Καλημέρα σας!
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους! Να πάνε όλα καλά!
Σήμερα έχουμε φαγάκι νόστιμο, γιουβαρλάκια αφράτα με πληγούρι που μας άρεσαν πολύ και τα έχουμε τιμήσει αρκετές φορές.
Υλικά
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλ. πληγούρι ωμό
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
1 αβγό
3/4 φλ. ελαιόλαδο (μισό στον κιμά και μισό στην κατσαρόλα)
Στην κατσαρόλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
πατάτες σε ροδέλες χονδρές
1 κονκασέ ντομάτας
3 πατάτες χονδροκομμένες
3 πατάτες χονδροκομμένες
αλατοπίπερο
λίγα φυλλαράκια μαϊντανού αν θέλω στο τέλος
λίγα φυλλαράκια μαϊντανού αν θέλω στο τέλος
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά του κιμά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας.
Στην κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατοπίπερο, νερό αρκετό για να βράσουν τα γιουβαρλάκια μας και αφού πάρει βράση η σάλτσα, με προσοχή ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας.
Καλή όρεξη!
Ωραίο και χορταστικό φαγητό! Θα κρατήσω την ιδέα για αργότερα που θα χειμωνιάσει και τα ζεστά γιουβαρλάκια όσο να 'ναι, λένε τρελά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά το πληγούρι μπορεί να αντικαταστήσει το λευκό επεξεργασμένο ρύζι σε πολλά φαγητά!
Την καλημέρα μου :)
Yum! Συνήθως τρώω τα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο, αλλά θα δοκιμάσω κι αυτή την εκδοχή έτσι για αλλαγή! Και με το πληγούρι πρέπει να είναι σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήEleni @ On Top Of Spaghetti
Eida pligouri kai irtha!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPoli prototypo!!! Ta paradosiaka me to ryzi kai to avgolemono de m aresoun!
Τα φτιάχνω κοκκινιστά αλλά με πληγούρι δεν έχω δοκιμάσει! Ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τις ευχές.Τις χρειαζόμαστε πιο πολύ φέτος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή και πολύ υγιεινή!
Εφη εκανες φοβερη παραλλαγη. Και τα ενισχυσες με αρκετες πατατες ετσι ωστε να βγει το φαγητο χορταστικο. Θα μου αρεσουν πολυ. Ειμαι βεβαιη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή