Παραδοσιακό κυριακάτικο και όχι μόνο, ''μαμαδίστικο'' φαγάκι που του τιμούμε όλοι μας με μεγάλη ευχαρίστηση.
Υλικά
1 1/2 kg μοσχαράκι ελιά ή σπάλα σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
3 γαρίφαλα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
Εκτέλεση
Σωτάρω στο ελαιόλαδο το κρέας και αφού κάνει κρούστα, ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνω. Σβήνω με το κρασί, συμπληρώνω λίγο νερό και βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βάζω λίγο λάδι στο ταψί και ρίχνω το κριθαράκι και το βάζω στο φούρνο για να πάρει λίγο χρώμα (για να μην λασπώνει). Μόλις αρχίσει να χρυσίζει ρίχνω και το κρέας από την κατσαρόλα και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να πιει τα νερά του.
Καλή επιτυχία!
Εφάκι μου καλή σου μέρα και εμείς γιουβέτσι είχαμε εχθές !! είχαμε πολύ καιρό να το φάμε και το είχαμε πεθυμήσει !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου !!
καλή βδομάδα
TO τέλειο φαγητό!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έδωσες ιδέα τι να φτιάξω αύριο :)
Πολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
Καλή εβδομάδα κόρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιο αγαπημένο φαγητό! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο Φαγάκι μας μαγείρεψες σήμερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Εφάκι!
Ωραια ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ηξερα τι να κανω αυριο...
Φιλια
Εφη μου αχ πόσο το λατρεύω το γιουβετσάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έφαγα πάλι από χτες!
Φιλιά!!