Πεσκέσι με κρητικά καλούδια έφτασε προχθές στο σπίτι μας και μέσα σε αυτά που ήρθαν ήταν και 2 τσουπωτά-τσουπωτά κουνελάκια!
Γενικά κουνελάκι μαγειρεύουμε σπίτι μας μόνο αν είναι από χέρι γνωστό, δεν ζηλεύω του ΣΜ ποτέ! Παραξενιά? Μπορεί ...αλλλά δεν μου κάνει κλικ του εμπορίου για να το πάρω να το μαγειρέψω....τεσπά..Μετά το ..σχετικό δημοψήφισμα αποφασίστηκε να γίνει με κρασάκι και δενδρολίβανο, οπότε φύγαμε :
Υλικά
1 κουνέλι σε μερίδες
Για τη μαρινάδα
3 φλ. κρασί
1 φλ. ξύδι
3/4 φλ. ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το σωτάρισμα μετά)
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
4 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 φλ. κρασί λευκό
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς μαρινάρουμε το κουνελάκι μας με τα παραπάνω υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο. Εγώ το ξέχασα εκεί μέχρι την άλλη μέρα.
Από τη μαρινάδα κρατάμε το δενδρολίβανο και τη ρίγανη. Τα υπόλοιπα τα πετάμε. Οταν το κάνω κοκκινιστό δεν πετιούνται όμως, υπόψη αυτό.
Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο (χώρια από αυτό της μαρινάδας) το κουνελάκι, προσθέτουμε το σκόρδο, το κλαδάκι της ρίγανης και του δενδρολίβανου και όταν πάρει ωραίο χρώμα από παντού, σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για καμιά ώρα μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του.
*Στα μέσα του μαγειρέματός μας αν θέλουμε, μπορούμε να του προσθέσουμε πατάτες σε χονδρές ροδέλες, να καπακώσουμε και να συνεχίσουμε το σιγανό μας μαγείρεμα κανονικά.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή με πατατούλες τηγανητές ή με πουρέ πατάτας.
Απλό και πεντανόστιμο. Ετσι θέλω τα αυθεντικά προϊόντα, λυπάμαι να τα περιπλέξω, πιστεύω ότι αναδεικνύονται πιο όμορφα με απλό τρόπο!
Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας!
Τώρα μην μου βάζεις ιδέες για αύριο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα παιδιά μου είναι βλέπεις "κουνελοφάγοι" δηλωμένοι!
Και τα 3 το θεωρούν το νοστιμότερο κρέας... (εγώ πάλι όχι, αλλά δε μιλάω, χαχα)
Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα να έχουμε!
Μα γιατί κανείς δεν μου φέρνει τέτοια πεσκέσια κι εμένα να τα περιποιηθώ καταλλήλως?? χα χα χαα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφάκι ζωγράφισες πάλι!!
Πολλά φιλιά!
Ποσο μα ποσο μ αρεσει το κουνελι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχως δεν κανω συχνα γιατι το αλλο μου μισο δεν το πολυθελει, αλλα οποτε τυχει το τσακιζω!
Πολύ ωραίος ο τρόπος σου. Αξιοποίησες στο έπακρο το πεσκέσι :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ έφη μου κι εγώ δεν το θέλω παρά μόνο αν είναι γνωστής προέλευσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα.
μα υπαρχει κανεις που δε θελει τετοιο πιατο?!(οκ....ισως η αδελφουλα που εχει κουνελο στο σπιτι!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη μου ... και κουνελάκι και απο Κρήτη .. τι άλλο να ζητήσεις ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ ... μου θύμησες τη γιαγιάκα μου που μας έφτιαχνε κουνελάκι !!
Φιλιά πολλά
Κρασάτο με δεντρολίβανο... Μμμμ ακούγεται τέλειο, αν και έχω το πρόβλημά μου με τα κουνέλια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦταίει το άσμα "αχ κουνελάκι"? Μήπως διάβαζα πολύ Bugs Bunny?:))
Και εγώ το προβληματάκι μου με το κουνέλι το έχω αλλά το φαγάκι σου φαίνεται πολύ λαχταριστό Εφάκι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Εφούλα και καλή εβδομάδα:-) Στο έγραψα στο delicieuses, στο έγραψα και στο blog μου ότι το κουνελάκι φαίνεται καταπληκτικό. Κι εφόσον ήταν και κρεατωμένα φαντάζομαι τι νοστιμιά θα είχαν!! Πάντα τέτοια πεσκέσια να λαμβάνετε:-) Φιλιά Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποτε είχαμε κουνέλια δικά μας στο πατρικό, τα είχαμε μαγειρέψει με όλους τους τρόπους, τώρα σπανίως τρώω γιατί όπως λες από Σ/Μ δεν έχω πάρει ποτέ κι εγώ. Γίνεται πολύ νόστιμο με αυτό τον τρόπο πάντως, εξαιρετικό!! θα έλεγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά, καλή βδομάδα
Θέλω κι εγώ τέτοιο πεσκέσι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες? λες την Κυριακή που περιμένω την οικογένεια να τους φτιάξω κουνελάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ κουνελάκι κουνελάκι ξύλο που θα το φας...
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγώ που δεν μου ήρθε πεσκέτσι που να βρω κουνελάκι σπιτικό να φτιάξω του φίλου σου που το είδε και του πεσε το κατσακλίδι...???...ε...???
Το τρώω ευχαρίστως!!!!! το ξεκοκκαλίζω για την ακρίβεια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το φαγητο λοιπόν, το κάνουν κι εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα για τα γενέθλια της κόρης μου και φαγώθηκε μέχρι τελευταίας μπουκιάς! Ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή