Pages

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σάλτσα μήλου

 
 

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες σήμερα!
 
 Χρόνια πολλά στην όμορφη Θεσσαλονίκη!




Σάλτσα... κρέμα....μαρμελαδίτσα....βαφτίστε την όπως θέλετε......εγώ προσωπικά την τρώω με το κουτάλι και μάλιστα δεν αφήνω και κανένα να πλησιάσει...χααχαχαχαχ...για αυτό το λόγο να αυξήσετε τις ποσότητες...μην πείτε ότι δεν ενημέρωσα...... Λόγω της πηκτίνης του μήλου, πήζει από μόνη της και θεωρείται και ωραιότατη μαρμελαδίτσα για το πρωινό μας ή για χρήση σε γλυκάκια!!!



 
Υλικά
 
5 μήλα μεγάλα σε μικρά κυβάκια (ότι θέλουμε, ακόμα και διάφορες ποικιλίες)
1/4 φλ. νερό
3/4 φλ. ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και πολύ λιγότερη)
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
1 κ. γλ. τζίντζερ σκόνη
 
 
 
Εκτέλεση

 
Βάζουμε τα υλικά μας όλα μαζί σε βαριά κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν τόσο ώστε να μαλακώσουν τα μήλα και να μην έχει υγρά η κατσαρόλα. Στο τέλος τα χτυπάμε στη ράβδο ή σε μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν και η σαλτσούλα μας είναι έτοιμη για όποιες παρασκευές έχουμε κατά νου. Αν πάλι θέλουμε την αφήνουμε τη σαλτσούλα με κομματάκια, όπως μας αρέσει.
 
Εμένα μου πήρε 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ήταν έτοιμη.  Αν θέλουμε να κάνουμε χρήση σε φαγάκι και όχι σε γλυκό βάζουμε ελάχιστη ζαχαρίτσα στην σάλτσα μας, ή και καθόλου.
 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή ζάχαρη, απλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο σκούρο.
 
Αν θέλουμε στάζουμε στο μείγμα μας και λίγο χυμό λεμονιού ή ακόμα ελάχιστο ξύσμα ακέρωτου λεμονιού.
 
 
Ταιριάζει τέλεια σε ψητό κρέας, ιδανικά με χοιρινό και εννοείται σε κάθε γλυκιά παρασκευή.
 
Προς το παρόν έρχεται σούπερ γλυκάκι εύκολο και γρήγορο!


Καλή απόλαυση!

9 σχόλια:

  1. και τρώγεται και μόνη της από τη γυάλα!!!
    τέλειααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αρωματική θα πρέπει να είναι και ο συνδυασμός με χοιρινό που προτείνεις έκανε το στομαχάκι μου να γουργουρίζει επικίνδυνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αγαπημένη μου σάλτσα, πιο πολύ από τα γλυκά την προτιμώ πάνω από ψητό χοιρινο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με την Έλενα. Αλλά........ το χιτ είναι με το κουταλάκι από το βαζάκι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι αρώματα! Τέλεια μαρμελάδα και για γλυκά και για αλμυρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα!Τελεια φαινεται η σαλτσουλα!Σαν τα αγγλικα τσατνευ..παντρεμα γλυκου με αλμυρο..Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως είναι το κλασσικό (Apfelmus) ..!
    Νοστιμότατο και το έτρωγα σαν επιδόρπιο πάντα.
    Καλησπέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα την κάνω σήμερα Εφάκι με μπριζολάκια χοιρινά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!