Καλημέρα!
Τα γλυκάκια τα σιροπιαστά είναι η αδυναμία όλης της οικογένειας και τα τιμούμε συχνά-πυκνά.
Το συγκεκριμένο γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και σε μισή ώρα απολαμβάνουμε μία ονειρεμένη μπουγάτσα με ΜΟΝΟ 3 υλικά! Την κάνω χρόνια και εξαφανίζεται αστραπιαία από το ταψί της!
Αν δεν την γνωρίζετε ήδη, δοκιμάστε την τώρα. Κυκλοφορεί σε πάρα πολλές παραλλαγές στο διαδίκτυο αλλά εμένα με βολεύει αυτή εδώ η βερσιόν γιατί έχει τα λιγότερα υλικά.
Αν δεν την γνωρίζετε ήδη, δοκιμάστε την τώρα. Κυκλοφορεί σε πάρα πολλές παραλλαγές στο διαδίκτυο αλλά εμένα με βολεύει αυτή εδώ η βερσιόν γιατί έχει τα λιγότερα υλικά.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά ή Βηρυττού
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 ζαχαρούχο γάλα και 2 φορές γεμισμένο το κουτάκι του με νερό
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ελάχιστα το ταψί μας διαστάσεων 34x26 εκατοστών και απλώνουμε το φύλλο ένα-ένα σουρωτά μέχρι να γεμίσουμε το ταψί.
Περιχύνουμε από πάνω τη μαργαρίνη όλη και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο, ουσιαστικά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Σε ένα μπωλ αδειάζουμε το ζαχαρούχο και συμπληρώνουμε το κουτάκι της συσκευασίας δύο φορές με νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε αν θέλουμε (ΘΕΛΟΥΜΕ) λίγη κανελίτσα και γαρίφαλο.
Μόλις βγουν τα φυλλαράκια μας από το φούρνο όπως είναι καυτά, περιχύνουμε με το διάλυμα του ζαχαρούχου και ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ουσιαστικά θέλουμε να ψηθεί και να κρεμώσει το μείγμα.
Εβαλα μέσα στο ζαχαρούχο και ένα κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού γιατί μου αρέσει, αν δεν θέλετε μην αρωματίσετε καθόλου, αν πάλι θέλετε, διαλέξτε την εσάνς που σας αρέσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!
Καλημέρα, θα την δοκιμάσω και αυτή γιατί το τελευταίο καιρό μας εχει πιάσει μια....μπουγατσομανία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ αυτό είναι πανεύκολο!!!! Θα την κάνω σύντομα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!!! ενα γκουρμε γλυκοαπ το τιοτα!! πανευκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοια θέλω..πανεύκολα η παλιοτεμπέλα! Το κάνω συχνά γιατί τρελαίνεται ο παππούς μας( κι εγώ βέβαια!)
ΑπάντησηΔιαγραφήAkujete telia ke efkolo,prepi na to kano simera,filakia apo germania
ΑπάντησηΔιαγραφή