Δεν υπάρχει αυτό το άρωμα, αυτή η θεϊκή γεύση που έχει!
Η λεβάντα είναι αγαπημένο μου βότανο, μου αρέσει στα πάντα, από ντουλάπες μέχρι μαλακτικό, από αρωματικό χώρου μέχρι χρώμα και φυτό σε γλάστρες! Τρελαίνομαι!
Αν και εσείς λοιπόν σε αυτά που σας είπα, βλέπετε τον εαυτό σας τότε πρέπει να φτιάξετε αυτό το πανεύκολο σιροπάκι.
Αρωματίστε το τσάι σας, το ποτάκι σας, γλυκά και κρέμες, παγωτάκια αν τρώτε ακόμα (εμείς τα σταματήσαμε), τη λεμονάδα που έχετε στο ψυγείο σας και ότι μπορείτε να φανταστείτε!
Να πούμε ότι έκλεψα λιγουλάκι όμως, επειδή είμαι οπτικός τύπος και έκανα μπόλικη, στην πρώτη δόση τρωγόμουν και έριξα 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πάρει αυτό το βαθύ λιλά-μωβ της λεβάντας. Σας το δείχνω και σκέτο! Διαλέγετε!
Υλικά
3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλ. νερό
6 κ. σ. ξερή λεβάντα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει καλά η ζάχαρη και να πάρουν μία βράση.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Οταν κρυώσουν καλά, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά να ξαναπάρουν μία βράση για ένα πεντάλεπτο. Φιλτράρουμε με φίλτρο καφέ και γεμίζουμε μπουκάλια αποστειρωμένα.
Μόλις κρυώσει το περιεχόμενο στο μπουκάλι, μπορεί να μπει στο ψυγείο όπου διατηρείται σίγουρα για 1 μήνα τουλάχιστον. Λογικά πολύ παραπάνω γιατί δεν έχει φρούτα κλπ., σκέτο σιροπάκι είναι.
Το μυστικό του είναι ότι όσο πιο πολύ μείνει στην κατσαρόλα, βγάζει περισσότερη ένταση στη γεύση του. Οπότε αφήστε το με την ησυχία του μετά την πρώτη και την δεύτερη βράση να ξεκουραστεί!
Φτιάξτε το και θα πάθετε πλάκα!!
Καλό μεσημεράκι!
Λατρεύω λεβάντα και έχω πολύ... θα το κάνω οπωσδήποτε, μέχρι τώρα έκανα ζάχαρη λεβάντας αλλά κι αυτό θα μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαχαρίτσα δεν έχω αρωματίσει, τέλεια θα είναι!
ΔιαγραφήΦτιάξτο και θα το ερωτευτείς! χιχιχιιχ!
Απίθανο! Αυτό μοσχοβόλαγε λοιπόν ε? Μπράβο Εφάκι. Προσωπικά το προτιμώ με το χρωματάκι του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε κρεμούλα θα μου άρεσε με το λιλά του! Και έτσι και αλλιώς το λάτρεψα!
ΔιαγραφήΥπεροχο Εφη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταζομαι τι υπεροχο αρωμα!
Εσύ που έφτιαξες τη μαρελάδα-όνειρο σίγουρα υποψιάζεσαι για τι μιλάμε! Μεθυστικότατο, Μαρίνα μου!
ΔιαγραφήΤι λες τώρα;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαφώς και το μπλέ χρωματάκι το "τράβαγε" Έφη μου.
Για σκέψου να το βάλεις πάνω από άσπρο κάτασπρο γιαουρτάκι ή παγωτό βανίλια... Μοναδική εικόνα ομολογουμένως :-))
Λιλά έβαλα Πηνελόπη μου, αλλά "μπλέδισε" πολύ! Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ, σε κρεμούλα και πολυ ενθουσιάστηκα. Σκάω που πέρασε ο καιρός και δεν μπορώ να το φτιάξω σε παγωτάκι! Να είμαστε καλα, του χρόνου τώρα! :)
ΔιαγραφήΤι ιδέα!!!Κι έχω λεβάντα στη βεράντα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή ξέρω ότι λογικά θα ασχολείσαι ήδη με το μπαζάρ (ή κάνω λάθος?) σκέψου το σαν ιδέα σε μπουκαλάκια και αυτό. Είναι και οικονομικό νομίζω. Θα πάρεις ξερή λεβαντούλα και έτοιμο....μία σκέψη μόνο, ε? :)
ΔιαγραφήΠολυ προτοτυπο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαργαρίτα μου, από ότι είδα χθες το έχουν κάνει και άλλοι φίλοι στην μπλογκογειτονιά! Εγώ δεν το ήξερα φαίνεται....το ανακάλυψα στο Zoe bakes...αν δεν κάνω λάθος γιατί δεν κράτησα και την πηγή από τη φούρια μου...χιχιχιιχ! Οπως και να χει τέλειο είναι και να το κάνεις οπωσδήποτε! Φιλιά και καλό ΣΚ!
ΔιαγραφήEφάκι τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑραγε με φρέσκια λεβάντα γίνεται??
Οι γλάστρες μου είναι γεμάτες!
Φιλιά!
Εγώ έβαλα ξερή αλλά εκεί που το ξετρύπωσα θυμάμαι ότι μίλαγε για φρέσκια, ίσως να θέλει λίγη παραπάνω αλλά γιατί όχι? Φιλιά!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίοοοοοο και αρωματικό... ό,τι πρέπει και για σιρόπιασμα σε διάφορα γλυκάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟση έμεινε από το σούρωμα δεν την πέταξα, την ανακάτεψα με τσάι βουνού στο τσαγερό πανω στο μάτι της κουζίνας και όταν το έπινα χθες το βράδυ ήταν απογείωση! Ενα τσάι όνειρο!!!
ΔιαγραφήΣτα γλυκάκια μας και ειδικά κρεμένια θα είναι υπέροχο! Καλό ΣΚ Κική μου!
Πολύ ωραία ιδέα, μπαίνει στα προσεχώς:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου φτιάξτο και θα πάθεις πλάκα, δεν το περίμενα τόσο τέλειο! Περιττό να σου πω πως μουγκρίζουν όπου χάρισα, ε? χαχαχαχαχ!
ΔιαγραφήΦανταστική ιδέα και με το χρώμα ζαχαροπλαστικής δείχνει απίθανο! Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω με τσάι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σ/κ!
Είναι τέλειο στο τσαγάκι, εννοείται ότι δεν προσθέτεις ζάχαρη-μέλι, το σιροπάκι παίζει και αυτό το ρόλο εκτός από το άρωμα! Δοκίμασέ το!
ΔιαγραφήΜανούλα - Εφούλα, δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τη λεβάντα σιρόπι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω αποξηραμένη, θα το δοκιμάσω!
Φιλάκια πολλά!
Κι όμως γίνεται και είναι υπέροχο! Αν το φτιάξεις, ελπίζω να σου αρέσει! :)
ΔιαγραφήΕφούλα φανταστικό!!!Θα αγοράσω λεβάντα να το φτιάξω, δε μου ξεφεύγει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Φτιάξτο, είναι υπέροχο! Φιλιά!
Διαγραφή