Καλημέρες γλυκές με υπέροχο παγωτό βανίλια!
Το παγωτό αυτό προέκυψε.....στην πορεία για την παρασκευή άλλου παγωτού που θα ποστάρουμε στη συνέχεια! Στην πραγματικότητα ήταν η βάση του άλλου παγωτού.
Εγινε τόσο απίστευτα τέλειο, κρεμώδες, βελούδινο και πλούσιο σε γεύση που έπρεπε να έχει ξεχωριστή θέση στο μπλογκ για να μη χαθεί! Ορίστε λοιπόν!
Υλικά
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κρόκοι αβγού
1 κ. γλ. αλάτι
3 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. γάλα
2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
2 ερμόλ χτυπημένα σε σαντιγύ
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί με σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να κρεμώσουν και να κιτρινίσει σχετικά το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, το γυρίζουμε σε ένα μπλέντερ ή χτυπάμε με το μίξερ (με προσοχή, πιτσιλάει) προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και μετά από 2-3 ώρες το βγάζουμε, ανακατεύουμε μία φορά και ξαναπαγώνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
Οταν το άνοιξα είδα ότι πράγματι δεν χρειαζόταν άλλο χτύπημα όπως συνήθως θέλουν τα παγωτά μας. Με βυσσινάκι από πάνω ήταν θεϊκό.
Οι δοκιμές μας με τα παγωτά βανίλια θα συνεχιστούν αλλά νομίζω ότι βρήκαμε πια ΤΟ παγωτό ΜΑΣ.
Καλή απόλαυση!
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί με σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να κρεμώσουν και να κιτρινίσει σχετικά το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, το γυρίζουμε σε ένα μπλέντερ ή χτυπάμε με το μίξερ (με προσοχή, πιτσιλάει) προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και μετά από 2-3 ώρες το βγάζουμε, ανακατεύουμε μία φορά και ξαναπαγώνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
Οταν το άνοιξα είδα ότι πράγματι δεν χρειαζόταν άλλο χτύπημα όπως συνήθως θέλουν τα παγωτά μας. Με βυσσινάκι από πάνω ήταν θεϊκό.
Οι δοκιμές μας με τα παγωτά βανίλια θα συνεχιστούν αλλά νομίζω ότι βρήκαμε πια ΤΟ παγωτό ΜΑΣ.
Καλή απόλαυση!
Κλασική, σταθερή, διαχρονική αξία!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται ότι έχει ξεχωριστή θέση στο μπλόγκ και στην καρδιά μας η βανίλια!!!!!!
Γειά σου Έφη!!!!!
Τελειο... και η προσθηκη του βυσσινου απο πανω ιδανικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν σου λέω τίποτα, είναι λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, Έφη!
Ωραιότατο και λαχταριστό!Περιμένουμε και το επόμενο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Υπέροχο, γεια στα χέρια σου Εφάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή Κυριακή!
Θεϊκό πράγματι και θέλωωωωωωω!!! Δεν στέλνεις λίγο κατά δω φιλενάδα;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!!!
Καλή εβδομάδα!
kalispera kai synxaritiria ayti i dosi poso pagoto peripou bgazei;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Δεν θυμάμαι καθόλου πια, αλλά αφού δεν αναφέρω να φτιάξουμε διπλή δόση πρέπει να μου είχε βγει φυσιολογική ποσότητα, να πούμε 1 λίτρο; Θα το ξαναφτιάξω και θα τσεκάρω ποσότητα για να το συμπληρώσω μέσα στη συνταγούλα, αυτό που θυμάμαι όμως ξεκάθαρα είναι το πόσο βελούδινο είχε βγει και ότι το έφτιαχνα συνέχεια τότε! Αρεσε πολύ σε όλους μας! :)
ΔιαγραφήΕΦΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΑΓΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΓΩΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΛΙΤΡΑ ΠΑΓΩΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝΕ ΠΟΛΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΠΕΡΑ Η ΔΟΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ 2 ΛΙΤΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή