Το είδα σε κάποιο (μάλλον το all recipes ή το Food buzz ήταν...αλλά καλά κρασιά τώρα, έχω κάνει το google ανω κάτω μήπως το πετύχω για να είμαι σωστή ...αλλά μπούχτισα και δεν ασχολούμαι άλλο, μια φορά από ελληνικό site/blog δεν ήταν γιατί θυμάμαι ότι μετέφραζα...χαχαχα!!!)
Ανάποδο, λαχταριστό, σιροπιαστό και πεντανόστιμο κέηκ με ροδακινάκια όσο τα έχουμε ακόμα αλλά αν θέλουμε του βάζουμε και ανανά, μήλα ή δεν ξέρω τι, δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Ολα τα φρουτάκια λογικά πάνε, θα δούμε!
Υλικά
Για το σιροπάκι
3/4 φλ. ζάχαρη + 1/4 φλ. νερό
Για τη ζύμη
1 1/3 φλ.. αλεύρι φαρινάπ
1 1/2 κ. γλ. baking powder
1/4 κ. γλ. αλάτι
2/3 φλ. ζάχαρη
3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
2 μεγάλοι κρόκοι αβγού
1 κ. γλ. άρωμα βανίλιας
1/2 φλ. γάλα
3 μεγάλα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα με 2 σταγόνες χυμό λεμονιού
6 ροδάκινα σε φέτες
λίγο σμυρνιό ή κανέλα σκόνη από πάνω
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το σιρόπι μας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30 εκ) λίγο και αφού κρυώσει ελαφρώς το σιροπάκι το ρίχνουμε μέσα στο ταψί και από πάνω αραδιάζουμε σε κυκλικό σχήμα τις φέτες του ροδάκινου.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τη μαρέγκα μας.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, διαδοχικά τους κρόκους, το άρωμα βανίλιας και το γάλα και στο τέλος ενώνουμε με το μείγμα του αλευριού.
* Εγώ δεν έβαλα σταγόνες βανίλιας αλλά το φακελάκι του ΣΜ με άρωμα μαστίχας, μυρίζει υπέροχα!!
Οταν χτυπηθεί και αυτό, ρίχνουμε και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις την μαρέγκα μας και περιχύνουμε το ταψί με το σιρόπι και τα φρούτα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170-180 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις.
Οταν γίνει, το βγάζουμε και το αφήνουμε κανένα τέταρτο να ηρεμήσει και το αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα προσέχοντας να μην μας φύγει το σιροπάκι του.
Μπορούμε να το κάνουμε και σε μικρότερο ταψάκι για να πετύχουμε μεγαλύτερο ύψος στο γλυκό μας.
Καλή σας απόλαυση και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Gia sta xeria sou Efi kai mi skas gia ta frouta!:-) H klassiki amerikaniki ekdohi ine me rodeles anana kai kerasia, i galliki ine i gnosti mas "Tarte Tatin" me mila kai zimi sfoliatass kai iparxi kai mia vrazilianiki me banana. Opos vlepis tou kosmou ta frouta tairiazoun! Ise mesa loipon kai poli tha ithela ena kommataki tora...:-) Na ginetai arage to idio oreo kai me giarmades??
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπωωωω, πεντανόστιμο και λατρεύω τα κέικ!!!!! Καλή εβδομάδα και γεια στα χεράκια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο, εποχικό, μυρωδάτο! Τι άλλο να θέλει κανείς; Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήήρθα να ΦΑΩ γλυκό ζουμερό και φρουτένιο μανούλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Εφάκι για το βραβείο!!
Σας ετοιμάζω κι εγώ κάτι σύντομα!
Σε φιλώ καλή εβδομαδα μανούλα!
Καταπληκτικο φαινεται! Πολύ ωραια ιδεα και προλαβαινουμε και να τη δοκιμασουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα ανάποδα κέικ μου αρέσουν πάρα πολύ, με ροδάκινο δεν έχω φτιάξει. Φαίνεται νοστιμότατο και πολύ ζουμερό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Εφάκι:)
Το έχω φτιάξει με ανανά αλλά και το κλασσικό με μήλα, είναι πραγματικά υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδααααα!!!!
Αυτό το ανάποδο κέικ θέλω καιρό να το φτιάξω!!αλλά όλο αναποδιές τυχαίνουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρεσει πάρα πολύ καλοφάγωτο.
Φιλιά
Λαχταριστό, τρυφερό μυρωδάτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα φρουτο-γλυκά Έφη μου με γοητεύουν πάντα και μ' αρέσουν κι απ την καλή κι απ την ανάποδη :)))
Γεια στα χέρια σου
Φιλιά
καλό απόγευμα
γειά σου βρε Εφάκι μου με τα ωραία σου !!!! πιστεύω οτι είναι σαν την αναποδογυριστή μηλόπιτα αλλά με εξτρα γεύση που είναι απο το ροδάκινο.!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαίρνω κομματάκι για τον απογευματινό μου καφέ !
φιλια πολλά και καλή βδομάδα
Τι ωραίο αρωματικό κέικ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Εφάκι