Κατάφερα να μπω ξεκλέβοντας λίγο χρόνο για να ευχηθώ σε όλους σας καλή Σαρακοστή!
Κερνάμε γλυκάκι σήμερα και επειδή είμαστε και λίγο παραδοσιακοί τύποι με μεγάλη αγάπη για την πολίτικη κουζίνα, κερνάμε χαλβά σιμιγδαλένιο! Αγαπημένο μου γλυκάκι από μικρό παιδί, που μου τον έφτιαχνε η μαμά μου με το κουτάλι, νομίζω λεγόταν κουταλήθρες ή κάνω λάθος???
Η δοσολογία και αυτή παραδοσιακή! Εχουμε στο μυαλό μας τη σειρά : 1, 2, 3 ,4
1 φλ. ελαιόλαδο απαλό (όχι γεμάτο, λίγο πάνω από τα 3/4 του φλυτζανιού)
2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 φλ. νερό
1 φλ. κουκουνάρι (ή όσο θέλω)
σταφίδες (κατά βούληση και αυτές)
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού (ακέρωτη)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παράλληλα σε δύο κατσαρόλες να δουλεύουμε. Στην μία φτιάχνουμε το σιρόπι και στην άλλη καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κουκουνάρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να βγάλει τα αρώματά του. Υστερα ρίχνουμε και το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί καλά και προς το τέλος πριν προσθέσουμε το σιρόπι ρίχνουμε και τις σταφίδες.
Οσο πιο πολύ δουλέψουμε το καβούρδισμα του σιμιγδαλιού, τόσο πιο σκούρος βγαίνει ο χαλβάς μας.
Οσο πιο πολύ δουλέψουμε το καβούρδισμα του σιμιγδαλιού, τόσο πιο σκούρος βγαίνει ο χαλβάς μας.
Με προσεκτικές κινήσεις (μην καούμε κιόλας, γιατί τσιτσιρίζει σαν παλαβό) ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο χαλβά με μία κουτάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε να το τραβήξει το σιμιγδάλι.
Μόλις το ρίξουμε όλο συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και σβήνουμε το μάτι.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να σφίξει ο χαλβάς λίγο.
Οταν ηρεμήσει λιγάκι τον τοποθετούμε σε μία όμορφη φόρμα και σερβίρουμε όταν έρθει η ώρα. Για τους λάτρεις της κανέλας, πασπαλίζουμε το χαλβά μας από πάνω με επιπλέον κανελίτσα!
Καλή σας απόλαυση!
Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά σήμερα!
Καλή Σαρακοστή!
ΓΕΙΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟΣ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΣΟΥ!!!
ΦΙΛΙΑ!!
Πολύ ωραίος ο χαλβάς... δεν τον έχω δοκιμάσει ποτέ με σταφίδες και κουκουνάρι. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται καταπληκτικός! Ιδίως το κουκουνάρι μου έκανε εντύπωση! Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω μεγάαααααλο κομμάτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή Εφάκι, ελπίζω να πέρασες όμορφα!
Φιλιά!
Διαχρονικό, εύκολο και υγιεινό γλυκό που αρέσει σε όλους
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Αγαπημένο γλυκό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή
Φιλιά
Λατρεμένο γλυκό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό εβδομάδα που λένε ότι θα φτιάξει ο καιρός λες να τον πιούμε εκείνον τον καφέ;
Ο ρε μάνα μου! Τουλάχιστον το μάτι δεν παχαίνει!!! Καλή σαρακστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήKAΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ!!
Ο ΧΑΛΒΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΓΕΙΙΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!
ΣΕ ΦΙΛΩ!!
Καλή Σαρακοστή στις Εφούλες
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή Σαρακοστή φιλενάδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήστείλε κι από δω...ο δικός μας τελείωσε...
( σάμπως ο δικός σας θα υπάρχει...???)
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ την εκδοή με το κουκουνάρι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!
Thanks
Εχω μία υποψία ότι και με άλλα φρουτάκια αποξηραμένα θα γίνεται πολύ ωραίος! Θα κάνω δοκιμές και θα σας πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι, χτύπα τηλέφωνο!
Βιβ, να'ταν κι άλλος!!!
Κορίτσια να είστε καλά!
Καλή Σαρακοστή σε όλες!