Τη συνταγή αυτή την είδα στο Food and the city από το γνωστό Βασίλη Καλλίδη!
Τόσο απλοϊκή και συνάμα τόσο πεντανόστιμη συνταγούλα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην την φτιάξω!
Πήγα λοιπόν και προμηθεύτηκα σήμερα σαρδελίτσα και τσουπ! σκαρώθηκε και σε αντίθεση με άλλα ψαράκια, κέρδισε και τις εντυπώσεις του μεγάλου υιού που πλέον .... μας έχει γίνει πολύ δύσκολος!
Υλικά
1 1/2 kg σαρδέλα
1 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νο;
5 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τη σαρδελίτσα και προσέχουμε να μην την ανοίξουμε εντελώς πετώντας το κόκκαλο.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Απλώνουμε στη μία σαρδέλα, μαϊντανό με σκόρδο και καπακώνουμε με άλλη μία σαρδέλα.
Τις αραδιάζουμε στο ταψί μας, περιχύνουμε με ελαιόλαδο (εγώ έριξα και χυμό λεμονιού) και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη!
Εξαιρετικό φαγητό, ακόμα και για μένα που δεν είμαι πολύ του ψαριού. Ευχαρίστως το τίμαγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήπαντρεμένη...λεύτερη...στους τύπους θα κολλήσουμε..??
ΑπάντησηΔιαγραφήάλλωστε ποιός τα προσέχει πιά αυτά..??
τη σαρδέλα σου θέλουμε κι ας είναι και γεροντοκόρη...
σμουυααατςςςςςς στα μουτράκια σου..-:))
Πολύ καλή και εύκολη! Να είχα δυο τρεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον πιάτο, εμείς που είμαστε πολύ του ψαριού θα την τιμήσουμε βεβαίως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Να είστε καλά κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι έγινε πολύ ωραία!
Και παντρεμένη και ανύπαντρη, μούρλια η σαρδελίτσα! Την τσακίζουμε οικογενειακός...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααα
Μανα..του λοχου! σε ευχαριστω για τη "Σαρδελα παντρεμενη' γιατι στο σπιτι εκανα μονο τη γεροντοκορη.
ΑπάντησηΔιαγραφήκάλο βράδυ.
Ωραιότατος μεζές θα αρέσει πολύ του αντρούλη μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ οχι και τόσο πολύ απλό φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να πείς να καθαρίσεις τις σαρδέλες και να τις πλύνεις μία μία και να αφαιρέσεις και το κόκκαλο , ξημέρωσες .
Αν είναι μεγάλες σε μέγεθος είναι κάαπως καλύτερα, αλλά και πάλι...
Κόψε σκόρδα και μαιντανό και τοποθέτησέ τα στις σαρδέλες , και άλλος χρόνος επιπλέον, αρα δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται.
Αγαπητέ "Ανώνυμε", όταν καταπιάνεσαι με ψαράκι είναι λογικό να υπάρχει διαδικασία που σε άλλους φαίνεται βουνό και σε άλλους όχι και τόσο. Σε σχέση με λέπια και τα συναφή, η σαρδέλα θεωρείται γενικώς εύκολο ψάρι και στο λέω εγώ που ενώ μου αρέσει να τα τρώω γενικώς δεν αντέχω τη μανούρα που έχουν. Κάτι πιο απλό για τα δικα σου γούστα θα ήταν ίσως ψητή στη σχάρα χωρίς τα μυρωδικά....και γλιτώνεις και το φιλετάρισμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Εξαιρετικός μεζες πανεύκολη συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφή