Pages

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Τηγανιά κοτόπουλου με πατάτες και μπεσαμέλ




 
Καλημέρα σας! 

Σαν τον φαντομά ξαναχτύπησα......αργώ αλλά κάνω την έκπληξη...χαχαχαχαχαχα!

Ολα καλά αν αναρωτιέστε, απλά βαριέμαι ....του θανατά!  Μαγειρεύω κανονικότατα και πειραματίζομαι αλλά βαριέμαι να ποστάρω παιδιά, θαυμάζω τις φίλες που κάθε μέρα ποστάρουν μες το κατακαλόκαιρο συνέχεια, αλλά δεν θα ακολουθήσω, λυπάμαι!  Δηλώνω ευθαρσώς ότι βαριέμαι!!!! 

Μέσα στο γνωστό σουρτούκεμα στο facebook, και λόγω του ότι λατρεύω την κουζίνα των γειτόνων μας (τώρα έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένη φίλη που θα ξεράθηκε από αποπληξία για αυτό που γράφω αλλά ξέρω ότι θα συνέλθει χαχαχαχαχαχαχ), έπεσα σε ένα βιντεάκι που έδειχνε αυτό το τέλειο φαγάκι το οποίο σηκώνει ένα σωρό παραλλαγές και μαγικά.....

Φαγάκι γρήγορο και πεντανόστιμο, που δεν μπορεί, θα πιάσει και τους πιο ιδιότροπους!

Επιδέχεται διαφορετικές παραλλαγές στο είδος του κρέατος, ακόμα και ανακάτεμα κρεατικών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το κοκκινιστό μας που περίσσεψε ή να εμπλουτιστεί η τητανιά μας ακόμα πιο πολύ, εγώ της έβαλα μόνο πιπεριά κόκκινη. Γενικώς παίζουμε!

Το σκεπτικό είναι ροδέλες πατάτας ψημένες, από πάνω το κρεατάκι χωρίς πολλά ζουμιά-σάλτσες και από πάνω μία ωραιότατη μπεσαμέλ ή ρου με τυράκια της αρεσκείας μας ή και απλή.





Από το Easy Turkish Recipes




Υλικά

 Για το κοτόπουλο

2 φιλέτα κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης και 1 πράσινη κέρατο
1 κ. γλ. τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αν θέλω προσθέτω 1 κ. σ.  πελτέ ντομάτας 


Για τις πατάτες

6 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες λεπτές
αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο 


Για την μπεσαμέλ *

125 γρ. βούτυρο
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο

* αυτή τη φορά δεν έβαλα αβγά μέσα στη σάλτσα αλλά έλιωσα 1 κύβο λαχανικών

τυράκια της αρεσκείας μας 






Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και τις στρώνουμε σε ταψί ομοιόμορφα μαζί με το λαδάκι τους  (το δικό μου είναι 36x26 εκατ.). Ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν απαλά για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την τηγανιά μας.  Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο, το σοτάρουμε στο λαδάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τζίντζερ, μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να σοταριστούν κι αυτά και αν θέλω τσιγαρίζω λίγο με πελτέ ντομάτας αλλιώς τον παραλείπω και αποσύρω το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.


Προχωρώ με τελευταία την σάλτσα μας.

Λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτω το αλεύρι να ψηθεί λιγάκι και διαδοχικά ρίχνω το γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα για να μη σβολιάσει η σάλτσα, προσθέτω τον κύβο λαχανικών  και όταν αρχίσει να πήζει ρίχνω  λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και τραβάω από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση προσθέτω στη σάλτσα 1φλ  γραβιέρα ή άλλο τυράκι που να μας αρέσει και να λιώνει.


Οπως έχω βγάλει τις πατάτες που είναι έτοιμες, πασπαλίζω με τυράκι, τοποθετώ από πάνω τους το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, ξανά λίγο τυράκι και περιχύνω με τη μπεσαμέλ.

Το ταψί μας είναι έτοιμο, ολοκληρώνουμε το ψήσιμό του για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην ουσία να ψηθεί η μπεσαμέλ του θέλουμε. 




Καλή μας όρεξη και καλή μας εβδομάδα! 

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad)




Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!  Να σας χαιρόμαστε!


Σήμερα έχουμε μια σαλάτα υπέροχη που κάνει και για πλήρες πιάτο δεδομένου ότι έχει το κοτοπουλάκι μέσα, η ποσότητα είναι για 4 άτομα, αναλόγως αναπροσαρμόστε.

Προτιμούμε το κοτόπουλο σοταρισμένο ωραία σε ελάχιστο λαδάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερωμένο και αρωματισμένο με κόλιανδρο και τζίντζερ, αλλά μπορείτε να την φτιάξετε με βρασμένο κοτόπουλο ή κοτόπουλο που έχει περισσέψει από το ψητό του φούρνου.

Κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές αλλά εμείς την προτιμούμε με κοτοπουλάκι και νομίζω ότι προσεγγίζει πολύ αυτή του γνωστού ταχυφαγείου... που αρέσει στην νεολαία (και όχι μόνο).

Η γνήσια  συνταγή  αποτελείται από μαρούλι, κρουτόν και σάλτσα από παρμεζάνα, λεμόνι, λάδι, κρόκο αβγού ωμό μάλλον περασμένο σε μπεν μαρί λόγω της σαλμονέλας, σκόρδο, πιπέρι και γούστερ σος από την οποία επικράτησε και η παραλλαγή με τις αντζούγιες γιατί η αντζούγια είναι συστατικό της γούστερ σος.




Υλικά


1-2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο σε λωρίδες λεπτές και κοντές
(σοταρισμένο ή βρασμένο ή ψημένο)

1 σαλάτα πράσινη χοντροκομμένη 
1 κονσέρβα καλαμπόκι 


Για το ντρέσιγκ 

5 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. μαγιονέζα
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. ξύδι 
3-4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλατοπίπερο


κρουτόν 

Γιατί να βάλετε έτοιμα; Δεν είναι τίποτα να ψιλοκόψετε το ψωμάκι της προηγούμενης μέρας σε κυβάκια και να το φουρνίσετε μέχρι να χρυσίσει. Για πιο γούστο,  το περνάτε σε μπωλ με λάδι και σκόρδο λιωμένο ή μυρωδικό της αρεσκείας σας και έχετε αμέσως φρεσκότατο και αρωματικό κρουτόν.  Θα το φυλάξετε μόλις κρυώσει σε αεροστεγές μπωλ και θα το έχετε ετοιμοπόλεμο.



Εκτέλεση


Το σκορδάκι που γράφω στα υλικά της σάλτσας αν δεν θέλουμε να το λιώσουμε μέσα στη σάλτσα μας (μην το φοβηθείτε), μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε λιωμένο την ώρα που σοτάρουμε το κοτοπουλάκι για να πάρει εκεί το άρωμά του. Το κάνω και με τον ένα τρόπο και με τον άλλο, διαλέξτε!

Σε μπωλάκι χτυπάμε με το χέρι όλα τα υλικά του ντρέσιγκ.

Σε μία σαλατιέρα μεγάλη  σκορπίζουμε τη σαλάτα όσο κομμένη μας αρέσει, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι περιχύνουμε με το ντρέσιγκ και πασπαλίζουμε με τα κρουτόν και αν θέλουμε λίγη ακόμα παρμεζάνα.

Από κει και πέρα παίζουμε με τα υλικά του ντρέσιγκ κατά τα δικά μας γούστα, π.χ. μπορούμε να βάλουμε μισή μισή μαγιονέζα με γιαούρτι κ.λ.π.

Αυτό ήταν! Τίποτα το δύσκολο, έτσι;



Καλή όρεξη!

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Χοιρινό λεμονάτο




Καλημέρα σας!


Μαμαδίστικο φαγάκι έχουμε σήμερα, κατόπιν σχετικής παραγγελίας του λόχου! 

Ενα χοιρινό λεμονάτο που γίνεται λουκούμι σκέτο, χωρίς πολλά πολλά, μόνο με καροτάκια μέσα και αρωματικά μπαχαρικά για να του δώσουν άλλη νότα. 



Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό μπούτι σε μπουκίτσες
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 μεγάλα καρότα κομμένο σε κυβάκια
1 κ. γλ. τζίντζερ σκόνη
1 κ. γλ. κόλιανδρος σκόνη
1 κ. γλ. κουρκουμάς
1 δαφνόφυλλο 
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο



Για το δέσιμο της σάλτσας

χυμός 2 λεμονιών
4 κ. σ. corn flour 
ζωμός από το φαγάκι μας





Εκτέλεση


Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το χοιρινό μέχρι να πάρει χρωματάκι όλο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να γλασσαριστούν κι αυτά. 

