Η πάστα πιπεριάς είναι μία σάλτσα "πασπαρτού" και ένα ωραιότατο πρόσθετο σε ντοματοσαλάτες, σε ζυμαρικά, σε κοτόπουλο και πόσα ακόμα!
Τώρα που μπορούμε να βρούμε ωραιότατες πιπεριές Φλωρίνης και καυτερές, παρόλο που έχουν μία διαδικασία για να τις φτιάξουμε, είναι ο καιρός για να βάλουμε μπροστά αυτή τη φοβερή σάλτσα!
Υλικά
2 κιλά πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
3 καυτερές κόκκινες πιπεριές (αυτό παίζει ανάλογα τα γούστα μας)
χυμός 2 περίπου λεμονιών (παίζει με τα γούστα μας, εγώ το τσίμπησα λίγο)
αλάτι και πιπέρι (έβαλα περίπου από 1 κοφτό κ. σ.)
* 1 κ. γλ. σπόροι κύμινου και 1 κ. γλ. σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι αν θέλουμε
χυμός 2 περίπου λεμονιών (παίζει με τα γούστα μας, εγώ το τσίμπησα λίγο)
αλάτι και πιπέρι (έβαλα περίπου από 1 κοφτό κ. σ.)
* 1 κ. γλ. σπόροι κύμινου και 1 κ. γλ. σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι αν θέλουμε
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές για 20 λεπτά στους 205 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και όταν βγουν τις κλείνουμε κατευθείαν σε σακούλα τροφίμων για 30 λεπτά (ή τις ψήνουμε κατευθείαν στις σακούλες ψησίματος του εμπορίου) για να αποκολληθεί η φλούδα τους.
Διώχνουμε φλούδια και σπόρια και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τις πολτοποιούμε στο μούλτι για να έχουμε αλοιφή.
Οι καυτερές, το αλατοπίπερο και ο χυμός λεμονιού παίζουν ανάλογα με το τι ένταση θέλουμε.
Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ξύδι αλλά δεν μου άρεσε η ιδέα και έβαλα χυμό λεμόνι.
Διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένα βάζα καλλυμένη με λίγο ελαιόλαδο από πάνω για προστασία.
Αυτή είναι η σύντομη εκδοχή, διαφορετικά τις περνάμε στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά με λίγο λαδάκι και τις σιγοβράζουμε μέχρι να εξαφανιστούν τα υγρά τους και να έχουν τη σύσταση που θέλουμε. Αυτό μπορεί να μας πάρει καμιά ώρα ανάλογα με τα υγρά που θα κατεβάσουν οι πιπεριές.
Καλό σας απόγευμα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Ψήνουμε τις πιπεριές για 20 λεπτά στους 205 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και όταν βγουν τις κλείνουμε κατευθείαν σε σακούλα τροφίμων για 30 λεπτά (ή τις ψήνουμε κατευθείαν στις σακούλες ψησίματος του εμπορίου) για να αποκολληθεί η φλούδα τους.
Διώχνουμε φλούδια και σπόρια και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τις πολτοποιούμε στο μούλτι για να έχουμε αλοιφή.
Οι καυτερές, το αλατοπίπερο και ο χυμός λεμονιού παίζουν ανάλογα με το τι ένταση θέλουμε.
Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ξύδι αλλά δεν μου άρεσε η ιδέα και έβαλα χυμό λεμόνι.
Διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένα βάζα καλλυμένη με λίγο ελαιόλαδο από πάνω για προστασία.
Αυτή είναι η σύντομη εκδοχή, διαφορετικά τις περνάμε στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά με λίγο λαδάκι και τις σιγοβράζουμε μέχρι να εξαφανιστούν τα υγρά τους και να έχουν τη σύσταση που θέλουμε. Αυτό μπορεί να μας πάρει καμιά ώρα ανάλογα με τα υγρά που θα κατεβάσουν οι πιπεριές.
Καλό σας απόγευμα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Πεθαίνω για πιπεριές αλλά σύζυγος και γιος ούτε να τις δούνε!! Θα φτιάξω λίγο για μένα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική σαλτσούλα!!!Και σιγά μην προλάβει να διατηρηθεί στο ψυγείο! Θα την τακτοποιήσουμε επί τόπου..ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πιπεριές ταιριάζουν και με λεμόνι, εμένα μου αρέσουν καλύτερα έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά από τα καλύτερα ντιπ αυτή η πιπεροπάστα!
Υπέροχη Έφη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Από τις σάλτσες που μου αρέσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα! Μόνο που δεν κατάλαβα, η αργή εκδοχή συμπεριλαμβάνει το φούρνο; Εσύ ποια από τις δύο προτιμάς;
ΑπάντησηΔιαγραφή