Καλημέρα σας! Καλή εβδομάδα! Κοπιάστε να σας κεράσω cheesecake με oreo και φράουλα!
Σαν αύριο κλείνουμε τρία χρόνια συνταγές! Σαν νερό πέρασαν!
3 χρόνια γεμάτα χαρά και ευχαρίστηση, γεμάτα ενδιαφέρουσες γνωριμίες αλλά και -πιστεύω- όμορφες φιλίες που ακόμα και η απόσταση δεν μπορεί να τις αγγίξει. Μας ενώνει το blogging και το κοινό μας ενδιαφέρον. Ομορφα events, όμορφες συναντήσεις, εκδηλώσεις, όλα υπέροχα!
Κάθε πρωί, έχει καταντήσει πια ιεροτελεστία για μένα, πάω τα παιδιά στο σχολείο, γυρίζω στο σπίτι, φτιάχνω καφεδάκι και ανοίγω τον υπολογιστή. Μπαίνω στα αγαπημένα μου μπλογκς, κοιτάζω τι μας προτείνει ο ένας, τι ανακάλυψε ο άλλος, ΜΑΘΑΙΝΩ-ας μην το ξεχνάμε αυτό που είναι το βασικότερο από όλα, κάθε ένας έχει κάτι να μου πει. Παίρνω ιδέες για το καθημερινό μας τραπέζι όταν έχει κολλήσει το δικό μου το μυαλό ή βαριέμαι να κάτσω να σκεφτώ (ω, ναι το παθαίνει αυτό μία μάνα του λόχου..χιχιιχιχ!).
Γενικώς 3 χρόνια που μόνο καλά έχω να θυμάμαι. Τα κακά (υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα σκηνές απείρου κάλλους και κάλου φυσικά, αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ, το έχουμε εμπεδώσει πια...) τα κάνω delete αμέσως και τα θεωρώ ανάξια λόγου και σχολιασμού.......
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που έρχεστε στο σπιτάκι μου και με διαβάζετε, που μου αφήνετε σχόλια και που είστε μέρος όλου αυτού.
Για τα τρία λοιπόν χρόνια της "μάνας του λόχου", σας κερνάω ένα υπέροχο φραουλένιο cheesecake New York style με τα αγαπημένα μας Oreo μπισκότα μικρών και μεγάλων!
Πρώτη φορά ψήνω cheesecake, μέχρι τώρα έφτιαχνα μόνο ωμό και να σας πω την αλήθεια το είχα από φόβο..... Τελικά κατάλαβα ότι δεν έπρεπε και έγινε υπέροχο! Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η χαμηλή θερμοκρασία και να έχουμε υγρασία στο φούρνο.
Ελάτε να το δούμε! Κοπιάστε!
Προσαρμογή από το Barbara bakes
Υλικά για φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
Για τη βάση
350 γρ. μπισκότα Oreo
2 κ. σ. ζάχαρη
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
900 γρ. τυρί κρέμα
1 2/3 φλ. ζάχαρη
3 κ. σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά και 2 κρόκοι
2 βανίλιες
1/4 φλ. γιαούρτι
Για το γλάσσο φράουλας
2 φλ. φράουλες φρέσκες λιωμένες στο μούλτι
3 κ. σ. νερό
2 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. γλ. corn flour
500 γρ. φράουλες φρέσκες περίπου για το στόλισμα
500 γρ. φράουλες φρέσκες περίπου για το στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150-160 βαθμούς.
Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα για να το έχουμε έτοιμο για το water bath στο φούρνο. Χρειάζεται υγρασία το γλυκό μας όσο ψήνεται και την εξασφαλίζουμε με αυτό τον τρόπο.
Για τη βάση
Ετοιμάζουμε τη βάση λιώνοντας στο μούλτι τα μπισκότα με τη ζάχαρη και ζυμώνοντάς τα με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε το μπισκότο στη φόρμα μας, αν θέλουμε καλύπτουμε και τα τοιχώματα λίγο και βάζουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με το μίξερ και προσθέτουμε τα αβγά τελευταία και ένα-ένα. Αφού ενωθούν καλά τα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
Καλύπτουμε πολύ καλά τον πάτο της φόρμας μας με αλουμινόχαρτο από όλες τις πλευρές. Φροντίζουμε να είναι έτσι καλυμμένη που να μην μπει νερό στην διάρκεια του ψησίματος. Καλό είναι να πιάνει το αλουμινόχαρτο και τα πλαϊνά για να μην σηκώνονται πιτσιλιές από το νερό και πέφτουν μέσα στην κρέμα μας.
Αφού έχουμε καλύψει σωστά το ταψί, αδειάζουμε την κρέμα μέσα.
Παίρνουμε ένα μεγαλύτερο ταψί που να χωράει τη φόρμα μας και αφού τοποθετήσουμε μέσα το γλυκό, γεμίζουμε το μεγάλο ταψί προσεκτικά με το βραστό νερό και κοιτάμε να είναι το ύψος του νερού μέχρι σχεδόν τα 2/3 της φόρμας.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 ή 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει ελαφρά η κρέμα. Αφήνουμε να ηρεμήσει για 10 λεπτά το γλυκό μέσα στο φούρνο και κατόπιν βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει με την ησυχία του για 2-3 ώρες, μπορεί και λίγο παραπάνω. Δεν πρέπει να βιαστούμε.
Οταν κρυώσει καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Το έφτιαξα απόγευμα και το άφησα όλο το βράδυ.
Για το γλάσσο φράουλας
Πολτοποιούμε στο μούλτι τις φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες, τις σουρώνουμε και τις πιέζουμε να βγει ο χυμός τους. Προσθέτουμε στον πουρέ που πήραμε το νερό. Βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσει ο χυμός τους, μόλις γίνει αυτό ενώνουμε με το corn flour και τη ζάχαρη που τα έχουμε ανακατέψει μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ψιλοδέσει σε σάλτσα αυτό όλο. Ρίχνω μέσα και τις φρέσκες φράουλες και αφού αναδεύσω το κατσαρολάκι για να γλασσαριστούν καλά, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει το γλάσσο. Προσοχή, δεν βράζω τις φράουλες.
Καλή απόλαυση!
Χρονια Πολλά γεμάτα γλυκές στιγμές και φαντασία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα από τα καλύτερα blog που επισκεπτομαι καθημερινά όχι μόνο για τις υπέροχες συνταγές αλλα και για την πολύ γλυκιά οικοδέσποινα του!!!
Χρόνια σου Πολλά Μάνα του Λόχου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τα καλά και τα κακά...πάνε αντάμα και στον χώρο του blogging, όπως και στην πραγματκή ζωή.
Με το καλό λοιπόν και στα επόμενα 3, να ευχηθώ!
Καλή εβδομάδα Έφη.
Εφάκι μου χιλιόχρονο το μπλογκοσπιτάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να συνεχίσεις να μας κερνάς τις νοστιμιές σου για πολλά χρόνια ακόμη!
Είσαι μια πολύ αγαπητή παρουσία στον χώρο μας και χαίρομαι πολύ που έχουμε γνωριστεί και προσωπικά.
Οσο για το γλυκάκι ..... του ονείρου!!!
Φιλιά!
πω πω πω ...Τι είναι τούτο μάνα μου....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞελιγωτική η φωτό στο ΦΒ αλλά εδώ πουλάκι μου,σου ρχεται μπαμ στη μούρη και παθαίνεις...
Πολύχρονο κοριτσάρα μου και πάντα νόστιμο όπως όλα αυτά τα χρόνια...!!!!
( επίσης ,τώρα που μου το θύμησες,το δικό μου έκλεισε 3 χρόνια τον Μάρτιο ,αλλά εγώ το ραδιο-φόνευσα...)
φιλιά ...φιλιά...φιλιά...-:)))))
Χρόνια πολλά Έφη μου! Το μπλογκ σου το χαιρόμαστε όλες/οι που το διαβάζουμε! Πάντα με κέφι δημιουργικότητα και επιτυχίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι κέικ είναι αυτό! Με ξελίγωσες...
Πολλά φιλιά
Χρόνια πολλά! Χρόνια καλά και δημιουργικά! Κι αν είναι σαν κι αυτό το cheesecake, σίγουρα και πεντανόστιμα! Ούτε κι εγώ το έχω φτιάξει ψημένο, αλλά βλέποντας το δικό σου, νομίζω ότι με έπεισες! Φανταστικό, γεια στα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πάλι χρόνια πολλά για το blog σου, με πολλές νοστιμιές!
Εφάκι μου να το χαίρεσε το blog σου . Είσαι πηγή έμπνευσις!!!. Η γνωριμία μου μαζί σου μέσω του Delicieuses, μου άνοιξε τους γαστρονομικούς ορίζοντες. Χαίρομαι που σε γνώρισα και καλή επιτυχία και συνέχεια σε αυτό που κάνεις. Σε φιλώ , γλυκά και φραουλένια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλά Έφη μου και να συνεχίσεις έτσι κρατώντας τα καλά και πατώντας delete στα αρνητικά. Φιλιά και κερνιέμαι γλυκό φυσικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Έφη μου! Να χαίρεσαι και να καμαρώνεις για το blog σου!Να μας κερνάς υπέροχες συνταγές, όπως αυτήν που βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!Να είσαι γερή και να σε χαίρονται όσοι σ αγαπούν! Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Εφούλα, να τα χιλιάσει το blog σου που είναι απο τα αγαπημένα μου απο την πρώτη στιγμή που το ανακάλυψα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πάντα καλά και να μας κερνάς τις λαχταριστές δημιουργίες σου. Το γλυκό τι να πω.. Κόλαση!!!
