Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Τερίνα λεμονιού με βύσσινο

 
 
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα!
 
 
Σήμερα κερνάμε όμορφο, δροσερό και εύκολο γλυκάκι τέλειο!
 
Η συνταγή είναι από τη συσκευασία της Γιώτης μόνο που έβαλα και 4 κ. σ. μαρμελάδα λεμόνι μέσα στο μείγμα, έτσι , για το κάτι παραπάνω!
 
 
 
Υλικά

400 ml κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια ζελέ λεμόνι
80 ml λευκό ρούμι
100 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
400 ml  γάλα παγωμένο

σιρόπι ή γλυκό βύσσινο



Εκτέλεση


Βάζω την κρέμα γάλακτος να βράσει και μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρω από την εστία, ρίχνω το ζελέ λεμόνι, αρωματίζω με το ρούμι, ρίχνω τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύω να λιώσει.

Ρίχνω το γάλα μέσα και ανακατεύω.

Ρίχνω το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα και τοποθετώ στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες. Εγώ το άφησα αρκετά παραπάνω τυλιγμένο με μεμβράνη.  Οταν θέλησα να το βγάλω, το άφησα για πολύ λίγο σε καυτό νερό -με προσοχή- και το γύρισα σε πιατέλα.
 
Περιχύνω την τερίνα με το γλυκάκι κουταλιού ή με σιροπάκι και σερβίρω. Το βυσσινάκι της  πάει τρελά!
 
 
 
 
Καλή απόλαυση!

8 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη!!!! Διατριβή περί των χιλίων και, τρόπων που η Έφη χρησιμοποιεί το λεμονάκι μυρωδάτο!!!!!
    Υγεία και ευτυχία στην οικογένεια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά,Χριστός Ανέστη!!Λαχταριστή και δροσιστική η τερίνα σου Εφη!!εξαιρετική πρόταση για την ανοιξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη!

    Τι ωραίο γλυκάκι ειναι αυτό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χριστός ανέστη και χρόνια πολλά εξαιρετικό γλυκό έφτιαξες...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Εφάκι! Το γλυκάκι πολύ δροσιστικό, ότι πρέπει για μετά τα φαγοπότια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ' αρέσει πολύ και θα πάρω πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά!
    Θα έτρωγα ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελαφρύ και δροσερό! Ιδανικό για τα μεθεόρτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!