Στα πλαίσια του κέηκ της Δευτέρας σήμερα κερνάμε κεκάκι νόστιμο και γρήγορο και ευχόμαστε καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
Η συνταγή είναι από το Lets cook at home.
Υλικά
175 γρ. βούτυρο σε θερμ.δωμ.
175 γρ. άχνη ζάχαρη
175 γρ. φαρινάπ
1 κ. γλ. baking powder
125 γρ. κράνα αποξηραμένα
3 αβγά
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Για το σιρόπι-γλάσσο
χυμός 1 1/2 πορτοκαλιού + 120 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, μετά προσθέτουμε τα αβγά και το ξύσμα, ύστερα το αλεύρι με το baking powder και στο τέλος χωρίς μίξερ ρίχνουμε τα κράνα που τα έχουμε αλευρώσει και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στη μεσαία σχάρα σε αντιστάσεις για 35 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα.
Βγάζουμε το κέηκ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό ακόμα, το τρυπάμε με ένα καλαμάκι σε διάφορα σημεία, φτιάχνουμε το γλάσσο και περιχύνουμε το κέηκ με αυτό.
Αφήνουμε να τραβήξει και να το πιει όλο. Είναι ένα ρευστό, σχεδόν σαν σιρόπι γλάσσο. Αν θέλουμε πιο παχύρευστη σύσταση θα πρέπει να προσθέσετε ζάχαρη παραπάνω από αυτή που δίνω, αλλά δεν θα το ρουφήξει εύκολα το κέηκ. Θα μείνει στην επιφάνεια το πιο πολύ.
Καλή σας απόλαυση!
Έφη, αφράτο και ζουμερό το κέικ σου, όπως το προτιμώ. Η προσθήκη των ξερών φρούτων, μου αρέσει ιδιαίτερα στα κέικς. Τα αποξηραμένα κράνα, τα βρίσκουμε ως cranberries, στην αγορά; Γιατί συνήθως οι έμποροι, προτιμούν να γράφουν την ξενική ονομασία, στα είδη αυτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Ναι, Ειρήνη μου! Τα κράνμπερις είναι, έχεις δίκιο σε αυτό, παντού κράνμπερις τα βλέπεις! Καλή εβδομάδα! :)
ΔιαγραφήΤέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγινε πολύ ωραίο! Καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΥπέροχα κράνα και μοσχομυριστό πορτοκάλι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό κεκάκι Έφη
Φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Η μυρωδιά του ήταν το κάτι άλλο! Νοστιμάκι έγινε!
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα Γιώργο μου! :)))
ΑΑΑΑ Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα τελικά!Καλή εβδομάδα Νοτούλα! :)))
ΔιαγραφήΣήμερα θα με αφήσετε νηστική όλες έχετε κέικ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη έχω ένα σακουλάκι κρανμπερις θα δοκιμάσω.
Βέβαια κάπου διάβασα ότι είναι διαφορετικό τα κράνα διαφορετικό τα κράνμπερις αλλά δεν θυμάμαι που το διάβασα.
Καλή εβδομάδα
Ξανθή μου μου εξάπτεις την περιέργεια τώρα! Θα το κοιτάξω κι εγώ και αν βρεις τελικά αυτό που λες να μου το πεις! Αυτά στο κέηκ πάντως είναι τα γνωστά ξερά που πουλάνε στην Αθήνα, τα κράνμπερις. Καλή εβδομάδα! :)
ΔιαγραφήΛοιπόν το έψαξα λίγο δεν βρήκα το ίδιο αλλά λένε άλλο τα κράνα κι άλλο τα κρανμπερις. Τα δεύτερα είναι είδος μύρτιλου με διαφορετικές ιδιότητες. Εγώ ξέρω τα κράνα καλά μιας και στο χωριό έχει πολλές κρανιές και έχω μαζέψει. Μάλιστα θυμάμαι ότι στο σχολείο τότε που έπεφτε η αγία ράβδος ο δάσκαλος είχε βέργα από κρανιά.
ΔιαγραφήΤι να σου πω Ξανθή μου? Ισως. Εγώ στο μυαλό μου τα είχα ίδια και αφού μου είπες αυτό πιο πάνω μπήκα στο google και άρχισα το ψάξιμο γιατί με κάτι τέτοια σκαλώνω...χααχαχαχ!! Ιδια τα βλέπω. Απλά στα βουνά είναι χλωρά ενώ του εμπορίου συνήθως αποξηραμένα. Πες μου όμως αν πέσει στην αντίληψή σου ξανά κάτι. Φιλιά!
ΔιαγραφήΜα τι ωραίο κέικ είναι αυτό! Και με τα κράνα του και με το σιροπάκι του, τίποτα δεν του λείπει... Αχ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Εγινε ωραίο και μπορείς να το αφήσεις και χωρίς σιρόπι πιο απλό, νομίζω όμως ότι το σιροπάκι του χαρίζει παραπάνω! Καλή εβδομάδα! :)
Διαγραφήουάου!λατρεμενα και τα δύο...αν δε νηστευα θα το εκτελούσα εδω και τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά τη νηστεία Αναστασία μου! Κράτα το για μετά! Φιλιά!
ΔιαγραφήΠόσο ζουμερό σου έγινε βρε μάνα??? Σα να στάζει πορτοκάλι είναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο όσο να το πιει όλο χωρίς να ξεχειλίσει Λιλάκο! Φιλιά!
ΔιαγραφήΕφη τέλειο, μου αρέσει!!!!Εχει και αυτό το σιροπάκι που το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ελένη να το φτιάξεις, έγινε ωραίο! Φιλιά!
ΔιαγραφήΑχχχχχ! Τέλειο Έφη μου... αυτή η φωτό σου τα λέει όλα... να απλώσω χέρι;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλεύθερα Κικίτσα! χαχχααχααχ!!! Φιλιά!
ΔιαγραφήΚαι μπανανα και πορτοκαλι... πεθαινω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπανάνα??? Δεν έχει μπανάνα, με κράνμπερις είναι! Καλό μεσημεράκι!
Διαγραφή