Το συγκεκριμένο φαγάκι είχα να το κάνω χρόνια...ω, ναι ακούγεται απίστευτο αλλά έτυχε!
Εγινε λουκουμάκι και πως να μη γίνει δηλαδή όταν σιγοβράζει το φαγητό?? Σχεδόν έχω παροπλίσει τη χύτρα πια, σιγοβράζω τα φαγάκια μου και αυτά με ανταμοίβουν!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο (και κάτι λιγότερο) μαϊντανός
3 πατάτες σε κομμάτια
5 καρότα σε ροδέλες χοντρές
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καταρχάς σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχαράκι και όταν πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα. Περίπου 20 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα κολοκυθάκια που αν είναι πολύ μικρά και λεπτά τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!
Κλασσικό μαμαδίστικο καλοκαιρινό φαγητάκι!! Πράγματι φαίνεται νοστιμότατο. Γεια στα χέρια σου Εφούλα, ευχαριστούμε που μας θυμίζεις τέτοια νόστιμα πιάτα!:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΆννα
Μιαμ Μιαμ, συγχαρητήρια! Αν το ειχα θα έπεφτα με τα μούτρα! Εμεις (απο εκει που ειμαι - Ξάνθη) δεν το έχουμε αυτο το φαγητό αλλά το έχω φάει απο μαμα μιας φίλης μου και ειναι τέλειο! Πραγματικά Μαμαδίστικο φαγητό που το τρώς και ζεσταίνεται η ψυχούλα σου! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν το αγαπημένο φαγητό της μητέρας μου.Κι εγώ είχα χρόνια να το φτιάξω και φέτος το έχω φτιάξει αρκετές φορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Το λατρεύω, καλοκαιρινό και πεντανόστιμο1
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία το έχεις μαγειρέψει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι το φτιάχνω κι εγώ συχνά πυκνά το καλοκαίρι με κολοκυθάκια από τον κήπο.
Φιλιά θαλασσένια.
Μπράβο Έφη μου, κι έχω κολοκυθάκια που δεν ξέρω πως να τα μαγειρέψω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα πρέπει να γίνονται έτσι.
Φιλιά πολλά
Τί υπέροχες γευστικές εμπνεύσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκαμε!