Τα αβγουλάκια που μας έμειναν μετά τις γνωστές κραιπάλες των ημερών του Πάσχα τα είχα φυλάξει στο ψυγείο και μετά από μερικές ημέρες τα έφτιαξα μία ωραιότατη και απλή αβγοσαλάτα που μπορεί να καταναλωθεί σαν μεζεδάκι.
Τα υλικά της συνήθως βρίσκονται στο σπίτι οπότε τη σκαρώνουμε γρήγορα και ανέξοδα σχεδόν!
Υλικά
8 αβγά σφιχτά βρασμένα
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλ. άνιθος ψιλοκομμένος
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κ. σ. μουστάρδα
3 κ. σ. μαγιονέζα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα (αν θέλω)
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα αβγά με ένα πηρούνι ή με το πρες πουρέ (πολύ καλά όμως).
Ενώνουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι με τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε βάζουμε και λίγη πάπρικα και μετά προσθέτουμε τα λιωμένα αβγά, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και τοποθετούμε στο ψυγείο για καμιά ώρα να σφίξει το μείγμα μας.
Κατόπιν σερβίρουμε πάνω σε κράκερς ή μέσα σε σάντουιτς.
Καλό μεσημέρι!
Μου αρέσει πολύ! Θα μπορούσα να τρώω αυγοσαλάτα όλη μέρα! Ευτυχώς δε βάψαμε πολλά αυγά και δε μας έμειναν!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατη ¨Εφη... την λατρεύω!!!! Γεια στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνέβαλλα την δική μου συνταγή (παρόμοια) όταν είδα τη δική σου. Τη λατρεύω κι εγώ! Βράζω αυγά επί τούτου, δεν περιμένω το Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφή