Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μελιτζανοσαλάτα


Παράλειψή μου τόσο καιρό που δεν την είχα βάλει αυτή την νοστιμιά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά!

Υπέροχη σαλατίτσα, που αν θέλουμε της προσθέτουμε και καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο ανάλογα με τα γούστα μας. Εγώ δεν έβαλα γιατί δεν αρέσουν τα καυτερά σε όλους μας.

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες (ψημένες στο γκριλ και ξεφλουδισμένες ή από βάζο έτοιμες)
1/2 μάτσο μαϊντανός (και κάτι λιγότερο)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. του καφέ ξύδι
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί τις μελιτζάνες για τουλάχιστον μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Τις βγάζουμε και τις τρυπάμε λίγο από κάτω για να βγει το νεράκι που συγκέντρωσαν κατά το ψήσιμο. Παίρνουμε την καθαρή ψίχα και την τοποθετούμε σε μπωλ.

Ιδανικά, η μελιτζάνα πρέπει να ψηθεί πάνω σε φλόγα...αλλά δεν είναι και το πιο απλό στο σπίτι...

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και "χτενίζουμε" τη σαλάτα μας με  δύο πηρούνια, μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

Καλή μας όρεξη!

14 σχόλια:

  1. Εφη την λατρεύω ακριβώς έτσι!
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τη μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης (γνωστό κόλλημα δικό μου οι πιπεριές)!!!! Γεια στα χέρια σου Έφη μου! Σίγουρα την απολαύσατε!!
    Καλό βράδυ και φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι μας αρέσει κι εμάς η μελιτζανοσαλάτα, την πέτυχες τέλεια Εφάκι!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μόλις μεγαλώσουν οι άλλες τρεις μελιτζανούλες μου,ομνύω...
    θα τις κάνω μελιτζανοσαλάτα...
    σμουτς σου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια η μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και πολύ γευστική. Γεια στα χέρια σου Εφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από νοστιμιά σε νοστιμιά το πας και δε σε προλαβαίνω Εφού μου. Αυτή τη βδομάδα μια με την παστιτσάδα, μια με τη μελιτζανοσαλάτα με ισοπέδωσες. Και μια και είπες για τις μελιτζάνες στη φλόγα, να πω ότι αν δεν έχουμε εύκαιρη φωτιά, μπορούμε να τις ξεκινήσουμε στο φούρνο να μαλακώσουν και να τις αποτελειώσουμε σε γκαζάκι για να έχουν και την καπνιστή γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με πιπεριές Φλωρίνης ε??? Θα το δοκιμάσω!! Εγώ αλλιώς την φτιάχνω, αλλά και η δική σου πρόταση φαίνεται νοστιμότατη!!!!
    Φιλιά πολλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λατρεμένη σαλατίτσα! Κι εμείς έτσι ακριβώς την κάνουμε μόνο που βάζουμε και λίγο τριμμένο καρύδι. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την τρώω όλη με μια φραντζολίτσα ψωμάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δώσε καλέ λιγουλάκι, εδώ σε εμάς δεν μπαίνουν τέτοια πράγματα και μου λείπουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια πολύ ωραία ιδέα για σαλατούλα, όσο ακόμα υπάρχουν μελιτζάνες.
    Πρέπει να έγινε πολύ γευστική. θα τη δοκιμάσω. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πως μου ξέφυγε εμένα; Τη λατρεύω και την κάνεις τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλασσικη συνταγή !!!
    Κανεις δε μπορεί να φαεί μόνο λίγο...
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!