Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!
Σήμερα σας έχω υπέροχα scones με τυράκι τσένταρ και λιαστή ντοματούλα που συνοδεύουν τέλεια τα αβγουλάκια για το πρωινό μας ή το μεσημεριανό μας φαγάκι! Φυσικά τσακίζονται και μόνα τους και μάλιστα ταχύτατα.
Σκαρώνονται αμέσως και μέσα στο μισάωρο απολαμβάνουμε!
Υλικά
2 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ. γλ. baking powder
1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρική
φρέσκο δενδρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα πικάντικη ή κασέρι
1/4 φλ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλ. ξινόγαλα
Εκτέλεση
Ενώνω σε ένα μπωλ το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα, το αλάτι και το πιπέρι, το τυρί και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Ρίχνω και ζυμώνω να πάει παντού το βούτυρο και να γίνει το αλεύρι μας τριφτό, ενώνω και τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και στο τέλος βάζω το ξινόγαλα και ζυμώνω.
Αυτό το μείγμα το βάζω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και το δουλεύω λίγο με το χέρι μέχρι να μην κολλάει και τοποθετώ σε ταψάκι σε αντικολλητικό χαρτί.
Κόβω στα 12 επιτόπου στο ταψάκι και ψήνω στους 220 βαθμούς σε αέρα για 12 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει σε σχάρα και απολαμβάνω.
Καλή όρεξη!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ωραία φαίνονται , σίγουρα θα μοσχομυρίζουν τυράκι και θυμάρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες...καλημέρες..Καλή εβδομάδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις βρήκα με τί θα συμπληρώσω στα γρήγορα το σημερινό τραπέζι...
Θενκςςςςςςςςς και σμουτςςςςςςςςςς...-:))
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή σου. Φοβερό σνακ. Ιδιαίτερη γεύση η λιαστή ντομάτα.
Ωραίο!!για μένα που μου αρέσουν περισσότερο τα αρμυρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεθαίνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσιμπάω ένα οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!!
Τέλεια, καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά Εφούλα, παίρνω κομμάτι και φεύγω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Aυτά τα ψωμάκια είναι πολύ ωραία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλμυρό σνάκ πεντανόστιμο.
Φιλιά