Παγωτάκι γευστικότατο, που το έφτιαξα από περιέργεια γιατί εγώ δεν τα πάω καλά με το χαλβά του μπακάλη.....τους άλλους δύο τους τσακίζω αλλά αυτόν δεν τον ακουμπάω ποτέ....
Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ΕΓΩ...θα πω ότι μου αρέσει αυτή η γεύση....όμως μου αρέσει πάραααα πολύ...είναι αυτό που λένε "ποτέ μη λες ποτέ".....Καταπληκτικό σε γεύση!
Το είδα προχθές από την Αργυρώ και τόνισε με έμφαση ότι της το ζητάνε όλοι στο εστιατόριο και ότι το τρώνε και όσοι δεν τρώνε χαλβά (εμένα εννοούσε..χαχχααχ!!!) και είπα να το δοκιμάσω.
Υλικά
1 κουτί φυτική σαντιγύ (Ermol)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί ταχίνι (ολικής άλεσης αν υπάρχει)
1 κ. σ. γεμάτη μέλι θυμαρίσιο
2 κουτιά εβαπορέ γάλα παγωμένο
καβουρδισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μπωλ χτυπάμε τη σαντιγύ να αφρατέψει ωραία και μετά συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ύστερα το ταχίνι και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, αφράτο μείγμα. Μετά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τα δύο κουτιά εβαπορέ γάλα.
Κλείνουμε το μπωλ, το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη, μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε και τότε προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Ξανατοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη και ξαναβγάζουμε μετά από ένα δίωρο πάλι. Κάνουμε το ίδιο για 2-3 φορές για να είναι το παγωτό μας αφράτο και χωρίς κρυστάλλους.
Σερβίρουμε και περιχύνουμε μελάκι από πάνω, εγώ δεν είχα και έβαλα λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι που του πήγαινε τρελά!
Καλή απόλαυση!
Αυτό το παγωτό (όχι της Αργυρώς, αλλά το παγωτό χαλβά), μου έχει μπει στο μυαλό 2 χρόνια τώρα να το φτιάξω. Εμένα σε αντίθεση με σένα, μου αρέσει πολύ ο χαλβάς του εμπορίου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθα σούμπιτο για κέρασμα :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Έφη!!!
Φιλιά
Καλό Σαββατοκύριακο
η χαρά του φαγανού είσαι μάνα μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι θα σου πω και τί ιδέα μου δωσες...
θα φτιάξω παγωτό με τη κλασσική συνταγή που έδωσες και αντί για το ταχίνι θα βάλω μέσα χαλβά έτοιμο...
έχω μεγάλη περιέργεια να δω τί θα βγει...
θα σε ενημερώσω προσεχώς...
ασπασμούς στο λόχο...-:))
βρε καλό μου....μια χαρά δείχνει μα εισαι σιγουρη πως δεν εχει γευση απο το ταχίνι?το σιχαινομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε τρελό πειρασμό με βάζεις πάνω που λέω να κρατηθώ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο!!!
Με βάζεις σε πρίζες, να το φτιάξω Εφούλα, τέλειο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ! Έχω φτιάξει σορμπέ από ταχίνι και έμοιαζε σαν να είχε γάλα (το ταχίνι ήταν ολικής, πράγματι είναι πολύ καλύτερο από το απλό), οπότε αυτό σίγουρα θα έχει πολύ πλούσια γεύση, είμαι από τώρα 100% βέβαιη πως θα μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό & γλυκό Σ/Κ!
Εφάκι τον χαλβά του μπακάλη δεν τον θέλω ούτε εγώ, αλλά με αυτόν τον χαλβά μπορούμε τελικά να κάνουμε ένα σωρό νοστιμιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παγωτάκι φαίνεται σούπερ!
Φιλιά!
Με το ταχίνι δεν τρελαίνομαι αλλά αυτό το παγωτό με κάνει να ξερογλείφομαι! Φαίνεται καταπληκτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ Εφάκι:)
Πω πω πω βαλθήκατε όλες να με τρελάνετε σήμερα με τα γλυκά σας! Κάνω δίαιτα και δεν με βοηθάτε καθόλου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται τέλειο
Να σου πω Εφούλα μάνα με το λόχο σου,χρόνια πολλά και για σήμερα να είσαι πάντα καλά,έχεις σκοπό να μας ξεκάνεις;Τι βόμβα απόλαυσης είναι αυτή ε!!!!!!Σίγουρα θα δοκιμαστεί φιλιάααα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο εκανα και μου εκοψε η σαντιγι .....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι! Το πιο πιθανό είναι να παραχτύπησες τη σαντιγύ. για αυτό και σου έκοψε, δεν βρίσκω άλλο λόγο να μην σου πέτυχε. Ξαναδοκίμασε αν θέλεις αλλά μην την χτυπήσεις υπερβολικά, είναι πανεύκολο παγωτό, δεν έχει περιπλοκότητα και το έχω κάνει αρκετές φορές. Λογικά αυτό έγινε! Καλή συνέχεια! :)
Διαγραφή