Pages

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μπανόφι ή Banoffee pie




Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, τώρα θα μου πείτε εδώ κόντεψε να καλοκαιριάσει για να το ποστάρω το έρμο το μπανόφι, αλλά δεν πειράζει, ήρθε η ώρα του!

Λατρεμένο γλυκάκι της οικογένειας και κολασμένο συνάμα......

Οι παλιοί food bloggers θα θυμάστε πολύ καλά κάτι σεντόνια στο πάλαι ποτέ αγαπημένο forum μαγειρικής που μας έχει αφήσει εδώ και χρόνια (κλαψ...σνιφ...λυγμ....αχ και βαχ) σχετικά με αυτό το γλυκάκι, εγώ έτσι το είχα γνωρίσει! Ουσιαστικά είναι μία τάρτα καραμέλας και μπανάνας!

Αγαπημένο μας και απλούστατο! Αρκεί να έχουμε φροντίσει να έχουμε την καραμέλα μας έτοιμη.

Ή βράζουμε 2 κουτιά ζαχαρούχο κλειστά και χωρίς ετικέτες (και παραπάνω για να τα έχουμε ετοιμοπόλεμα) σε κατσαρόλα για 3 ώρες περίπου (φροντίζοντας να είναι καλυμμένα τα κουτιά μας με καυτό νερό συνεχώς και όταν λιγοστεύει το νερό να συμπληρώνουμε επιπλέον) ή προστρέχουμε σε αυτόν εδώ τον τρόπο ο οποίος είναι πιο βαβούρικος αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΣΙΓΟΥΡΑ μας ανταμοίβει με το γευστικό αποτέλεσμα πλουσιοπάροχα και με το παραπάνω!!! 

Τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι!


Υλικά

2 πακέτα μπισκότα digestive
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

καραμέλα από 2 κουτιά ζαχαρούχο ή  
2 φλ. σάλτσα καραμέλας (κρύα και ωραία πηχτή) ή 2 βάζα καραμέλα γάλακτος έτοιμη

3 μεγάλες μπανάνες σε ροδέλες

2 ermol χτυπημένη σαντιγύ (με 2-3 κ. σ. άχνη προαιρετικά)
γίνεται και με ένα κουτάκι σαντιγύ αλλά για πιο πλούσιο αποτέλεσμα καλύτερα 2 κουτιά


τριμμένη σοκολάτα και τριμμένο καρύδι



Εκτέλεση
 

Τρίβουμε τα μπισκότα μας μέσα σε αντικολλητική φόρμα αποσπώμενη. 

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα μας για να φτιάξουμε την επίστρωση του γλυκού.  Ζυμώνουμε να ποτιστούν τα μπισκότα μας καλά και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.


 


Αφού σφίξουν τα μπισκότα μέσα στο εικοσάλεπτο αυτό, προσθέτουμε την κρύα καραμέλα από πάνω και στρώνουμε τις ροδέλες της μπανάνας παντού ομοιόμορφα.
 



Καλύπτουμε στολίζοντας με την χτυπημένη σαντιγύ και σκορπίζουμε από πάνω καρυδάκι και τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο μας αρέσει.
 



Στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον και είμαστε έτοιμοι! 

*Αν ακολουθήσετε το "δρόμο" της κατσαρόλας για την καραμέλα, βάλτε όρθια όσα κουτάκια ζαχαρούχο χωράει, χρειάζονται...χρειάζονται......τα αφήνετε να κρυώσουν με ηρεμία και τα αποθηκεύετε εκτός ψυγείου για όταν τα θελήσετε. Δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα για πάαααρα πολύ καιρό.

*Αλλη παραλλαγή είναι αντί για digestive να βάλουμε δύο στρώσεις μπισκότα τύπου πτιμπέρ πολύ ελαφρά βρεγμένα σε γάλα με λίγο κονιάκ, αν υπάρχουν πιτσιρίκια αφήνουμε το κονιάκ στην άκρη αν και είναι αμελητέο σαν ποσότητα. 

Εννοείται ότι γευστικά είναι καλύτερο να χτυπήσουμε κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και να φτιάξουμε τη δική μας καραμέλα!


Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

4 σχόλια:

  1. δημιουργικές στιγμές να χτίσεις αυτό το σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο γλυκό το μπανόφι!!
    Μου άρεσε πολύ η καραμέλα με το αλάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είσαι καλέ εσύ???
    Μας έλειψες!
    Πάω να κεραστώ από το πιο αγαπημένο μου γλυκάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να το ξαναθυμηθούμε μάλλον κι εμείς. Έφη!
    Από 'κεινα τα χρόνια και τα "σεντόνια" έχω να το φτιάξω εγώ προσωπικά.

    Χρόνια Πολλά. Χριστός Ανέστη (και καλή επάνοδο να πω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!