Σήμερα έχουμε ένα φαγάκι απλό αλλά συνάμα ιδιαίτερο στα αρώματά του και στη γεύση του.
Για να τα λέω τα πράγματα όπως είναι, τα δυο μου πιτσιρίκια δεν το ακούμπησαν γιατί άκουσαν ελιά και γενικά δεν την ακουμπάνε. Οι υπόλοιποι το τιμήσαμε δεόντως αυτό το φαγάκι και θα το ξανακάνω σύντομα. Τα αρώματά του είναι το κάτι άλλο!
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λευκό κρασάκι ή ούζο για να το σβήσουμε αλλά εγώ έβαλα τσίπουρο σπιτικό και μάλιστα με γλυκάνισο....δεν το συζητώ, απογειώθηκε!
Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες μικρές
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια τσίπουρο
2 βαζάκια ελιές πράσινες εκπυρηνωμένες
1 μάτσο μάραθος (όχι κλωναράκια)
αλάτι και πιπέρι
χυμός 2 λεμονιών
αν θέλω λίγο ρύζι καρολίνα (προς το τέλος)
Εκτέλεση
Ζεματάμε τις ελιές 2-3 φορές σε νεράκι και τις στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σουπιές όμορφα. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια, εγώ τις άφησα ολόκληρες γιατί ήταν μικρούλες.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να γυαλίσουν μαζί με τις σουπιές. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τις ελιές και το μάραθο μαδημένο χωρίς κλωναράκια, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι για να βοηθήσουμε να σιγοβράσει το φαγητό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ρυζάκι καρολίνα 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας ή το αφήνουμε σκέτο. Τελευταίο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, λίγο πριν το σβήσουμε.
Καλή όρεξη!
Πολυαγαπημένο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Τρελλαίνομαι για μάραθο και για σουπιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να δοκιμάσω τη συνταγή σου!!
Πολύ νόστιμο πιάτο και αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνω αντιγραφή