Φιλάκια πολλά!
Χρόνια πολλά Έφη μου, να τα εκατοστήσει το πεντανόστιμο!!! blog σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι όμορφο γλυκό και τόσο ζωντανά φωτογραφημένο, που νομίζεις θα το αγγίσεις!!!
Φιλάκια
Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα και δημιουργικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το cheesecake σου για το κέρασμα, σίγουρα θα το τιμήσω.
Πω πω τι ομορφη και λαχταριστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια πολλα, πάντα τέτοια!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
εξαιρετικό γλυκό όπως πάντα υπέροχο....
ΑπάντησηΔιαγραφήσου εύχομαι καλή συνέχεια να σαι καλά να μας παρουσιάζεις όμορφες συνταγές.....χρόνια πολλά
Εφούλα μου χρόνια πολλά εύχομαι να τα χιλιάσει το πεντανόστιμο μπλογκοσπιτάκι σου και να συνεχίσει να μας χαρίζει ξεχωριστές συνταγές!!!Το κέρασμα είναι σούπερρρρρρρρ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!!!
Τα τα χιλιάσει το blog σου Εφάκι και εσύ να είσαι πάντα καλά να μας φτιάχνεις τόσο όμορφες δημιουργίες :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τε χιλιάσει το blog σου Έφη μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα συνεχίσει να μας γεμίζει νοστιμιές!!!!
Πολλά φιλιά!!!
Να τα χιλιάσει το μπλογκοσπιτάκι σου Εφούλα μου!!! Κι εσύ το ίδιο, να είσαι γερή, χαρούμενη, δημιουργική και να μας δίνεις πάντα νοστιμιές!!! Φιλάκια πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααααα!!!!!!! Το cheesecake σου το λάτρεψα ...κι εγώ δεν έκανα ποτέ ψητό και μ' αυτό που βλέπω θα σε ακολουθήσω!!!! Λαχταριστό!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:))
Χρόνια πολλά, δημιουργικά και χαρούμενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦεύγοντας παίρνω κι ένα κομμάτι από το λαχταριστό σου κέρασμα!
Καλό σου βράδυ!
Φιλιά
Και το post και το κέρασμα είναι γλυκύτατα! Χρόνια Πολλά και δημιουργικά. Να είσαι καλά να μας προτείνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, χρόνια καλά αλλά κυρίως χρόνια δημιουργικά με πολλές και ωραίες συνταγές. Να είσαι καλά να κάνεις τέτοεις συνταγές να τρέχουν τα σάλια μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω σίγουρα τη βάση από oreo!!!
Χρονια πολλα! Καταπληκτικο το cheesecake σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή¸.•°❤❤⊱彡
ΑπάντησηΔιαγραφήA torta é uma delícia só de olhar!
Parabéns pelos 3 anos!!!!
Boa semana!
Beijinhos do Brasil.
¸.•°❤❤⊱彡
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα όμορφα λογάκια και τις ευχές σας! Μου δίνουν πολύ μεγάλη χαρά πραγματικά! Χαίρομαι που σας άρεσε και το γλυκάκι μας! Να είστε όλοι καλά, να εχετε υγεία και να συνεχίσετε και εσείς στα όμορφα σας μπλογκοσπιτάκια με τις γαργαλιστικές νοστιμιές που με κερνάτε πάντα με όρεξη και αγάπη! :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύχρονο το όμορφο σπιτάκι σου Έφη, να είσαι πάντα έτσι δημιουργική να μας δίνεις τις νοστιμιές σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά στη "μάνα & το λόχο της" και καλές αναρτήσεις για πάντα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο το κέρασμα Έφη!!
Να είσαι καλά :)
Moυ έτρεξαν τα σάλια φιλενάς! Τι ωραίο που είναι! Και διάβασα όοοοοοολη τη διαδικασία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά στο νόστιμο μπλογκ σου!
Χρόνια Πολλά πάντα δημιουργικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Χρόνια πολλαααα!!! Γεμάτα υπέροχες ιδέες, γεύσεις και μυρωδιές!!!!! Μπράβο Εφη μου, είσαι καταπληκτική!!!!!!!! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήτον πουρε που βαζετε νερο τι τον κανετε.τον χυμο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον χυμό της φράουλας τον κρατάμε με ότι σάρκα φράουλας βγάλει το σουρωτήρι μας που τις πιέζουμε και το βράζουμε μαζί με τις 3 κ. σ. νερό.Οτι βγάλει η φράουλα το χρησιμοποιούμε εκτός από ότι μείνει στο τέλος στο σουρωτήρι μας.
ΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα με υγεία! :)