Πεντανόστιμη σαλατούλα που όλο έλεγα να δοκιμάσουμε και όλο κάτι άλλο έπαιρνα και ξέμενε, κακώς, πολύ κακώς γιατί είναι νόστιμη και ταιριάζει τέλεια με ψαράκι.
Αρχικά είναι έτσι και αν και μοιάζει με το κρίταμο από μακριά, είναι λίγο διαφορετική. Και όπως λέει η λέξη ....είναι αλμύρα....το πολύ-πολύ ένα τσακ από αλάτι να βάλουμε κατά το βρασμό αλλά και αυτό με προσοχή ή όταν την φτιάξουμε και αφού δοκιμάσουμε.
Ενα καλό ξέπλυμα θέλει και να κόψουμε το σκληρό κομμάτι στο κοτσανάκι της γιατί δεν θα είναι για φάγωμα. Θέλουμε τρυφερό το χορταρικό. Τη βράζουμε λίγο μέχρι να μαλακώσει και σουρώνουμε.
Περιχύνουμε με λαδόξυδο και είμαστε έτοιμοι.
Καλή σας όρεξη!
Δεν έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι -και έτσι όπως κάνεις την περιγραφή- ότι θα είναι νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρεύω τις σαλατούλες κι αυτή δείχνει υπέροχη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, ούτε κι εγώ έχω δοκιμάσει...σίγουρα όμως θα είναι νοστιμότατη...Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Έφη μου, εγώ όχι μόνον δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά ούτε σαν όνομα την γνωρίζω!!! Φαντάζομαι ότι θα είναι νόστιμη... Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε μπορείς να φανταστείς πόσο μου έχουν λείψει τα χόρτα! Εδώ δεν έχει καθόλου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ αυτα τα χόρτα! Όπως και να'ναι θα μου αρέσουν γιατί μου αρέσουν και τα πικρά και τα γλυκά χόρτα, και ιδίως τα άγρια!!!
Την βλέπω καμια φορά στην λαϊκή, αλλά δεν ξέρω γιατί την προσπερνώ συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φαίνεται τόσο νόστιμη!
Ξυδάκι θέλει?? Νόμιζα λεμόνι!
Την επόμενη φορά λέω να μην την προσπεράσω.. αδιάφορα!
Φιλιά Εφάκι!
τρελλαίνομαι για αλμύρα!!!!βγήκε κι όλας?????
ΑπάντησηΔιαγραφήPara-kelsoscooks, είναι νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπληξ, απλή αλλά υπέροχη!
Eva Z. και πανάλαφρη!
Κική, ψάξτη, εγώ βρήκα στο Σκλαβενίτη (Αχαρνών) εισαγωγής ήταν βέβαια, αλλά μου καρφώθηκε στο κεφάλι να τη δοκιμάσω...τι να περίμενα???χαχαχ!!!
Μαρίνα, σε καταλαβαίνω....δίκιο έχεις!
Ελενα, με λεμονάκι next time, μόνο για ξυδάκι έχω ακούσει και για αυτό έβαλα, αλλά γιατί όχι??? Μάλλον άνετα...την άλλη φορά που θα δεις μην τη σνομπάρεις καθόλου...
Peps, δεν παίρνω όρκο ότι βγήκε γιατί από το ΣΜ την πήρα....αλλά είναι τέλειο σαλατικό και εύκολο εδώ που τα λέμε...
Συνοδεύει τέλεια βραστά κολοκυθάκια και βλήτα επίσης...την άλλη φορά και αυτό, μια δοκιμή κάναμε!
Την έμαθα μέσα από ένα μπλογκ (δεν θυμάμαι ποιο) πέρυσι, προσπάθησα να την βρω αλλά τζίφος. Θέλω πολύ να την δοκιμάσω, αν την βρω θα την φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Καλησπέρα. Δεν την ξέρω και δεν την έχω δει ποτέ ούτε στη λαϊκή ούτε σε μανάβικο. Χορτάρι που έλεγε η κόρη μου μικρή να είναι και θα είναι νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σε βρήκα, πρώτη μου επίσκεψη στο μπλογκ σου!
Δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά ξέρω ότι πολύ νόστιμη. Κάτι διαφορετικό τώρα που καλοκαιριάζει τα χορταράκια είναι ευπροσδεκτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φάει και μ' αρέσειιιιιι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φάει και μου άρεσε πολύ αλλά δεν έχω φτιάξει ποτέ! Νομίζω ήρθε η ώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜανουσίνα μου και εγώ στη λαϊκή δεν την έχω δει ακόμα...Νομίζω Ιούλιο και Αύγουστο βγαίνει..ήταν εισαγωγής αυτή τη φορά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφία Ζ. καλώς ήρθες!
Μάριον, Κική, mia Maria, από εδώ και πέρα είναι πολύ ευχάριστα τα χορταρικούλια!
Την ανακάλυψα πρόσφατα είναι τέλεια
ΑπάντησηΔιαγραφή