Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Scones λεμονιού με δενδρολίβανο και παπαρουνόσπορο



Καλημέρα! Καλό μήνα να έχουμε!

Είπα να καλοπιάσουμε το Μάρτη και τον blogger μη σας πω...που κάνει τις κουλαμάρες του τελευταία, και να το ξεκινήσουμε γλυκά!

Ξεκινάμε λοιπόν με  πανεύκολα,  απίστευτα και πεντανόστιμα λεμονένια scones της Pioneer Woman!
 
Και κυρίως είναι λεμονένια οπότε εκεί τελειώνουν όλα για μένα! Στο λεμόνι έχουμε πει ότι δεν αντιστεκόμαστε με τίποτα!
 
Θέλετε να τα αφήσετε σκέτα? Να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει ψίχουλο ούτε κι έτσι....
 
Το κάτι παραπάνω του το δίνει όμως το γλάσσο του που είναι όπως και η ζύμη αρωματισμένο με δενδρολίβανο, ξύσμα και παπαρουνόσπορο!
 
Γίνονται αμέσως, η μανούρα τους είναι να στεγνώσει το γλάσσο μόνο....εσείς περιμένετε...και τσακίζετε και μερικά κατά την αναμονή...αχαχαχαχ!!!

Αν δεν σας αρέσει το δενδρολίβανο βάλτε θυμαράκι ή λεβάντα. Ταιριάζουν υπέροχα και αυτά.
 
Υλικά
 
Για τα scones
 
4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2/3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 κ. γλ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
 
225 γρ. βούτυρο σε κυβάκια, παγωμένο
 
1 αβγό
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
ξύσμα 1 λεμονιού
2 κ. σ. παπαρουνόσπορος
 
Για το γλάσσο
 
5 φλ. άχνη ζάχαρη
1/2 φλ. γάλα περίπου, το προσθέτουμε σιγά-σιγά
ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
1 κ. σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
2 κ. σ. παπαρουνόσπορος
 
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

H αρχική συνταγή έλεγε 3 φλ. αλεύρι αλλά για κανένα λόγο δεν μου έστρωνε η ζύμη και πρόσθεσα αλεύρι. Χρειάστηκα 4 φλιτζάνια.
 
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder.
 
Ενώνουμε το αβγό με την κρέμα γάλακτος, το δενδρολίβανο, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα μας για 15 λεπτά να σκορπίσουν τα αρώματα.
 
Στο μείγμα του αλευριού σκορπίζουμε τα κομματάκια του βουτύρου και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια τριφτή ζύμη. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
 
Γύρισα τη ζύμη μου σε αλευρωμένη επιφάνεια και της πρόσθεσα λίγο αλευράκι ακόμα γιατί κόλλαγε σε μένα. Εσείς κάντε το με τα 4 φλ. που σας δίνω και ανάλογα πως θα το δείτε, αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο να φέρετε τη ζύμη σε μία φάση που δεν κολλάει στα χέρια αλλά να μη σφίξει πολύ. Θα φανεί, δεν είναι τίποτα.
 
 
Δεν την ταλαιπωρούμε πολύ και ανοίγουμε ένα ορθογώνιο ζυμάρι (46 x 26 εκατοστών) με πάχος 2,5 εκατοστά περίπου.
 
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και χωρίζουμε τα τετράγωνα διαγώνια ώστε να βγουν τα τριγωνάκια της φωτογραφίας.
 
Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 18 λεπτά.
 
Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και τα βυθίζουμε στο γλάσσο (ανακατεύουμε όλα τα υλικά του και προσθέτουμε το γάλα τελευταίο σιγά-σιγά για να το πήξουμε όσο θέλουμε).
 
Αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.  Πασπαλίζουμε αν θέλουμε και από πάνω λίγο ξύσμα, ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και παπαρουνόσπορο.
 
Είναι του ονείρου, να τα κάνετε!
 


Καλή απόλαυση, καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!

6 σχόλια:

  1. Καλημέρααααα! Έφη μου στο λέω... αυτά δεν θα μου γλυτώσουν ... τα ετοιμάζω αύριο κιόλας!!! Είναι υπέροχαααα!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχουυυυ η ξεχασμένη ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα!
    Τι όμορφα που είναι.
    Θα τα δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα Έφη, στο blogger ας μη δώσεις δεν καταλαβαίνει τίποτα όχι τώρα αλλά πολύ καιρό.
    Καλοφάγωτα τα υπέροχα λεμονένια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα Μάνα του Λόχου με την λεμονένια λιχουδιά σου!!!
    Δηλαδή μαζέψατε τα λεμονάκια της λεμονιάς ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλό μήνα....δεν τοχω ξαναδεί..και είμαι λάτρης του λεμονιού....παρα πολύ καλό...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!