Τα γιαχνιστά χόρτα δεν τα ήξερα μέχρι που τα είδα στην κουμπάρα μου πριν 3 χρόνια περίπου. Οταν τα είδα, τα είχε κάνει με χόρτα του βουνού και τελικά μετά είδα ότι γίνονται με όλων των ειδών τα χόρτα. Τα βλήτα είναι κατά τη γνώμη μου το τέλειο χορταρικό για αυτή τη συνταγή!
Φαγάκι για όσους νηστεύουν αυτές τις μέρες ιδανικό και πεντανόστιμο!
Υλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πατάτες κομμένες
2 κολοκύθια κομμένα
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη ή 1/2 κονκασέ (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (αν θέλω και λίγο άνιθο)
1 κιλό βλήτα καθαρισμένα και τρυφερά
αλάτι και πιπέρι
χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις πατάτες και την τριμμένη ντομάτα. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση με νεράκι να τα καλύπτει και κατόπιν προσθέτουμε τα βλήτα, αλατοπίπερο και τα κολοκύθια τελευταία για να μην λιώσουν.
Συμπληρώνουμε όσο νεράκι χρειάζεται για να τα βοηθήσουμε να βράσουν και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού (κατά τη γνώμη μου παραπάνω από όσο σας γράφω).
Του πάει πολύ η φέτα, μπορούμε να την χονδροτρίψουμε από πάνω.
Καλή όρεξη και καλή εβδομάδα!
Αααααααα ξαφνιαστηκα ευχαριστα Εφη μου.. με τα βλητα γιαχνι... μονο βραστα τα εκανα μεχρι τωρα...πολύ νοστιμα φαινονται..θα τα φτιαξω οπωσδήποτε...φιλια πολλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ βλήτα τρώω πάντα βραστά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα να μαγειρέψετε με λαχανικά είναι ένα καλό πιάτο του καλοκαιριού, όταν τρώμε λίγο κρέας
Φαίνονται νοστιμότατα! Κανονικό φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα φίλη μου , πρώτη φορά το βλέπω και θια το κάνω για να δοκιμάσω.Πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω τα πάντα σε εκδοχές που μου δίνετε.Βλήτα τρώω μα ποτέ φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα είναι να προσθέσουμε και λίγο ζεματισμένο σπανάκι και τρυφερά μικρά κολοκυθάκια !
ΑπάντησηΔιαγραφή