Αυτή τη φορά το φαγάκι αυτό φτιάχτηκε με καταψυγμένες αγκινάρες αλλά ήδη στη λαϊκή μπορούμε να βρούμε φρεσκότατες και ωραίες αγκιναρούλες.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες
10 κούπες αγκινάρας
1 κιλό αρακάς
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
2 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να
2 σκελίδες σκόρδο
1 μάτσο άνιθος (ή μάραθος αν θέλουμε)
2 κ.σ. πελτές
1 κουτί κονκασέ ντομάτας
αλατοπίπερο, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σωτάρω το κρέας να πάρει χρωματάκι, ρίχνω τα κρεμμύδια όλα, το σκόρδο και μόλις γλασσαριστούν ρίχνω και τον πελτέ με το κονκασέ.
Βάζω και τον αρακά και από πάνω τις αγκινάρες και τον άνιθο, αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με το ζουμάκι του.
Χειμωνιάτικο φαγάκι και αρκετά ωραίος τρόπος για να φάνε αγκινάρα και τα πιτσιρίκια που όσο να' ναι ένα θεματάκι το έχουμε με την αγκινάρα...
Καλή σας όρεξη!
XE! Είχαμε σήμερα αγκιναρούλες, αλλά βραστές σαλάτα με λάδι και λεμόνι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έτσι είναι λαχταριστές και αλα πολίτα!!!
Τι καλά που τα τρώω σχεδόν όλα!
Βέβαια πριν τα 20 δεν έτρωγα και πολλά, ούτε ντομάτα να φανταστείς!!!
Μετά είδα το φως και έκανα στροφή!!!
:-D
Αμάν !!! Μου αρέσει πολλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φέτος έβαλα αγκινάρες στο κήπο μου, εάν πάνε όλα καλά, θα φάω για το 2011.
Καρπενησιώτισσα στο μπλογκ μου??? Χαίρομαι πολύ!!! Καλώς ήρθες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταγωγή (από τον παππού μου) από Αμπλιανη!
Θα χαρώ πολύ να τα λέμε!
Εξαιρετικό! Μου αρέσει πολύ χωρίς το κρέας, έτσι το φτιάχνω. Φαντάζομαι νοστιμιά με το χοιρινό. Βρήκες αγκινάρες στην λαϊκή τέτοια εποχή? Απίστευτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώσε μου ένα πιατάκι, κανένας άλλος δεν τις τρώει τις αγκινάρες στο σπίτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι και δεί ο ανδρας μου την συνταγή...με βλέπω αύριο να ψάχνω για αγγινάρες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Βράδυ!!!!
Ρένα έχει η λαϊκή τουλάχιστον 2 εβδομάδες τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά εγώ είχα κατεψυγμένες αυτή τη φορά, με φρέσκια είναι πιο καλό, εννοείται!
Big mama, και βέβαια θα σου προσφέρω!
Riri, ανάβω φωτιές, ε? χαχαχα!!!