Στο σπίτι μας ποτέ δεν λέμε όχι σε κάθε λογής ντολμάδες. Οι παρακάτω είναι νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες.
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο βρασμένο
Για τη γέμιση
1 ποτήρι μανιτάρια ψιλ/να
2 μέτρια κρεμύδια ψιλ/να
μαύρο ρύζι
μαύρο ρύζι
πιπεριές πολύχρωμες
1 φινόκιο ψιλ/νο
3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλ/να
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. γλ. κάπαρη
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. γλ. κάπαρη
1 κ. γλ. μαύρη ζάχαρη
λίγος δύοσμος και άνιθος ψιλ/νος
1/2 μάτσο μαιντανός ψιλ/νος
λίγο μοσχοκάρυδο, κύμινο, μπούκοβο,κρόκος Κοζάνης ,αλάτι
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι ίδια όπως στους κλασικούς λαχανοντολμάδες.
Αφαιρούμε το χονδρό μέρος από τα φύλλα, στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τα χονδρά κομμάτια και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα φύλλα με την παραπάνω γέμιση, να τυλίγουμε και να αραδιάζουμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιεί το ζωμό του.
Καλή μας απόλαυση!
Αφαιρούμε το χονδρό μέρος από τα φύλλα, στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τα χονδρά κομμάτια και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα φύλλα με την παραπάνω γέμιση, να τυλίγουμε και να αραδιάζουμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιεί το ζωμό του.
Καλή μας απόλαυση!
Μας αρέσουν και εμάς οι νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες. Τους φτιάχνω και εγώ αλλά με ντομάτα. Μου αρέσουν και με λεμόνι, θα τους δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήEfaki ήρθα!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ βάζω κουκουνάρι και σταφίδες στους νηστίσιμους αλλά ο γιόκας μου που τρώει σαν ένας λόχος τους θέλει με κιμά για να χορταίνει!!!
Με εντυπωσίασε το μαύρο ρύζι που βάζεις στους ντολμάδες, η συνταγή με προκαλεί να τους δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένοι οι λαχανοντολμάδες...και με πολλές ιδέες. Εγώ βάζω και τριμμένο καρότο.
ΑπάντησηΔιαγραφή