Pages

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ζυμαρικά με μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

 

 
Καλημέρα!!!

Κολύμπι ξέρετε; Τι μπουμπουνητό και νερό είναι αυτό βρε παιδιά......έχει σκιαχτεί το μάτι μου σήμερα....είπαν θα σταματήσει βέβαια αλλά πότε;
Λεμονο-μανιταρολάτρεις τι σας έχω;

Είχε λεμόνι και δεν υπήρχε περίπτωση να μη δοκιμαστεί. Ολα τα υλικά (απλούστατα) και γρήγορα!
 
Κόλλησα λίγο επειδή τα μανιταράκια δεν περνάνε από το τηγάνι καθόλου αλλά μην το πάθετε εσείς!
 
Απλά τα μαρινάρετε! Αν δεν προγραμματιστεί, γιατί εγώ τα έκανα αστραπιαία, δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι ένταση θα έχουν!!!
 
Στο μισάωρο τρώμε και καλοτρώμε μάλιστα!

Συμβουλή : Διπλασιάστε γιατί εμείς κάναμε και δεύτερη δόση το βράδυ, είναι τέλειο!
 
Υλικά
 
250 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φετούλες (καθαρισμένα)
 
χυμός 2 λεμονιών και το ξύσμα τους
ελαιόλαδο αρκετούτσικο να τα σκεπάσει
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
θυμάρι μπόλικο
αλάτι και πιπέρι
 
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα και φλούδες παρμεζάνας
 
ζυμαρικό της αρεσκείας μας
 
Η Nigella (δική της πρόταση) προτείνει λινγκουίνι και επειδή είχα έβαλα, το βραδάκι τη δεύτερη δόση την έφτιαξα με πένες, πολύ πιο ωραία στεκόταν η σάλτσα στις πένες.
 
 
Εκτέλεση
 
Στο μισό μέτρο μη σας πω.......
 
Ολα τα υλικά σε ένα μπωλ εκτός από το μαϊντανό και το τυρί (μεταξύ μας και χωρίς αυτά τέλειο ήταν). Το λαδάκι να είναι τόσο που να τα καλύπτει όμορφα.
 
 
Τα αφήνουμε και ρίχνουμε και κανένα ανακάτεμα μέχρι να φτιάξουμε τα ζυμαρικά μας.

Τα μανιταράκια όπως είναι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε (άσχετο) και σε σαλάτες μας.
 
Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίζουμε  και ρίχνουμε μέσα όλο το περιεχόμενο του μπωλ αν έχουμε αντέξει και δεν το έχουμε φάει με το κουτάλι. Οταν δοκιμάσετε, θα καταλάβετε τι εννοώ....
 
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό μέσα στην κατσαρόλα.
 
Ανακατεύουμε απαλά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
 
Για πιο πλούσιο πιάτο αλλά κατά τη γνώμη μου περιττό, κοτοπουλάκι ή γαριδούλες περασμένες στο τηγάνι για λίγο μέσα στην κατσαρόλα.
 
 
 
Καλή όρεξη κσι ξσνά καλημέρα σας!

11 σχόλια:

  1. Πρέπει να πάρω βάρκα να πάω Σ/Μ σήμερα!!Και για πολλούς λόγους έχω ξεμείνει από πολλά. Σκέτα μάλλον θα τα φάμε τα μακαρόνια.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνταγή. Και μόνο που έχει μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι θα είναι πεντανόστιμο!!!

    Ευχαριστούμε πολύ. Φοβερή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το συζητώ...
    Κλόπυ πέιστ αβλεπί...
    ματσα μουτσα μουτς...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλό και θεσπέσιο!! θα το δοκιμάσω σίγουρα, γιατί έχω κάτι μακαρονάδες εδώ!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι δυνατόν να μας λείψει η όρεξη με τέτοιους αγαπημένους συνδυασμούς??
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ εκλεπτυσμένος συνδυασμός γεύσεων! Και πανεύκολη εκτέλεση! Όπως καταλαβαίνεις, θα δοκιμαστεί!!!
    Πολλά φιλάκια Έφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν σταθώ στη συνταγή να σου πω πόσο σε θαυμάζω που τα προλαβαίνεις όλα!! Η συνταγή καταγράφηκε και θα δοκιμαστεί άμεσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα πάλι; Δεν με λυπάσαι; Ξέρω, ξέρω θα πεις ότι τα ζυμαρικά έτσι δεν παχαίνουν, άσε που είναι πλήρες γεύμα!!!!
    Στις άμεσες δοκιμές. Είναι το άτιμο το λεμονάκι που με τραβάει από την μύτη.
    Καλό Σ/Κ Έφη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί συνατγή ειναι αυτή Εφη μου;... χωρίς να τα ψυσουμε τα μανιταρια;;; μονο μαριναρισμενα;;;;... εγω σίγουρα θα την δοκιμασω......ειμαι ..τα παντα όλα..χι..χι. αλλα γαι το έτερον ήμιση εχω αμφιβολίες......γαιτί εναι του παραδοσιακού... καμια σχεση με μενα στο φαγητο.....χι.χ.ι φιλακια .. πολλα μανα...του λοχου σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εφάκι τη φτιάχνω απόψε!!!!!Τέλειο φαγητό, ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ καλό πιάτο αλλά και ιδέα...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!