Κατόπιν ρίχνουμε τα καροτάκια μας, τα μπαχαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νεράκι ίσα να καλύψει το κρέας μας. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα να μαλακώσει καλά το κρεατάκι (με διαβάθμιση από το 1 έως το 9 το έχω στο 3 με κλειστό καπάκι). 

Οταν ανοίξουμε την κατσαρόλα, παίρνουμε σε ένα μπωλ όσο  ζωμό μπορούμε να βγάλουμε για να διαλύσουμε το corn flour καλά μέσα σε αυτό, προσθέτουμε  το χυμό λεμονιού και  γυρίζουμε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα.  Αναδεύουμε όμορφα και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις η σάλτσα  πριν κλείσουμε το μάτι (όχι το δικό μας καλέ, της κουζίνας εννοούμε!!! ).

Στη φάση με τα κρεμμύδια αν θέλουμε σβήνουμε με κρασάκι αλλά δεν το έκανα.
Επίσης αν σας φαίνεται πολύς ο χυμός λεμονιού, τον προσθέτε κατά τα γούστα σας. Εκεί εγώ νομίζω ότι είναι όπως πρέπει για λεμονάτο.

Οποιος θέλει το κάνει στη χύτρα αν και την έχω παροπλίσει πια, το επισημαίνω γιατί μπορεί να δείτε το χρόνο μαγειρέματος και να μου λιποθυμήσετε, ο καθένας επιλέγει πως θα μαγειρέψει. 

Συνοδεύουμε με ρυζάκι πιλάφι ή πατατούλες τηγανητές ή ζυμαρικά.  Τόσο απλά και πεντανόστιμα!




Καλή σας όρεξη!

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κρίταμο τουρσί




Το crithmum maritimum ή αλλιώς κρίθμον το παράλιο είναι πολυετής πόα, λεία και σαρκώδης με αποξυλωμένη βάση που φτάνει σε ύψος έως τα 50 εκατοστά. Εχει έρπουσα ρίζα (απλώνεται σε παραφυάδες) και όρθιο βλαστό. Ξεκινάει η άνθισή του από το Μάιο-Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο και το συναντάμε σε παραθαλάσσιες και  αμμώδεις εκτάσεις όπως και σε βράχια.

Από τα χρόνια του Ιπποκράτη θεωρείται φυσικό ιατρικό με διουρητικές, εμμηναγωγές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Το φυτό περιέχει αιθέρια έλαια, μεταλλικά άλατα, ιώδιο και βιταμίνες, στοιχεία ορεκτικά και τονωτικά κατά τους διατροφολόγους.

Τα φύλλα του συλλέγονται πριν ανθίσει και τρώγονται ωμά, σαν σαλάτα ή τουρσί και εννοείται ότι μία χωριάτικη σαλάτα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της πρέπει να το περιλαμβάνει (ή το κριταμάκι ή κάπαρη με καπαρόφυλλα!).



Κόπος δεν απαιτείται για να μαζευτεί, σκαρφαλώστε και μαζέψτε το όπου το βρείτε, τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα αρχίσουμε τις θαλασσοεκδρομές μας, μαζεύουμε όσο βρούμε. Οσο πιο πολύ, τόσο πιο πολύ και το τουρσάκι μας.





Υλικά


κρίταμα (περίπου 3 σακούλες)

χονδρό αλάτι μπόλικο (κατά βούληση)
2 φλυτζάνια

ξύδι μπόλικο (κατά βούληση)
1 μπουκάλι περίπου έβαλα



σπορέλαιο για τη διατήρηση
 
αν κάνετε λίγη ποσότητα βάλτε ελαιόλαδο αντί για σπορέλαιο, εγώ αυτό το έφτιαξα πέρσυ τον Αύγουστο και το είχα σε σπορέλαιο, το χειμώνα το ελαιόλαδο το παγώνει, οπότε πράξτε αναλόγως.




Εκτέλεση


Η διαδικασία για να φτιαχτεί είναι επίσης εύκολη, το μόνο που κάνουμε είναι να συλλέξουμε τρυφερό βλαστό, τις κορφούλες δηλαδή με λίγο βλαστό από κάτω, τις καθαρίζουμε από κίτρινα και ξερά φυλλαράκια και τις ξεπλένουμε πολύ καλά σε νεράκι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε πολύ νερό, το αλάτι και το ξύδι να βράσει και μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε τα κρίταμα. 

Αν είναι φρέσκα, δηλαδή αν τα μαζέψουμε τέτοιο καιρό που είναι πολύ τρυφερά, τα αφήνουμε να ζεματιστούν μόνο 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.

Τα δικά μου ήταν "ψωμομένα" γιατί όπως λέω πιο πάνω μαζεύτηκαν τον Αύγουστο και τα άφησα 5-7 λεπτά. έγιναν μια χαρά και τραγανά όσο πρέπει.

Οταν κρυώσει λίγο η κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το περιεχόμενο της μέσα σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με το νερό του βρασίματος και συμπληρώνουμε σπορέλαιο.

Οσο μένει στο ξυδόνερο με το αλάτι του, τόσο ψήνεται αλλά δεν μαλακώνει πολύ, μη το φοβηθείτε.

Σερβίρεται τέλεια με την ντοματοσαλάτα μας ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με φέτα και ελαιόλαδο σαν τσιπουρομεζές!!!




Δεν περιγράφω άλλο!! 


Εδώ ακριβώς, θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ την αγαπημένη μας Vita, κατά κόσμον Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους για την καθοδήγηση και το διάλογο που είχαμε τότε, μέχρι να καταλήξω πως θα το φτιάξω! Η βοήθειά της υπήρξε πολύτιμη!


Καλό μεσημέρι!

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αβγοσαλάτα



 

Τα αβγουλάκια που μας έμειναν μετά τις γνωστές κραιπάλες των ημερών του Πάσχα τα είχα φυλάξει στο ψυγείο και μετά από μερικές ημέρες τα έφτιαξα μία ωραιότατη και απλή αβγοσαλάτα που μπορεί να καταναλωθεί σαν μεζεδάκι.

Τα υλικά της συνήθως βρίσκονται στο σπίτι  οπότε τη σκαρώνουμε γρήγορα και ανέξοδα σχεδόν!


Υλικά


8 αβγά σφιχτά βρασμένα

1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλ. άνιθος ψιλοκομμένος

1 κεσεδάκι γιαούρτι 
3 κ. σ. μουστάρδα
3 κ. σ. μαγιονέζα
1 κ. σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα πάπρικα (αν θέλω)
αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

 
Λιώνουμε τα αβγά με ένα πηρούνι ή με το πρες πουρέ (πολύ καλά όμως).

Ενώνουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι με τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε βάζουμε και λίγη πάπρικα και μετά  προσθέτουμε τα λιωμένα αβγά, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια. 

Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και τοποθετούμε στο ψυγείο για καμιά ώρα να σφίξει το μείγμα μας. 

Κατόπιν σερβίρουμε πάνω σε κράκερς ή μέσα σε σάντουιτς.




Καλό μεσημέρι!

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μπανόφι ή Banoffee pie




Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, τώρα θα μου πείτε εδώ κόντεψε να καλοκαιριάσει για να το ποστάρω το έρμο το μπανόφι, αλλά δεν πειράζει, ήρθε η ώρα του!

Λατρεμένο γλυκάκι της οικογένειας και κολασμένο συνάμα......

Οι παλιοί food bloggers θα θυμάστε πολύ καλά κάτι σεντόνια στο πάλαι ποτέ αγαπημένο forum μαγειρικής που μας έχει αφήσει εδώ και χρόνια (κλαψ...σνιφ...λυγμ....αχ και βαχ) σχετικά με αυτό το γλυκάκι, εγώ έτσι το είχα γνωρίσει! Ουσιαστικά είναι μία τάρτα καραμέλας και μπανάνας!

Αγαπημένο μας και απλούστατο! Αρκεί να έχουμε φροντίσει να έχουμε την καραμέλα μας έτοιμη.

Ή βράζουμε 2 κουτιά ζαχαρούχο κλειστά και χωρίς ετικέτες (και παραπάνω για να τα έχουμε ετοιμοπόλεμα) σε κατσαρόλα για 3 ώρες περίπου (φροντίζοντας να είναι καλυμμένα τα κουτιά μας με καυτό νερό συνεχώς και όταν λιγοστεύει το νερό να συμπληρώνουμε επιπλέον) ή προστρέχουμε σε αυτόν εδώ τον τρόπο ο οποίος είναι πιο βαβούρικος αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΣΙΓΟΥΡΑ μας ανταμοίβει με το γευστικό αποτέλεσμα πλουσιοπάροχα και με το παραπάνω!!! 

Τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι!


Υλικά

2 πακέτα μπισκότα digestive
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

καραμέλα από 2 κουτιά ζαχαρούχο ή  
2 φλ. σάλτσα καραμέλας (κρύα και ωραία πηχτή) ή 2 βάζα καραμέλα γάλακτος έτοιμη

3 μεγάλες μπανάνες σε ροδέλες

2 ermol χτυπημένη σαντιγύ (με 2-3 κ. σ. άχνη προαιρετικά)
γίνεται και με ένα κουτάκι σαντιγύ αλλά για πιο πλούσιο αποτέλεσμα καλύτερα 2 κουτιά


τριμμένη σοκολάτα και τριμμένο καρύδι



Εκτέλεση
 

Τρίβουμε τα μπισκότα μας μέσα σε αντικολλητική φόρμα αποσπώμενη. 

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα μας για να φτιάξουμε την επίστρωση του γλυκού.  Ζυμώνουμε να ποτιστούν τα μπισκότα μας καλά και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.


 


Αφού σφίξουν τα μπισκότα μέσα στο εικοσάλεπτο αυτό, προσθέτουμε την κρύα καραμέλα από πάνω και στρώνουμε τις ροδέλες της μπανάνας παντού ομοιόμορφα.
 



Καλύπτουμε στολίζοντας με την χτυπημένη σαντιγύ και σκορπίζουμε από πάνω καρυδάκι και τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο μας αρέσει.
 



Στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον και είμαστε έτοιμοι! 

*Αν ακολουθήσετε το "δρόμο" της κατσαρόλας για την καραμέλα, βάλτε όρθια όσα κουτάκια ζαχαρούχο χωράει, χρειάζονται...χρειάζονται......τα αφήνετε να κρυώσουν με ηρεμία και τα αποθηκεύετε εκτός ψυγείου για όταν τα θελήσετε. Δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα για πάαααρα πολύ καιρό.

*Αλλη παραλλαγή είναι αντί για digestive να βάλουμε δύο στρώσεις μπισκότα τύπου πτιμπέρ πολύ ελαφρά βρεγμένα σε γάλα με λίγο κονιάκ, αν υπάρχουν πιτσιρίκια αφήνουμε το κονιάκ στην άκρη αν και είναι αμελητέο σαν ποσότητα. 

Εννοείται ότι γευστικά είναι καλύτερο να χτυπήσουμε κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και να φτιάξουμε τη δική μας καραμέλα!


Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ρυζοσαλάτα με τόνο και καλαμπόκι

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!

Σας έλειψα;;; 
 



Τα τρουφάκια στοίχειωσαν στο μπλογκ.... και είπα να επανέλθω πια, με σαλατούλα όμως παιδιά, γιατί αφού "ξεκληρίσαμε ένα κοπάδι αρνοκάτσικα" αυτές τις μέρες, στο σπίτι μας τουλάχιστον κάνουμε ψιλοαποτοξίνωση και προσπαθώ να αποφύγω για όσο μπορώ το κρέας και τα βαριά φαγάκια. Μέχρι να σηκωθεί θύελλα διαμαρτυρίας έτσι θα το πάμε....χιχιιχιχι!

Αυτή εδώ είναι μία φανταστική, δροσερή και πεντανόσιμη ρυζοσαλάτα της Μυρσίνης Λαμπράκη που την είχα δει σε παλιό, παλιό τεύχος του αγαπημένου μου Γαστρονόμου και έκτοτε υιοθετήθηκε και γίνεται σε διάφορες παραλλαγές.


Υλικά

2 κονσέρβες τόνου
2 φλ. τσ. καλαμπόκι κονσέρβας
1 πακέτο άγριο ρύζι 
5 ραπανάκια σε μικρά κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
ξύσμα του λεμονιού


Εκτέλεση


Στραγγίζουμε τον τόνο και το καλαμπόκι.  Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα έχουμε έτοιμα. 

Βράζουμε το άγριο ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά και ενώνουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε το ρύζι  και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού από πάνω. 

Μπορούμε να βράσουμε κατεψυγμένο καλαμπόκι αλλά το θεωρώ πιο βαβούρικο, το θέμα είναι η ευκολία μας σε τέτοιες σαλατούλες. Ο καθένας κάνει ότι νομίζει βέβαια.

Μας αρέσουν τα λεμονένια και την "τσίμπησα" λίγο στο λεμόνι, δοκιμάζετε και τη ρυθμίζετε μόνοι σας αλλά νομίζω ότι της πάει μπόλικο λεμονάκι.




Καλή σας όρεξη!