Pages

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αγκινάρες με ταλιατέλες


 
 
Αγκιναρούλες φρέσκες πήρα προχθές και αφού τις καλοκαθάρισα, σκεφτόμουν τι να τις κάνω!
Είναι λίγο επίπονη η διαδικασία τους αλλά δεν συγκρίνονται ούτε σε γεύση, ούτε και σε άρωμα με τις κατεψυγμένες, ακόμα πιο πολύ οι άγριες!
 
Σε ζυμαρικούλι μέσα δεν τις έχουμε κάνει μέχρι τώρα, όλο αλά πολίτα ή σαλάτα ή αγκιναρόπιτα τις φτιάχνουμε. Ωρα για κάτι άλλο, εύκολο και απλό!


*Ταιριάζει τρελά και με αρνάκι μαγειρεμένο (μαζί με τις αγκινάρες). Είναι μία λύση και για αξιοποίηση του πασχαλινού  - και όχι μόνο - ψητού που μπορεί να μας μείνει στην άκρη.

Υλικά
 
1 πακέτο ταλιατέλες
 
10  αγκινάρες καθαρισμένες
(αν τα κοτσάνια είναι τρυφερά τα βάζουμε και αυτά αφού τα ξεφλουδίσουμε καλά)
2 μεγάλα καρότα σε λεπτές φετούλες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρασί λευκό
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
2 κ. σ. αλεύρι
1/2 μάτσο άνιθος ψιλοκομμένος

 
Εκτέλεση
 
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Διαλέγουμε φαρδύ και μακρύ ζυμαρικό για να στέκεται καλά η αγκινάρα. Δεν βοηθάει με μικρά ζυμαρικούλια αυτό το φαγάκι.  Το έφτιαξα με μαφαλντίνες αλλά νομίζω ότι με ταλιατέλες θα είναι πιο ωραίο.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα. Ρίχνουμε τις αγκινάρες σε κομμάτια και αφού τις γυρίσουμε και αυτές για λίγο μέσα στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε με 2 ποτήρια νερό για 35 λεπτά.

Πριν τελειώσει το βράσιμο του φαγητού, παίρνουμε λίγο ζωμό και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα και σε αυτό το μείγμα διαλύουμε το αλεύρι. Ξαναγυρίζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στη φωτιά.

Αποσύροντας την κατσαρόλα μας πασπαλίζουμε με άνιθο ψιλοκομμένο  και γυρίζουμε με προσοχή μέσα στα ζυμαρικά  μας.

Αν θέλουμε, τρίβουμε λίγο πεκορίνο αλλά και σκέτα είναι πολύ νόστιμα.


Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. Έφη για πρώτη φορά το δοκίμασα με πρόταση της Λίνας και έκτοτε είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα μας!! Εξαιρετικό.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!