Το τουρλού είναι ένα φαγάκι που αρέσει σε όλους σχεδόν.
Αυτή είναι μία παραλλαγή με κορφές από βλήτα και του πηγαίνει πολύ!
Υλικά
4 μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες
3 κολοκύθια σε χοντρές ροδέλες
2 χεριές φρέσκα φασολάκια
3 μεγάλες πατάτες
1 μάτσο κορφούλες από βλήτα
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να
3 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νες
2 κ. σ. πελτές ντομάτας (προτιμάμε φρέσκια πάντα, είχα ξεμείνει και αναπροσάρμοσα...)
μαιντανός
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, ρίχνουμε τον πελτέ ή την ντομάτα και κατόπιν ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαιντανό και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία ελέγχοντάς το νεράκι του. Τη θέλει τη 1 ώρα περίπου.
Τα βλήτα τα ρίχνουμε 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη!
Εκλεισες στην κατσαρόλα σου όλες τις αγαπημένες καλοκαιρινές γεύσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η προσθήκη βλητών, μεγάλη τσαχπινιά!!
Φιλιά πολλά!
Βάζουμε πάντα βλήτα στην Κρήτη στο τουρλού που βέβαια η παραδοσιακή του ονομασία εδώ είναι σοφεγάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο άρωμα και η γεύση του καλοκαιριού μέσα σ'ένα πιάτο! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω τι ωραία χορταρικά είναι αυτά! Τουρλού με κουτόχορτο! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχεσαι μια βόλτα από μένα... Σε περιμένει κάτι...
Αγαπημένο φαγάκι και ωραία η προσθήκη του χορταρικού! Τις ίδιες σκέψεις κάνουμε Εφάκι, πριν με ψωμάκι και τώρα η Χαρά ήθελε να βάλει τουρλού, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήέχε χάρη που μας αρέσουν τα τουρλού λαχανικά,αλλιώς θα σου λεγα εγώ που πας να μας ταίσεις κουτόχορτο...pppp
ΑπάντησηΔιαγραφή( πού είναι το pet μου...?????????????????????????????????????????????????? )
Πόσο το ζηλέυω αυτό το φαγητό να ξερες!Καλό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφή