Αχ, αυτό το γλυκάκι! Λατρεμένο γλυκάκι του αντρούλη μου και όχι μόνο εκείνου, εγώ το πρωτοδοκίμασα στην Κατερίνη πριν από πολλά χρόνια, είχαμε ρημάξει τα ζαχαροπλαστεία τότε....
Πριν από μήνες έπεσε στα χέρια μου η συνταγή αυτή από το Real Food και είπα να τα δοκιμάσουμε, από αναβολή σε αναβολή το πήγαινα....ήρθε η ώρα του! Θα δοκιμάσω την άλλη φορά και με ζύμη κανονική αλλά τώρα σας το δίνω με έτοιμη σφολιάτα. Εγινε πάρα πολύ καλό κι έτσι!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκος για το άλειμμα
Για τη γέμιση
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 1/3 φλ. καρύδια σε πούδρα
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κακάο
1 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. γαρίφαλο
3 ασπράδια
Για το σιρόπι
3 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. γλυκόζη
2 φλ. νερό
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
1 κ. σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από τα ασπράδια. Ρίχνω όσο ασπράδι χρειαστεί για να έχω ένα μάλλον σφιχτό αποτελέσμα στην γέμιση.
Πλάθω με το μείγμα 2 κορδόνια, με μήκος όσο το μήκος της μακριάς πλευράς της σφολιάτας. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνω το φύλλο της σφολιάτας και χωρίζω το φύλλο κατά μήκος στη μέση.
Βάζω στο καθένα ένα κορδόνι γέμισης, τυλίγω, βρέχω τις άκρες λίγο και τις πατάω να κολλήσουν.
Κόβω το ρολό σε κομμάτια με πάχος 2 εκατοστά και τα αραδιάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι, με τις κομμένες όψεις επάνω-κάτω. Αφήνω αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Τα πατάω ελαφρά, να πλατύνουν και τα ψήνω σε φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα, ώσπου να ροδίσουν καλά.
Βράζω τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και περιχύνω τα ροξάκια, μόλις βγουν από το φούρνο. Αφήνω να πιουν όλο το σιρόπι και τα αραδιάζω σε πιατέλα.
Καλή σας απόλαυση!
Θα ήθελα να σας ευχηθώ να περάσετε όμορφα αυτές τις Αγιες μέρες, να ηρεμήσετε, να διώξετε κάθε μαύρη σκέψη, να διασκέδασετε με ωραία παρέα, να φάτε με ρέγουλα, να τσουγκρίσετε τα αβγουλάκια σας και να το ευχαριστηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε με τις οικόγενειές σας!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχετε!
Pw pw,irtha prwti kai mallon tha ta parw ola prin me prolavei allos!!Poly wraia kai lahtarista!Sou efhomai Haroumeni Pashalia kai ygeia gia oli tin oikogeneia, XO
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! Αυτά τα ροξάκια, ζουμερά-ζουμερά, πόσο μ'αρέσουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ποτέ δεν έφτιαξα.
Αντιγράφω την συνταγή σου και εύχομαι
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Καλή Ανάσταση στις καρδιές και στο Πνεύμα μας! Υγεία κι ευτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα ροξάκια σου Έφη μου!!! Καλή Ανάσταση σε σένα και την οικογένειά σου, με υγεία και χαρά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ Ροξάκια,μπα αστο καλύτερα γιατί αν τα φτιάξω δεν θα αναστήσουν :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε σένα και τον Λόχο σου!
Πανέμορφα είναι Εύη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση σου εύχομαι, καλό Πάσχα, με υγεία και ευτυχία:)
Φαίνονται λαχταριστά!Μπράβο!Καλή Ανάσταση1
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα ξοξάκια σου
Καλή ανάσταση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές ευχές...και τα ροξάκια φαίνονται υπέροχα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσες κροτίδες πέφτουνε
ΑπάντησηΔιαγραφήτο Πάσχα στον αέρα,
τόσες χαρές σου εύχομαι
να έχεις κάθε μέρα!!
Καλή Ανάσταση Έφη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφάκι μου, Καλή Ανάσταση, με Υγεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε!!!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΦΗ ΜΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΦΙΛΩ!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΥΓΕΙΑ ...ΑΓΑΠΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΦΙΛΙΑ Χ 2
Χρόνια σας πολλά και καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη!!!
Ελπίζω να περάσατε όμορφα, ζεστά και με πολλά χαμόγελα!!
Εμείς εδώ ήμασταν φέτος, αλλά με πολύ καλή παρεούλα και για αυτό δεν το πήραμε και πολύ "βαριά" που φέτος δεν κατεβήκαμε Κεφαλονιά!
Τα πιτσιρίκια μας είχαν καλή παρέα και το ευχαριστήθηκαν εξίσου!
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και ανταποδίδω με όλη μου την καρδιά!
γιατί Εφάκι μου αντιστεκόμαστε εμείς στα γλυκά ροξάκια ?? σαν και σενα και εγώ, τα αλμυρά τα παλεύω αλλά τα γλυκά με τίποτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήοπως καταλαβες θα κεραστώ με μεεεεεγάλη μου χαρά !!!
γεια στα χεράκια σου
καλό απόγευμα