Pages

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κολοκυθάκια παπουτσάκια

 
 
 
Καλημέρα σας! 
 
Καλή εβδομάδα!
 
"Απ' την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω", έτσι δε λέει το τραγουδάκι;
 
Αν ξέρεις τις μελιτζάνες παπουτσάκια και δοκιμάσεις αυτό το φαγάκι, πέφτεις σε ένα δίλημμα...χααχαχχα!!! Ετσι έκανα άνθρωπο που δεν θέλει τα κολοκυθάκια να τα φάει και να μου πει να τα ξανακάνω με αυτόν τον τρόπο!
 
Τα υλικά είναι για 3 μεγάλα κολοκύθια κομμένα στη μέση, άρα  αναπροσαρμόστε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ηταν δοκιμή το φαγάκι έτσι κι αλλιώς αυτή τη φορά.
 
 
 
 
Υλικά
 
3 μεγάλα κολοκύθια κομμένα στη μέση (6 βαρκούλες)
 
1/2 φλ. ελαιόλαδο
 
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (διπλοπερασμένος στη μηχανή)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα λιωμένη
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 
 
Για τη σάλτσα
 
125 γρ. βούτυρο
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ελάχιστο πιπέρι
 
 
Εκτέλεση
 
Κόβουμε σε βαρκούλες και κουφώνουμε τα κολοκύθια. Τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Προσέχουμε να μη μας σπάσουν βγάζοντάς τα, είναι πολύ ευαίσθητα.
 
Εμένα ήταν λίγη η ποσότητα τώρα, τη γέμιση την  κάναμε ομελέτα. Αν όμως κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα μπορείτε να ψιλοκόψετε τη γέμιση από τα κολοκυθάκια και να την σοτάρετε με τον κιμά που θα γεμίσετε τα κολοκύθια.
 
Στο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά. Σε σιγανή φωτιά γυρίζουμε τον κιμά να σοταριστεί καλά και μετά καρυκεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ πρώτα και μετά την ντομάτα με τη ζάχαρη.
 
Αφαιρούμε από τη φωτιά όταν δεν έχει ο κιμάς καθόλου υγρά.  Προσθέτουμε το μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη.
 
Σε λαδωμένο πυρέξ αραδιάζουμε τις βαρκούλες (κολοκύθια) και γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
 
 
 
 
Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα μας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, ουσιαστικά θέλουμε να ψηθεί η σάλτσα, τα υπόλοιπα είναι μαγειρεμένα.
 
Για μπεσαμέλ το πήγαινα, αλλά είπα να κάνω αλλαγή και βγήκε μία ωραιότατη σαλτσούλα που θα την ξανακάνω.
 
Τη φτιάχνουμε όπως τη μπεσαμέλ.
 
Πρώτα καίμε το βούτυρο, καβουρδίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
 
 
 
Καλή όρεξη και καλή εβδομάδα!
 
 
 
 

2 σχόλια:

  1. Μωρέ παπουτσάκια να'ναι κι ας είναι και μελιτζανάκια και κολοκυθάκια! Τέλεια Έφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλή συνταγή σου να σαικαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!