Και μηλοπιτούλα δια χειρός Βασούλας! Εύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη!
Υλικά
Για τη ζύμη
2 1/2 φλ. αλεύρι γ. ο. χ.
1/2 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. μαργαρίνη
4-5 κ. σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
1 φλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
6 μεγάλα μήλα σε φέτες (να καλύψουν το ταψι μας)
2 κ. σ. μαργαρίνη (σκορπιστή)
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χωρίς μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο και κουταλιά-κουταλιά το νερό, μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι ή μεγάλη ταρτιέρα και προσθέτουμε από πάνω τα μήλα. Αν το ταψί μας έχει αποσπώμενη βάση ακόμα καλύτερα.
Κατόπιν πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, βάζουμε από πάνω τη μαργαρίνη σκορπιστή σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στις αντιστάσεις σε μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με το πως ψήνει ο φούρνος μας πάντα.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο πριν την κόψουμε.
Καλή επιτυχία!
σλούρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!!!
Καλημέρα!! Πολύ πολύ ωραία συνταγή! Θα την φτιάξω μέσα στη βδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου είναι Εφούλα, το σπίτι της Βασούλας, οεο??? είδες έκανα και ρήμα απο την χαρά μου που θα φάω μηλόπιτα, της οποίας είμαι λάτρης!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου Βασούλα !!
καλή βδομάδα κουκλίτσες μου !!
Καταπληκτική η μηλοπιτούλα,τρελλαίνομαι για μηλόπιτες και αυτή την περίοδο οι νηστίσιμες είναι ότι πρέπει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χέρια σας!!
Καταπληκτική είναι μου αρέσει πολύ!!!Καλή εβδομάδα!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗρθα για το κομμάτι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγάλο παρακαλώ!!
Μπράβο Βασούλα για το ωραίο γλυκάκι!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
ΕΛΕΝΑ και ΒΟΥ αφήστε κάτω το ταψί...
ΑπάντησηΔιαγραφήέχει κι άλλους πελάτες η κοπέλα...
τί μου κάνεις μάνα μου...
θα με βάλεις να ψήνω μηλόπιτες πάλι...
ωραίο το σχέδιο με τα μήλα,έτσι όπως ψήθηκαν...
φιλί στη μούρη...-:))
1 κομμάτι παρακαλώ... και 2 δεν έχω πρόβλημα! Αγαπημένη μηλόπιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Εντυπωσιακή σε εμφάνιση και φαντάζομαι σε γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία Έφη μου!!! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο λόχος είναι μεγάλος! Οπότε ούτε κουβέντα για κομματάκι...ούτε ψιχουλάκι εδώ που τα λέμε :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές Εφη
Εύη μου υπέροχη η μηλοπιτούλα !!!!!!! θα παρασκευαστεί πάραυτα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μανούλα μου θα ξετρελαθεί!!!
:) :) :)
Την έφτιαξα και βργήκε πεντανόστιμη, είναι πολύ καλή συνταγή. Δεν έχει και μίξερ και με καταβόλεψε. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Την έχω κάνει ούτε και ξέρω πόσες φορές, είναι εύκολη και πεντανόστιμη! Καλό ΣΚ! :)))
Διαγραφήαπλη σε υλικα και εκτελεση αλλα η πιο νοστιμη μηλοπιτα που εχω φτιαξει !!!συγχαρητηρια για την αναρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σήμερα έφτιαξα τη μηλόπιτα,βασικά δεν είχα ταρτιέρα και την έβαλα σε φόρμα δακτυλίδι με αποσπώμενη βάση και την έψησα για 1 ώρα γιατί δε την ήξερα ως συνταγή και δεν ήξερα πόσο χρειάζεται για να ψηθεί η ζύμη που δεν μπορούσα να ελέγξω.Όμως τα μήλα με τη ζάχαρη και καραμέλωσαν και ψιλο μαύρισαν ενώ η ζύμη ήταν πολύ ωραία αλλά και ως μηλόπιτα παρόλο ότι καραμέλωσε μήπως μπορείτε να μου πείτε τι έφταιγε;Η παραπάνω ώρα ή ότι δε το έβαλα σε ταρτιέρα; Τα μήλα θα έπρεπε να είναι τόσα πολλά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην 1 ώρα είναι έτοιμη (αναλόγως βέβαια και το πως ψήνει ο φούρνος μας). Τα μήλα πρέπει να είναι τόσα όσα παίρνει το ταψάκι που θα επιλέξουμε, στη Βάσω μας χρειάστηκαν 6 μήλα.
Μήπως ειναι ο φούρνος σου πολύ δυνατός? Την έχουμε φτιάξει άπειρες φορές και εγώ και η Βάσω και δεν έχω παρατηρήσει κάτι, μόνο εκεί πάει το μυαλό μου.
Αυτά είναι! Keep going! =)
ΑπάντησηΔιαγραφήέφτιαξα σήμερα τη συνταγή,πολύ καλη και εύκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήη βάση είναι ιδανική και για κερασόπιτα!
Η μόνη παραλαγή που έκανα ήταν να βάλω λίγη απο τη ζάχαρη κ την κανέλα κάτω από τα φρούτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ωραία και ζουμερή κρούστα.
Νοστιμοτατη και πολυ ευκολη!!
ΑπάντησηΔιαγραφή