Πως και πως περίμενα να τα βρω!! Το λατρεύω το γλυκάκι αυτό....και ποιό δεν μου αρέσει...θα μου πείτε...τεσπά!
Για όσους ενδιαφέρονται, ενημερώνω ότι αν ψάξεις καλά βρίσκεις και μελιτζανάκι στη λαϊκή αγορά, τώρα αρχίζει να βγαίνει και ξαναβρίσκεις από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη συνήθως....
Υλικά
1 κιλό πετροκέρασα
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
χυμός 1 λεμονιού
αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πετροκέρασα με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκετίτσα αν ξέρουμε να τη δουλεύουμε.
Τοποθετούμε το φρούτο μαζί με ισόποση ζάχαρη σε κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθούν για ένα βράδυ...ή 8ωρο.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα, ξαφρίζουμε ταυτόχρονα και το αφήνουμε πάλι να σταθεί για μία μέρα, σκεπάζοντας το με χνουδωτή πετσέτα για να φουσκώσει το κερασάκι.
Ξαναβράζουμε το γλυκό για άλλα 5 λεπτά για να δέσει το σιρόπι του και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται και το κανονικό κεράσι. Αν χρησιμοποιήσουμε ασβέστη (δεν το κάνω ποτέ...παραμένει τραγανό πολύ, για αυτό το λόγο του εμπορίου είναι έτσι όπως είναι).
Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται και το κανονικό κεράσι. Αν χρησιμοποιήσουμε ασβέστη (δεν το κάνω ποτέ...παραμένει τραγανό πολύ, για αυτό το λόγο του εμπορίου είναι έτσι όπως είναι).
Καλή, γλυκιά εβδομάδα και καλή σας απόλαυση!
Και του χρόνου, καλοφάγωτο! Εγώ πάντως τον ασβέστη τον βάζω, σχεδόν πάντα, έτσι το 'μαθα από τη μάνα έτσι το συνεχίζω. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάθει κάτι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ. Απορώ πως δεν έχουν απαγορεύσει τον ασβέστη ακόμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟΦΑΓΙΑ! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
Ωραία τα πετροκέρασα και ωραιότατο το γλυκό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον ασβέστη καλά κάνεις και ΔΕΝ. Θα φάει και ο λόχος, οπότε καλύτερα οι προφυλάξεις!
Καλέ τι χρυσοχέρα που είσαι εσύ! Το βλέπω και το λιγουρεύομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Δυστυχώς εγώ μόνο σε μαρμελάδα τα τρώω αυτά τα φρούτα ή φρέσκα, τα γλυκά του κουταλιού δεν μου αρέσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχεις κάνει όμως τέλειο, κι εγώ δεν θα έβαζα ασβέστη φοβάμαι.
Φιλιά πολλά
φιλενάδα κι εγώ δεν βάζω ασβέστη...και μιά χαρά μου γίνεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήμελιτζανάκι είπες...???...έχω ένα βάζο σου που άδειασε...να το στείλω να το γεμίσεις...???...pppp
Μόλις είμαι έτοιμη Βιβίκα θα σου σφυρίξω!!! χαχαχαχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή