Καλή εβδομάδα!
Αλλη μία δοκιμή έγινε για πασχαλινά κουλουράκια, αυτή τη φορά με συνταγή της Σοφίας Σκούρα.
Πολύ ωραία ήταν, και πλάθονταν και πιο άνετα από τα προηγούμενα που έφτιαξα.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ. γλ. baking powder
1 1/2 φλ. τσ. βούτυρο φρέσκο σε θερμ. δωμ.
2 φλ. τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά
2 βανίλιες ή 2 κ. γλ. εσάνς πορτοκάλι
1 φλ. τσ. γάλα
1 κρόκος αβγού με λίγο νερό για το άλλειμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, το άρωμα, το γάλα, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας για να το τραβήξει όλο. Κατά τα συνήθη, δεν ζυμώνουμε για να μην γίνει σφιχτή η ζύμη μας, απλά ενσωματώνουμε το αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει, αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλευράκι και σιγά - σιγά για να το πετύχουμε αλλά με προσοχή. Μερικές φορές η σύσταση του ίδιου του αλευριού απαιτεί παραπάνω ποσότητα στις συνταγούλες μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά πλάθουμε κουλουράκια.
Τα αλείφουμε με το διάλυμμα του αβγού με το νεράκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς (έβαλα αέρα).
Καλή απόλαυση!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε! Σαν τσουρεκάκια μινι ειναι :) :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτα Εφάκι, και του χρόνου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Λαχταριστά!!! Γεια στα χέρια σου Έφη μου!!! Καλό Πάσχα σας εύχομαι!!! Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι όμορφα που είναι. Έχω τόσο καιρό να κανώ κουλουράκια! Καλό Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση :)
Εφη μου γλυκειά και του χρόνου. Καλό Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφή