Τις προάλλες βρέθηκα με 2 μεγάλα βάζα κάπαρη που μου χάρισε η φίλη μου η Στρατούλα. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν οι καπαροκεφτέδες. Ενα μεζεδάκι τέλειο, γρήγορο και ότι πρέπει για ουζοκατανύξεις και τα συναφή.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
100 γρ. κάπαρη πλυμμένη και ξαλμυρισμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, ξεσποριασμένη
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο άνιθος ψιλοκομμένος
3 τούφες μάραθος ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ. σ. κύμινο
1 αβγό
πιπέρι και αλάτι (με προσοχή)
νεράκι όσο χρειάζεται για να βγει ένας πηχτός χυλός
Εκτέλεση
Βάζουμε την κάπαρη να ξαλμυρίσει για 30 λεπτά σε νερό κρύο και στραγγίζουμε.
Σε μπωλ ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Ρίχνουμε νεράκι, τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Παίρνουμε το μείγμα με κουταλιές και το βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στην αρχή και μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμοι οι κεφτέδες μας.
Μπορούμε να ψιλοκόψουμε και φύλλα και κοτσανάκια αν θέλουμε. Αυτοί οι κεφτέδες γίνονται και με κρίταμο, για τους τυχερούς!!!!
Καλή όρεξη!
Πεντανόστιμο μεζεδάκι!!!!! θα το φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε όλα αυτά τα υπέροχα μυρωδικά φαντάζομαι τι σπέσιαλ μεζεδάκι έγινε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ τέλειος μεζές για ουζοκατανύξεις!!
Καλή βδομάδα Εφη μου, φιλιά!
Τα σάλια μου ρε φιλενάδα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία ιδέα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο ούζο χρειάζεσαι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο και ταιριαστό με την εποχή! Λατρεύω τέτοια μεζεδάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάουυυυ!Καπαροκεφτέδες ούτε έχω κάνει ποτέ αλλά ούτε έχω φάει!!! Κρατάω τη συνταγή γιατί πρέπει να είναι νοστιμότατος μεζές Εφούλα μου. Καλή σου εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε;;;!! Δεν έχω φάει, πόσο μάλλον να τους φτιάξει! Αααα είμαι περίεργη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικοί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έλεγα πότε θα προλάβω να τελειώσω τα 2 πλαστικά μπουκάλια που έχω γεμάτα κάπαρη ... κυρία μου, πολύ μου αρέσει η συνταγή σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
τελειο. συντομα συντομα θα τα φιαξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήειρηνη