Καλημέρα σας! Σήμερα σας έχω συνταγή για απίστευτα νόστιμα και αφράτα cookies που λιώνουν στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά!
Θα μπορούσαν ακόμα να σηκώσουν άνετα και λίγη λευκή σοκολάτα μέσα στο μείγμα αλλά δεν έβαλα γιατί ήταν η πρώτη δοκιμή και πάντα την πρώτη φορά προσέχω να μην ξεφεύγω. Ετσι νομίζω ότι μπορώ να κρίνω καλύτερα τι ταιριάζει ή όχι σε κάτι.
Η ζύμη τους είναι πολύ μαλακή και δεν πλάθονται, είναι τα λεγόμενα drop cookies, τα τοποθετούμε στο ταψί με τη βοήθεια δύο κουταλιών.
Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη αλλά όχι ζεστή)
240 γρ. άχνη ζάχαρη (1 1/2 φλ.)
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (2 φλ.)
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. baking powder
2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
1 φλ. φιστίκια Αιγίνης χονδροσπασμένα
1 φλ. κράνμπερις χονδροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη να κρεμώσει, ρίχνουμε την εσάνς βανίλιας και το αλεύρι που έχουμε ενώσει με τη σόδα και το baking powder και μόλις ενωθεί το μείγμα σταματάμε το μίξερ και με μία σπάτουλα προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα κράνμπερις.
Αυτό ήταν! Ευκολάκι, ε? Που να τα φάτε κιόλας, τρίβονται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά, σούπερ έγιναν!
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με τη βοήθεια κουταλιών σε μικρή ποσότητα σαν καρυδάκι (απλώνουν αρκετά), ψήνουμε στους 160 βαθμούς στην μεσαία σχάρα σε πάνω-κάτω αντιστάσεις για 15 λεπτά και τα βγάζουμε με μεγάλη προσοχή με μία σπάτουλα γιατί είναι πολύ μαλακά μέχρι να κρυώσουν. Φαίνονται όταν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα. Δεν τα πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν για να μη τα χαλάσουμε.
Καλή απόλαυση!
Φέρε μερικά απο εδώ να συνοδεύσω τον καφέ μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω ... cookies, μαλακά και με φυστίκι ... μμμμ
Φιλιά
Ευκολάκια, και αφράτα μάλιστα! Και μόνο που έχουν φυστικάκι Αιγίνης, μου είναι αρκετό! Ένα για το καφεδάκι μου και εγώ, μπορώ να πάρω, παρακαλώ;;!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
αααα εδώ θα μείνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται και εύκολο και νόστιμο! Οι ξηροί καρποί μέσα στις συνταγές μου αρέσουν ιδιαιτέρως. Μπορούμε να βάλουμε και σταγόνες σοκολάτας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και καλή όρεξη!
Με υλικά που τουλάχιστον εμένα μου αρέσουν πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα για το "δεν τα πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν" έχω τις αμφιβολίες μου Έφη...και να με συγχωρείς κιόλας :-)))
Ο συνδυασμός κράνμπερις με φυστίκι Αιγίνης είναι απίθανος! Τα cookies σου θα πρέπει να έχουν μια πολύ ιδιαίτερη και φίνα γεύση! Θα καλόφαγε ο λόχος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχερός ο λόχος σου!!!! Ζηλεύωωωωω...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον είχα κι εγώ στο νου μου αυτό το συνδυασμό αλλά σε biscotti, αλλά τα δικά σου μού φαίνονται τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μαλακά, και με φυστικάκι, τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
τρεχω!!τρεχω να τα κανω!την παρασκευη για το χριστουγεννιατικο εργαστήρι με τους γονεις!την επομενη να βαλεις και λευκή σοκολατα,απαιχτο ζευγαρι με κρανμπερι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά μμμ, πάρα πολύ ωραία Έφη μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Απίθανος συνδυασμός Έφη μου!!! Νοστιμότατος και τέλεια τα μπισκοτα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και φιλιά!
Αυτα τα κουκις εχουν ολα τα καλουδια μεσα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα φίλη μου, όμορφη συνταγή, πανέμορφα μπισκότα μα δεν τα κάνω γιατί θα τα..ρημάξω όλα!Καλές γιορτές να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήλοιπόν φαίνεται ισδανικός ο συνδιασμός cranberry με φυστίκι Αιγίνης !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή