Pages

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σορμπέ φράουλας


Υλικά
500 γρ. φράουλες κομμένες σε φετούλες
80 ml χυμός πορτοκαλιού
130 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση


Βάζω στην κατάψυξη το μπωλ με τις φετούλες της φράουλας για περίπου 2 ώρες μέχρι να παγώσουν (και παραπάνω να μείνουν ακόμα καλύτερα).
.

Ρίχνω τις φράουλες με την άχνη στο μπλέντερ και χτυπάω καλά. Προσθέτω και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζω μέχρι να αποκτήσει την υφή της γρανίτας.


Ξαναβάζω στην κατάψυξη το μείγμα της φράουλας για ένα δίωρο.


Βγάζω από το μπωλ και σερβίρω με μία κορφούλα δυόσμου.


Οσο πιο πολύ παγώσει, τόσο πιο στητό είναι στο σερβίρισμα. Εγώ το έβγαλα σε φάση γρανίτας γιατί ο όχλος το απαιτούσε......το απόλαυσαν με χοντρό καλαμάκι σε ποτηράκι.


Στην ποσότητα αυτή βγάζει περίπου 6 ποτηράκια σαν της φωτογραφίας. Μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα στα υλικά για να βγει παραπάνω.

Καλή απόλαυση!

8 σχόλια:

  1. γιαππππ...ήρθα πρώτη...
    πιάσε ένα ποτηράκι,μου έσπασε τη μύτη η φράουλα...
    λατρεύω τα σορμπέ...
    φιλί φραουλένιο...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο τέλειο τέλειο! Πάω να κόψω φράουλες! Θα τρελαθεί ο μικρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εις υγείαν!!
    Αν θέλεις έλα να παραλάβεις κάτι που σε περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω θέλω θέλω!!!!!!!!!!!! Το απόγευμα πήγα και πήρα φράουλες για να κάνω ένα γλυκό αύριο... εάν περισσέψουν, θα το κάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Υπέροχο!
    Καλό βράδυ Έφη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αααααχχχχ Πολύ ωραίο!!! Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη δροσιά του να έχεις !
    Καλοκαιρινό, δροσιστικό κι αρωματικό.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρχισαν οι φραουλονοστιμιές και πολύ το χαίρομαι!
    Φιλιά Εφάκι, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!