Ενα υπέροχο ορεκτικό, που συνοδεύει τέλεια μπαγκέτα και φρεσκοψημένο ψωμάκι, κρεατικά, τυριά, ψητό ψάρι και μπλέκεται όμορφα με πατατοσαλάτα! Πάει και για κρασάκι, ουζάκι, μπυρίτσα με ψωμάκι σαν μεζεδάκι! Οτι θέλουμε το κάνουμε!
Ενα ορεκτικούλι που δεν σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο, και όμως η ελιά παίρνει άλλη διάσταση!
Γίνεται εύκολα και γρήγορα!
Υλικά
Οτι ελιές μας αρέσουν
Εγώ έβαλα :
350 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπερίτσα
350 γρ. ελιές Καλαμών μεγάλες
200 γρ. πράσινες μεγάλες ελιές
ντοματίνια κατά βούληση
1 κεφάλι σκόρδο (15 σκελίδες), αν θέλουμε ξεφλουδισμένο, αν θέλουμε με τη φλούδα
χυμός ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα του
ξύδι κατά βούληση
θυμάρι και δενδρολίβανο φρέσκο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπόλικο ελαιόλαδο και αλάτισμα αναλόγως του πόσο αλατισμένες είναι οι ελίτσες μας
Εκτέλεση
Καταρχάς δοκιμάζουμε τις ελιές για να δούμε αν θέλουν ξαλμύρισμα. Εγώ τους άλλαξα 3-4 φορές το νερό από χθες για να είμαι σίγουρη.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα για 15-20 λεπτά.
Τόσο απλά!
Καλή απόλαυση!
Μου εξάπτεις την φαντασία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι επειδή σε ουζομεζεδάκι τώρα το καλοκαίρι δεν λέω ποτέ όχι, θα τις δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ΥΓ: Διακρίνω ντοματίνια ανάμεσα ή είναι η ιδέα μου;
Εφούλα μου αυτό το μεζεδάκι δεν το έχω ξανακούσει... αλλά φαντάζομαι την υπέροχη γεύση του με ψωμάκι, ντοματούλα και τυράκι!!!!! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοπελιά έχεις ξεφύγ...:) Τι μεζές είναι αυτός μάνα μου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου! Πολύ πρωτότυπο και παράξενο!!! Σίγουρα ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαίσιο! Τι χρώματα και τι αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα βάλω και ντοματάκια;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά, έχει και ντοματίνια! Συγγνώμη, από τη φούρια μου να βάλω τη συνταγούλα μου ξέφυγαν, αλλά το συμπλήρωσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι μέσα είμαι μέσα! αυτές να μου κάνεις όταν έρθω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον! Με το πορτοκάλι και τα βότανα οι ελιές όντως θα παίρνουν μοναδικό άρωμα και γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για την πολύ εύκολη και ωραία ιδέα!
Καλό βράδυ! :)
Επειδή ξέρω ότι η Ξανθή ζύμωσε σήμερα ... παίρνω το ψωμάκι της και έρχομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Εφούλα ξελιγώθηκα κι ας μην έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις ελιές..Δείχνουν απίθανες! ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Έφη μου!Καλά αυτό το μεζεδάκι φαίνεται φανταντικό, δεν το έχω ξαναδει αλλά θέλω πολύ να το δοκιμάσω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Καλά, απίστευτο ουζομεζεδάκι δεν το συζητώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή ιδέα Εφάκι!!!
Αντιγράφω την συνταγή και επίσης σου κλέβω και την φωτό (είναι της μόδας τελευταία χα χα χαα!)
Φιλιάαααα!!!
Φαίνεται τρομερά λαχταριστό και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ψητές ελιές! Γιατί??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό μεζεδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει αλλά έτσι όπως το βλέπω θα μου αρέσει σιγουρα.
Μπράβο Εφη.
Φιλιά
Ωραίο μεζεδάκι! Πρώτη φορά το ακούω αλλά μ΄ αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη 12χρονια μετά 2024 έκανα την συνταγή σου πανευκολη και νοστιμοόοτατη .μέχρι τώρα έπαιρνε ψητές ελιές από το σούπερ τώρα θα τις κάνω μόνη μου σε ευχαριστώ 👍👍👍
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια καλησπέρα 12 χρόνια μετά 2024 έκανα την συνταγή και ξετρελαθηκα.μεχρι τώρα αγόραζα ψητές ελιές από το Σούπερ τώρα θα τις κάνω μόνη μου .👍👍👍❤️
ΑπάντησηΔιαγραφή