Σήμερα η πρότασή μας είναι ένα αγαπημένο φαγάκι, παραδοσιακό και νηστίσιμο.
Υλικά
1 κιλό σουπιές (φιλέτο έβαλα) κομμένες σε μικρά κομμάτια και στραγγισμένες
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα σε κυβάκια
1 μάτσο άνιθος ψιλοκομμένος
1 μάτσο μάραθος ψιλοκομμένος
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις σουπιές. Ρίχνουμε τη ντομάτα μέσα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγάκι για 30 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε νερό.
Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνιθο και το μάραθο, αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Σβήνουμε και αποσύρουμε από την εστία.
Καλή όρεξη!
Να τι θα φτιαξω αυριο! Thanks!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα μου ξεφύγει αυτό το φαγητό την μεγάλη Βδομάδα, πολύ νόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
καλέ τι καλά κορίτσια είμαστε ??? τα λαδερά μας πάνε και έρχονται αυτές τις μέρες !!!!! απο τις ωραίες προτάσεις το φαγάκι σου Εφάκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά πολλά
Πολύ νόστιμο φαγητό! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην τιμητική τους έχουν αυτές τις μέρες τα αγαπημένα πολύποδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο φαγάκι Εφούλα μου!
Φιλάκια!
Ο μάραθος του δίνει υπέροχο άρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγητό γι αυτές τις μέρες.
Φιλιά
Έφη μου είναι καταπληκτικό αυτό το φαγητό,μου αρέσει πολύ ωραία πρόταση! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω ένα πιάτο, τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!