουν πολύ, όπως λες Εφάκι μου είναι πολύ ταιριαστά με κρέας. Έχω περίσσεμα σύκα και πάω να το φτιάξω! Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το αφήσεις κλειστό για κανένα μήνα τουλάχιστον να ενωθούν οι γεύσεις και θα είναι τέλειο! Φιλιά!
ΔιαγραφήΔεν νομίζω να έχω δοκιμάσει ... με τσιγκλάς τώρα να φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μου χάρισαν πρόσφατα τσάτνευ σύκου και μάλιστα καυτερού. Μου άρεσε και μπήκα στο τριπάκι να δοκιμάσω κάποια στιγμή! ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε εγώ το έχω δοκιμάσει. Φαίνεται σούπερ πάντως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά σου λέει η Κωνσταντίνα, μας τσιγκλάς και μας ξεσηκώνεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φαίνεται φοβερό!!!!!!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!!
Εφη μου δεν έχω δοκιμάσει, πρέπει να είναι φοβερό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως με τις Conna και Έλενα!
Φιλιά πολλά!
Με το άθλημα τσάτνεϋ δεν έχω ασχοληθεί ακόμη, όμως οι φωτό σου είναι δελεαστικότατες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή