Υλικά
1 κιλό πατζάρια (μόνο οι βολβοί)
αλάτι, πιπέρι, ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
τρυφερά μαρουλόφυλλα και ραπανάκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράζω τα πατζάρια να μαλακώσουν. Κρατάω 2 κούπες από το ζουμί τους.
Τα κόβω σε μικρούς κύβους και τα βάζω σε ένα μπωλ. Πασπαλίζω με αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι και το τριμμένο σκόρδο. Τα ραντίζω με αρκετό ξύδι και τα αφήνω να σταθούν ένα βράδυ στο ψυγείο.
Διαλύω τη ζελατίνη μέσα στο ζουμί που κράτησα. Οταν αρχίσει να μισοπήζει, στραγγίζω καλά τα πατζάρια και τα ρίχνω μέσα. Ανακατεύω και μοιράζω το μίγμα σε ατομικά φορμάκια ζελέ ελαφρά λαδωμένα με καλαμποκέλαιο ή σε μεγάλη φόρμα (με την τρυπούλα στη μέση).
Τα αφήνω μέχρι να πήξουν καλά και ξεφορμάρω, σερβίροντας σε πιατέλα στρωμένη με μαρουλόφυλλα και γαρνιρισμένη με ραπανάκια..
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή είναι από βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου αλλά μη με ρωτάτε ποιό....
Η συνταγή είναι από βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου αλλά μη με ρωτάτε ποιό....
Βάλε κι αυτό στο τραπέζι μαζί με το μπεκρή μεζέ..
ΑπάντησηΔιαγραφήτί..??...δεν πάει...??
τί λες καλέ...εμένα μ'αρέσει...
φιλιά καλόΣ/Κ...-:))
Εγινε, έγινε!!! Στο κάτω-κάτω περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα....Για να μην μιλήσουμε για τις ορέξεις συγκεκριμένων...χαχαχαχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι...ντολμαδάκια γιαλατζί με μέλι...
ΑπάντησηΔιαγραφήμπλιααααχ...λολ
Λατερυω τα πατζάρια, αλλά δεν ξέρω πώς θα μου φαινόταν με το ζελέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραία σαλάτα και πολύ δροσερή Κικίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς την φτιάχνουμε στις συνάξεις μας...εξ' ου και η φωτό...είχε προηγηθεί επέλαση των βαρβάρων και δεν πρόλαβα να βγάλω καλή φωτό...
Πολύ καλή ιδέα μου φαίνεται... Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το επιχειρήσω...
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
ωραια ιδεα!μπαινει στα υποψιν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ καλη η συνταγη για τα παντζαρια..ετσι να αλαξουμε λιγο απο το λαδοξυδο!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή